Micro haarpigmentatie

Micro haarpigmentatie

Moet ik de geschoren look behouden voor micropigmentatie van de hoofdhuid?

Er is geen enkele regel die zegt dat je een geschoren look moet houden voor micro haarpigmentatie (MHP). Iedereen heeft zijn eigen stijl en smaak als het gaat om wat hij/zij goed vindt. Het is jouw haar en je kunt het stylen zoals jij dat wilt.

Waar het op neerkomt, is dat het afhangt van uw huidige kapsel, uw mate van haaruitval en uw behandelingsdoelen, of welke look u wilt hebben. Na het evalueren van deze verschillende factoren, kan een haarspecialist u begeleiden bij de look die het beste bij u past.

Shaven look

Toch lijdt het geen twijfel dat een geschoren hoofd voor de meeste mannen een schone en natuurlijke uitstraling heeft. Het onderhouden van een geschoren look na micropigmentatie van de hoofdhuid vereist ook weinig werk.

Dus, wanneer heb ik geen geschoren look nodig na micropigmentatie van de hoofdhuid?

  • Alleen aan de zijkanten dunner wordend haar
  • Als je iemand bent met een goede haarlijn en een behoorlijk volume bovenop, is er niet veel reden om een ​​​​geschoren look te hebben.
  • Als je haar alleen aan de zijkanten dunner wordt, kun je micropigmentatie krijgen om de dunner wordende gebieden op te vullen. Micropigmentatie van de hoofdhuid helpt het uiterlijk van volume aan de zijkanten te versterken, vooral als je een vervaagd of taps toelopend kapsel aan de zijkanten houdt
  • Redelijk gedefinieerde haarlijn met wat dunner wordend haar aan de bovenkant. U hoeft uw hoofd waarschijnlijk niet volledig te scheren als u alleen een specifiek gebied aan de bovenkant heeft dat dunner wordt. Micropigmentatie van de hoofdhuid kan worden gebruikt om de dunner wordende gebieden te verbergen en een look van dikker haar te creëren. Het toevoegen van meer dichtheid in deze gebieden is alles wat je echt nodig hebt voor voller uitziend haar. In dit geval hoeft u uw hoofd niet te scheren.

Meer volume met dunner wordend haar

Halflang tot lang kapsel met wat dunner wordend haar aan de bovenkant
Net als bij het hebben van een gedefinieerde haarlijn, hoeft u uw hoofd waarschijnlijk niet te scheren als u halflang tot lang haar heeft met slechts enkele gebieden die dunner worden. Micropigmentatie van de hoofdhuid kan helpen om volheid te geven aan de gebieden die bovenaan dunner worden. Het zorgt ook voor een meer gemengde look, zodat het haar er consistent uitziet met de rest van je kapsel

Een geschoren look na micropigmentatie van de hoofdhuid wordt vaak aanbevolen voor veel mannen. Dit komt omdat MHP de meest natuurlijke uitstraling bereikt. Micropigmentatie van de hoofdhuid is meestal nodig om een ​​meer gedefinieerde haarlijn te produceren, naast het opvullen van kale plekken aan de bovenkant.

Scheren met micro haarpigmentatie

Het hoofd scheren betekent ook niet het gebruik van een scheermes. Na micropigmentatie van de hoofdhuid kunt u een elektrisch scheerapparaat of een trimmer gebruiken om een ​​fris, geknipt kapsel te behouden. In plaats van een langer kapsel te moeten behouden, kun je je haar eenvoudig om de paar dagen met een elektrisch scheerapparaat trimmen.

In sommige gevallen, als u geen geschoren uiterlijk behoudt na micropigmentatie van de hoofdhuid, kan uw werkelijke haar donkerder en dikker lijken dan het mhp-pigment. Dit kan een contrasterende look creëren, die de haarverliesgebieden zou kunnen accentueren. Zonder een geschoren look kan het uitgegroeide haar het uiterlijk van micropigmentatie  verminderen.

Micropigmentatie van de hoofdhuid is geen haartransplantatie. Hoewel het een realistische buzz-cut-stijl creëert, is inktpigment niet hetzelfde als een echt haarzakje. Door het haar in sommige gebieden te lang te laten groeien, kan er textuur ontstaan ​​die het uniforme uiterlijk van MHP verstoort.

Als je meer vragen hebt over de geschoren look na micropigmentatie van de hoofdhuid, kun je de Huidspecialisten in Valkenswaard raadplegen om erachter te komen wat je opties zijn.