Ontdek de luxe hamam van de huidspecialisten in Valkenswaard

Er zijn veel vormen van zelfzorg, binnen en buiten Nederland. Veel van de beste praktijken voor centrering en reiniging zijn afgeleid van oude tradities over de hele wereld. De spa van de huidspecialisten in Valkenswaard heeft het geluk een traditionele Turkse hamam te hebben in zijn prachtige wellnesscentrum. Ben je benieuwd naar dit en het andere wellnessaanbod van de huidspecialisten, lees dan verder.

Oude reinigingstradities die het lichaam regenereren en de geest zuiveren, waren en maken nog steeds deel uit van vele culturen over de hele wereld. In de oude Griekse en Romeinse tijd waren openbare baden medicinale centra, evenals knooppunten van sociale activiteit en politiek discours.
Tussen de 6e en 11e eeuw, toen Turkse mensen uit Centraal-Azië migreerden naar Anatolië (het huidige Turkije), hun stoombad rituelen ( “Manchu”), doordrenkt met de Romeinse badcultuur. Op deze manier werd de traditie van het Turkse bad (“hammam”) geboren, wat in de loop van de geschiedenis enorm heeft bijgedragen aan de Turkse cultuur.

De Turkse Hammam werd een samensmelting van culturen in zowel gewoonten als architectuur. Net als Romeinse badrituelen gebruikten Turken stoomverwarming in het bad, en beide hadden drie afzonderlijke kamers die koel, lauw en heet waren. Maar in tegenstelling tot Romeinse baden die in het begin koude baden gebruikten (als voorbereiding op de warmere kamers), gaven Turkse baden de voorkeur aan stromend water voor hygiënische doeleinden en gebruikten ze de koele kamer aan het einde voor herstel en verfrissing.

Hammams waren wijdverbreid in alle 16 grote Turkse rijken. Ze speelden een cruciale rol in de levensduur en veerkracht van het Ottomaanse rijk en breidden zich uit met het rijk terwijl het zich uitbreidde naar landen als Cyprus, Egypte, Syrië en Hongarije. Hammams stonden mensen van verschillende sociale statussen toe om samen te komen voor niet alleen ontspanning, maar ook om te socializen, te netwerken en om zaken van politiek en cultureel belang te bespreken.

Openbare baden waren ook een groot deel van de Marokkaanse cultuur en vonden uiteindelijk hun weg naar het Britse rijk en West-Europa tijdens het Victoriaanse tijdperk. Hoewel de politieke invloed die men in een hammam kan uitoefenen in de loop der jaren is afgenomen, zijn de reinigingsrituelen dat niet. Het hele lichaam wordt van top tot teen gescrubd en gemasseerd, waardoor het wordt gereinigd en ontgift en zowel de bloedsomloop als het immuunsysteem wordt gestimuleerd.
Andere voordelen zijn totale ontspanning, mentale verkwikking en een hernieuwde verbinding met iemands spirituele energie.

de hamam van de huidspecialisten in Valkenswaard

Geïnspireerd door de oude Turkse baden biedt de huidspecialisten in Valkenswaard authentieke Turkse Hammam een geest-lichaam-geest ervaring die ontspannend, geruststellend en verjongend is.
Bij binnenkomst in de hamam krijg je een peshtemal (een katoenen handdoek om je lichaam in te wikkelen), en een badhanddoek om te gebruiken na het baden.

Liggend op de steen, begint uw begeleider Natir met de traditionele lichaamsbehandeling. Terwijl je lichaam wordt overgoten met warm water, scrubt en masseert de begeleider je met een Marokkaanse Kessa-handschoen die je huid zowel exfolieert als glad maakt.
Er wordt een traditionele geurige zwarte zeep gebruikt; de boterachtige textuur en traditionele ingrediënten hebben antiseptische en antibacteriële eigenschappen die je huid zullen reinigen en zuiveren.

Door een linnen doek in een sopje te dompelen, belucht je begeleider de doek en wervelt deze in de lucht boven je om een “ballon” van schuim te creëren. De ballon wordt vervolgens samengedrukt en bedekt je lichaam met luxe bubbels .
Afsluitend met een warme spoeling, kunt u gerust nog even in de badruimte blijven hangen en een kopje thee drinken ter afsluiting.

Wanneer je de hamam van de huidspecialisten verlaat, word je van binnen en van buiten hersteld; elke spier in je lichaam zal ontspannen aanvoelen, je geest zal vrij zijn van stress en je geest zal stijgen.

aan alle goede dingen moet een einde komen

Zou u graag een hamam willen boeken kunt u dit via de website https://www.dehuidspecialisten.nl of u kunt bellen om een afspraak in te plannen.

Afspraak maken of meer informatie?

U kunt altijd telefonisch een afspraak maken of vrijblijvend informeren via  040-2012922.

Maakt u liever digitaal een afspraak? Geen probleem! Gebruik het afspraakformulier en we bevestigen de afspraak achteraf via e-mail.

Hidden
DD dash MM dash JJJJ
Gewenst tijdstip(Vereist)
:

Meer informatie

Heeft u vragen over deze behandeling? Neem dan gerust contact met ons op.
Onze medewerkers staan graag voor u klaar.