Rokerslijntjes

Rokerslijnen, ook wel lippenstiftlijnen of liplijnen genoemd, zijn de fijne verticale lijntjes die rond de mond van een persoon verschijnen. Deze hardnekkige rimpels zijn een veelvoorkomend teken van veroudering, zelfs als iemand niet per se gerookt heeft. Ze kunnen het uiterlijk van een anders gladde en onberispelijke teint bederven, en ze zijn vaak moeilijk te verbergen, zelfs wanneer iemand ze probeert te verbergen met make-up. Het wegwerken van rokerslijnen met niet-chirurgische behandelingen kan daarom een ​​enorme game-changer blijken te zijn voor mensen die schoonheid, jeugdigheid en harmonie in hun algehele look willen herstellen.

Wat zijn rokerslijnen?

Rimpels bij rokers zijn kleine verticale lijntjes die zich vormen over de lip zelf en over de huid die van je bovenlip naar je neus loopt. Ze strekken zich vaak uit van de ene kant van de mond naar de andere, wat resulteert in een ongelijk en gebarsten uiterlijk waardoor het ondergezicht van een persoon er bedroefd en verouderd uitziet. Hoewel ze erg klein zijn, verschijnen de lijntjes vaak in groepen over de lippen van een persoon, wat resulteert in een gerimpeld uiterlijk dat het hele mondgebied beïnvloedt. Het is ook gebruikelijk dat lippenstift uitloopt en zich nestelt in de spleten die zich vormen, waardoor de rimpels van de rokers er donkerder, dieper en meer afleidend uit kunnen zien dan ze in werkelijkheid zijn. De rokerslijntjes die zich vormen in de ruimte tussen de bovenlip en de neus zijn vaak meer uitgesproken dan die op de lippen zelf.

Waarom verschijnen rokerslijntjes?

Rokerslijntjes zijn een natuurlijk neveneffect van veroudering omdat ze zich in de loop van de tijd ontwikkelen. Door het natuurlijke verouderingsproces maakt onze huid geleidelijk aan minder collageen en elastine aan. Deze essentiële huideiwitten houden onze huid soepel en gehydrateerd. Ze laten het toe om uit te rekken en terug te klikken terwijl het stevig en soepel blijft. Maar na de leeftijd van 20 jaar produceert ons lichaam elk jaar ongeveer 1 procent minder collageen en elastine. Hierdoor ontstaat een dunnere en minder elastische huid die kwetsbaar is voor rimpelvorming. Onze lippen worden daardoor minder voluptueus en mollig, omdat er zich verticale lijnen beginnen te vormen.

Wat veroorzaakt rokerslijnen?

Naast het verouderingsproces zorgen verschillende unieke factoren ervoor dat mondlijnen verschijnen. Liplijnen worden verergerd door factoren zoals genetica, repetitieve gezichtsuitdrukkingen, blootstelling aan de zon en natuurlijk roken. Zie hieronder voor een volledige lijst met oorzaken:

  • Roken en vapen
  • blootstelling aan de zon
  • Drinken uit een rietje of fles
  • Herhaalde gezichtsuitdrukkingen
  • Pruilend / lachend
  • Muziekinstrumenten bespelen (zoals de blokfluit of mondharmonica)
  • Genetica
  • Leefstijlfactoren.

Hoe zich te ontdoen van rokerslijnen

De sleutel tot het wegwerken van rokerslijnen is het kiezen van behandelingen die de hydratatie, kracht en ondersteuning van de diepliggende plooien en rimpels herstellen. Ga op zoek naar niet-chirurgische behandelingen die het volume in de plooien herstellen en tegelijkertijd vocht en hydratatie aanvullen op gebieden met verarmd elastine en collageen. De beste behandelingen voor rokerslijnen werken om het verloren volume in de rimpels te corrigeren en tegelijkertijd het lichaamseigen vermogen te vernieuwen om verse collageen- en elastinevoorraden aan te maken.

Beste behandelingen voor rokerslijnen

Bij de Huidspecialisten in Valkenswaard zijn we gespecialiseerd in toonaangevende behandelingen die dynamische liprimpels voor de lange termijn gladstrijken. We helpen cliënten om hun liplijnen onmiddellijk te minimaliseren en tegelijkertijd te voorkomen dat rokerslijnen in de toekomst terugkeren. Hier bespreken we onze beste behandelingen voor rokerslijnen in detail, inclusief onze toonaangevende fillers en onze nummer 1 collageenversterkende behandelingen

Fillers voor rokerslijnen

Een van de snelste en gemakkelijkste manieren om de lijntjes van rokers te verminderen, is met een filler behandeling. Lipfillers herstellen het volume en strijken rimpels rond de mond en de bovenlip glad. Ze voegen direct volume toe aan diepliggende lijnen met hun intense hyaluronzuur formulering, die water vasthoudt in de dermis van de huid. Fillers van hyaluronzuur stimuleren ook de lichaamseigen natuurlijke productie van collageen, waardoor collageencellen zich na verloop van tijd opbouwen en vernieuwen. Dit helpt cliënten om gedurende 9 tot 18 maanden stevigere, vollere lippen te krijgen, terwijl de rimpels van rokers tijdens het proces drastisch worden verminderd. We gebruiken hiervoor de veiligste en meest gerenommeerde filler behandelingen, waaronder Juvéderm’s Volbella fillers.

Tijdens het consult zal de huidspecialiste de verschillende behandelmogelijkheden met je bespreken. De prijs is ook afhankelijk van de hoeveelheid filler die gebruikt wordt. Wat je ook kiest, je bent bij de Huidspecialist verzekerd van de allerbeste zorg.

Prijzen merk Saypha

0.5 ml € 114
1 ml € 174
1.5 ml € 284

Prijzen merk Stylage / Juvderm

0.5 ml € 145
1 ml € 225
1.5 ml € 360

Afspraak maken of meer informatie?

U kunt altijd telefonisch een afspraak maken of vrijblijvend informeren via 040-2012922.

Maakt u liever digitaal een afspraak? Geen probleem! Gebruik het afspraakformulier en we bevestigen de afspraak achteraf via e-mail. 

Hidden
Let op komt u uit België? Graag even de landcode 0032 erbij neerzetten.
DD dash MM dash JJJJ
Gewenst tijdstip(Vereist)
: