Huidboosters vs fillers: verschillen en overeenkomsten

De wereld van de esthetiek evolueert voortdurend en brengt innovatieve behandelingen voort die zijn afgestemd op verschillende huidbehoeften. Tot de voorhoede van deze ontwikkelingen behoren huidversterkers en fillers, beide zeer gewild vanwege hun verjongende effecten. Maar hoe verschillen ze, en in welke opzichten lijken ze op elkaar? Laten we erin duiken.

Overeenkomsten tussen skinboosters en fillers:

Bij beide behandelingen worden injecteerbare stoffen gebruikt die het uiterlijk van de huid verbeteren. Ze zijn minimaal invasief en bieden snellere hersteltijden dan traditionele chirurgische procedures. Een gemeenschappelijk ingrediënt tussen de twee is hyaluronzuur, bekend om zijn hydraterende eigenschappen en zijn rol in de gezondheid van de huid.

Verschillen in doelen & resultaten:

Skin Boosters: Hun voornaamste doel is huidrevitalisatie. Ze richten zich op het verbeteren van de hydratatie, lichtreflectie en algehele textuur van de huid zonder de gezichtsstructuur te veranderen. De resultaten zorgen voor een gehydrateerde, stralende teint en pakken problemen zoals fijne lijntjes en een ongelijkmatige teint aan.

Fillers: Deze worden vaak gezocht voor significantere, structurele veranderingen. Hoewel ze ook hyaluronzuur bevatten, gaat hun doel verder dan hydratatie. Ze voegen volume, vorm en contour toe aan voornamelijk gebieden zoals de lippen, wangen en onder de ogen.

Verschillen in samenstelling:

Hoewel beide behandelingen hyaluronzuur gebruiken, verschillen hun formuleringen. Traditionele vulstoffen worden gekenmerkt door hun crosslinking – de methode waarbij HA-moleculen chemisch aan elkaar worden gebonden. De mate van verknoping bepaalt de levensduur, dikte en het doel ervan.

Omgekeerd hebben skinboosters een andere consistentie, omdat ze niet of minimaal verknoopt zijn. Ze zijn dunner, waardoor oppervlakkige injecties in de bovenste lagen van de huid mogelijk zijn.

Technische toediening & injectiestijl

Skinboosters worden rechtstreeks in de bovenste lagen van de huid of net onder de dermis ingebracht met een Dermashot, waardoor ze van binnenuit worden gehydrateerd. Door hun consistentie kunnen ze zich gelijkmatig verspreiden en een natuurlijke glans creëren.
Fillers worden daarentegen doorgaans dieper toegediend om structurele ondersteuning, volume en lift te bieden aan gerichte gezichtsgebieden. Fillers worden door een arts geinjecteerd.

Verschillen in risico’s & bijwerkingen

Zoals bij elke behandeling zijn er risico’s aan verbonden. Vanwege de oppervlakkige aard van skinbooster-injecties blijven de bijwerkingen echter vaak beperkt tot tijdelijke roodheid of lichte zwelling.

Fillers kunnen soortgelijke bijwerkingen veroorzaken, maar omdat ze dieper worden gebruikt, bestaat er een klein risico op meer uitgesproken zwelling of, in zeldzame gevallen, klonterigheid als ze niet correct worden toegediend.

Verschil in levensduur en toepassingsfrequentie:

Skinboosters vereisen over het algemeen regelmatige sessies om de stralende glans van de huid te behouden, vaak aanbevolen om de paar maanden. Fillers hebben doorgaans een langere levensduur, met resultaten van zes maanden tot een jaar, of zelfs langer, afhankelijk van het specifieke product en het behandelde gebied.

Afspraak maken of meer informatie?

U kunt altijd telefonisch een afspraak maken of vrijblijvend informeren via  040-2012922.

Maakt u liever digitaal een afspraak? Geen probleem! Gebruik het afspraakformulier en we bevestigen de afspraak achteraf via e-mail.

Hidden
DD dash MM dash JJJJ
Gewenst tijdstip(Vereist)
:

Meer informatie

In het enorme domein van esthetische behandelingen hebben zowel skinboosters als fillers hun specifieke niche gevonden. Hoewel ze overeenkomsten delen, zijn de verschillen duidelijk in doelstellingen, uitkomsten, samenstelling en toepassingstechnieken. Het begrijpen van deze nuances kan individuen helpen bij het kiezen van de meest geschikte behandeling, of het nu gaat om diepe hydratatie of structurele verbetering. Wil je graag je huid een booster geven? Dan ben je welkom bij de Huidspecialisten.