Fillers

Fillers, ook wel weke delen fillers genoemd, zijn stoffen die zijn ontworpen om onder het huidoppervlak te worden geïnjecteerd om volume en volheid toe te voegen.

Stoffen die in fillers worden gebruikt, zijn onder meer:

 • Calciumhydroxylapatiet, een mineraalachtige verbinding die in botten wordt aangetroffen.

Hyaluronzuur, dat wordt aangetroffen in sommige vloeistoffen en weefsels in het lichaam die de huid voller maken.

 • Polyalkylimide, een transparante gel die compatibel is met het lichaam.
 • Polymelkzuur, dat de huid stimuleert om meer collageen aan te maken.
 • Polymethyl-methacrylaat microsferen (PMMA), een semi-permanente vulstof
 • Elk van deze stoffen is ontworpen om verschillende tekenen van veroudering of andere cosmetische problemen te behandelen.

De tijd die ze nodig hebben om te werken, en ook hoe lang ze duren, variëren ook. Sommige fillers gaan 6 maanden mee, terwijl andere tot 2 jaar of langer meegaan.

Mensen moeten hun individuele behoeften en verwachtingen met hun specialist bespreken om te bepalen welke filler voor hen de beste keuze is.

Wat kunnen fillers corrigeren?

Verschillende soorten fillers zijn ontworpen om verschillende tekenen van veroudering te behandelen. Afhankelijk van het geselecteerde vulmiddel kunnen ze:

 • Dunner wordende lippen
 • verbeterd of vult ondiepe delen van het gezicht in
 • verminderen of verwijderen van de schaduw of rimpel onder de ogen veroorzaakt door het onderste ooglid
 • vult de aanblik van verzonken littekens in of verzacht deze
 • vult of verzacht statische rimpels, vooral op de onderkant
 • Statische rimpels omvatten die rond de mond en langs de wangen. Deze rimpels zijn meestal het gevolg van verlies van collageen en elasticiteit van de huid.

Risico’s en overwegingen voor fillers

Fillers worden als veilig beschouwd, maar er kunnen bijwerkingen optreden. De meest voorkomende problemen zijn:

 • huiduitslag, jeuk of puistjesachtige uitbarstingen
 • roodheid, blauwe plekken, bloeding of zwelling
 • ongewenst uiterlijk, zoals asymmetrie, knobbels of over correctie van rimpels
 • huidbeschadiging die een wond, infectie of littekenvorming veroorzaakt
 • vermogen om de vulstof onder de huid te voelen
 • blindheid of andere zichtproblemen
 • afsterven van huidcellen als gevolg van verlies van bloedtoevoer naar het gebied

De verschillen tussen Botox en fillers:

Botox: Dit verlamt spieren om frons en rimpels te stoppen die worden veroorzaakt door gezichtsuitdrukkingen. Deze zijn meestal te vinden in het bovenvlak, zoals het voorhoofd en rond de ogen.

Fillers: Deze gebruiken hyaluronzuur en soortgelijke stoffen om gebieden die volume en gladheid hebben verloren, op te vullen of te vullen. Dit omvat rimpels rond de mond, dunne lippen en wangen die hun volheid hebben verloren. Ze kunnen ook worden gebruikt op voorhoofdrimpels, littekens en andere gebieden die extra volume nodig hebben voor een gladder uiterlijk. Botox-resultaten duren 3 tot 4 maanden. De resultaten van de huidvuller variëren, afhankelijk van welke fillers wordt gebruikt. Omdat Botox en fillers verschillende stoffen zijn, ontworpen voor verschillende toepassingen, kunnen ze soms gecombineerd worden in één behandeling. Iemand kan bijvoorbeeld Botox gebruiken om lijntjes tussen de ogen te corrigeren en een filler om lachrimpels rond de mond te corrigeren.

De huidspecialisten ontdekte dat Botox- en filler-procedures zeer veilig zijn wanneer ze worden uitgevoerd door ervaren specialisten. Bijwerkingen kwamen voor bij minder dan 1 procent van de cliënten, en de meeste hiervan waren gering.

Hoewel Botox en fillers minimaal invasief zijn, brengen ze nog steeds enkele risico’s met zich mee. Een persoon moet zich bewust zijn van alle mogelijke risico’s en voordelen voordat deze behandelingen worden uitgevoerd.

Botox en fillers worden niet aanbevolen voor vrouwen die zwanger zijn of borstvoeding geven. Mensen met bepaalde gezondheidsproblemen of die medicijnen gebruiken, moeten bespreken of Botox of fillers voor hen veilig zijn.

Mensen moeten ook bespreken wat Botox en fillers realistisch gezien kunnen doen voor hun uiterlijk. Hoewel ze een jeugdiger uiterlijk kunnen versterken, zijn de resultaten doorgaans niet zo krachtig als bij een chirurgische ingreep, zoals een facelift.

Het gebruik van een gekwalificeerde huidspecialist, helpt ervoor te zorgen dat de procedure veilig en correct wordt uitgevoerd. Mensen moeten de ervaring en training van de huidspecialisten voordat ze een beslissing nemen de behandeling uit te laten voeren.

Maak nu een afspraak

Meer informatie

Heeft u vragen over deze behandeling? Neem dan gerust contact met ons op.
Onze medewerkers staan graag voor u klaar.