DE OUDE HAMMAM & SPA


HAMMAM

De Hammam is een oude Turkse traditionele methode van baden, waarbij speciale technieken in de warmte van de Hammamkamer worden gebruikt om onzuiverheden van het lichaam te reinigen en te verwijderen. Dit omvat een volledige scrub door onze therapeut met een kese-handschoen, gevolgd door een lichte schuimmassage.

Wat is een Hammam/Turks bad-ervaring?

Na het douchen moeten onze gasten minimaal 20-25 minuten in onze droge sauna of stoomkamer doorbrengen om het lichaam te ontspannen, poriën te openen en spieren te verzachten. Nadat zij met zijn gezicht naar boven op ons verwarmde marmeren platform ligt, zal de therapeut Tellak de voorkant van het lichaam (inclusief het gezicht) schrobben, gevolgd door de achterkant van het lichaam met een exfoliërende kese-handschoen. Het lichaam wordt dan overgoten met water. De behandeling van 20 minuten wordt afgesloten met een volledige lichaamsmassage met licht schuim.

Wat zijn de voordelen van een Turkse Hamam?

De onmiskenbare voordelen van warmte en ontspanning die u krijgt van hamamtherapie, betekenen dat er maar weinig behandelingen in de wereld zijn die zo effectief zijn als deze. De helende eigenschappen en warmte van een traditionele hamam maken het ongelooflijk heilzaam voor zowel lichaam als geest. De warmte van de Hammam opent de poriën van de huid, waardoor gifstoffen, bacteriën en andere onzuiverheden vrijkomen, waardoor het klaar is voor de diepe afschilfering. Het is ook bekend dat het de ademhaling vergemakkelijkt omdat het de luchtwegen opent en een diep reinigende en ontstoppende werking heeft op zowel de sinussen als de bronchiën. We bieden ook een kalmerende schuimmassage op verwarmd marmer met speciale 100% natuurlijke zepen (origineel, roos, olijf, lavendel, sering en kamille).

Waarom regelmatig een Turkse Hamambehandeling ondergaan?
Regelmatige hamambehandelingen in combinatie met een gezond dieet en matige lichaamsbeweging zullen u helpen gewicht te verliezen en fit en gezond te blijven.

  • Herstelt een goede gezondheid door het verwijderen van gifstoffen door regelmatig te zweten.
  • Het verbrandt ongeveer 300 calorieën per een gemiddelde sessie.
  • Geneest slaapstoornissen, met name door overprikkelbaarheid, slechte doorbloeding van de huid, droge, schrale huid, spierspanning, spierzwakte in de onderhuidse bloedvaten en gevoeligheid voor plotselinge temperatuurveranderingen.
  • De Hammam verbetert de bloedsomloop en voedt de cellen, weefsels en organen.
  • Een van de beste therapieën om de stress en spanning te bestrijden waar we dagelijks mee te maken hebben.
  • De huid verwijdert onzuiverheden en wordt helder, elastisch en zacht.
  • Effectief tegen bronchiale astma, bronchitis, hoesten, catarre van de bovenste luchtwegen en heesheid.


Wil je graag een hammambehandeling boeken, kun je deze plannen via de website van de huidspecialisten https://www.dehuidspecialisten.nl je kunt natuurlijk ook telefonisch een afspraak maken.

Afspraak maken of meer informatie?

U kunt altijd telefonisch een afspraak maken of vrijblijvend informeren via  040-2012922.

Maakt u liever digitaal een afspraak? Geen probleem! Gebruik het afspraakformulier en we bevestigen de afspraak achteraf via e-mail.

Hidden
DD dash MM dash JJJJ
Gewenst tijdstip(Vereist)
:

Meer informatie

Heeft u vragen over deze behandeling? Neem dan gerust contact met ons op.
Onze medewerkers staan graag voor u klaar.