Magnesium bad

Magnesium is een essentieel mineraal dat nodig is voor intensief gebruik in het lichaam! Het reguleert meer dan 300 reacties die ons lichaam aan het werk houden. Een gemakkelijke, ontspannende manier om het magnesiumgehalte in ons lichaam te verhogen, is door een magnesium bad te nemen of te floaten in een drijftank.

Als we magnesium uit ons voedsel halen, krijgen de meeste mensen een tekort aan dit element. Verarmde magnesiumgehaltes in ons water en voedsel hebben ervoor gezorgd dat de meesten van ons een tekort aan magnesium hebben. Als het eten van biologisch, magnesiumrijk volledig voedsel niet binnen uw budget valt, is het floaten in Epsom Salts een alternatief. Een magnesiumsupplement nemen is ook een optie. Het consumeren van grote hoeveelheden van het supplement kan echter de darmen irriteren en een laxerend effect hebben.

Epsom-zout is een van nature voorkomend mineraal dat in de grond wordt aangetroffen en bestaat uit magnesium en sulfaat. Magnesium staat grotendeels bekend als spierverslapper en sulfaat is een eiwitopbouwer voor je gewrichten. Hoewel het een zout wordt genoemd, is het dat eigenlijk niet. Het wordt zo genoemd omdat het een uiterlijk heeft dat erg op elkaar lijkt. Studies hebben aangetoond dat zowel magnesium als sulfaat gemakkelijk door de huid worden opgenomen. Dit maakt floaten of een magnesium bad een ideale manier om uw magnesiumgehalte te verhogen. U zult ook de andere gezondheidsvoordelen die het biedt, opleveren.

Een groot aantal Epsom-zouten op de markt is.

De sleutel is ervoor te zorgen dat u natuurlijk geproduceerde zouten koopt, niet synthetische zouten. Natuurlijke zouten kosten je misschien iets meer, maar het verschil is enorm!

1 Herstel magnesium niveaus

Magnesium wordt gemakkelijk door de huid opgenomen. Van hieruit dringt het door in de spieren en de bloedstroom. floaten of een magnesium bad is een ideale manier om uw niveau te verhogen en ontspanning te bevorderen. Een vlotterbak bevat 350+ kg Epsom-zout erin! Hoewel dit volume thuis moeilijk te repliceren is, heb je niet het gevoel dat je het zout dat aan je bad is toegevoegd. Hoe meer hoe beter!

Magnesiumrijk Epsom-zoutbad

2 Verlicht stress

Even tijd voor jezelf nemen, ideaal om stress te verminderen. Het extra voordeel dat epsomzout te bieden heeft, is enorm! Magnesium helpt bij de productie van serotonine, een stof die de stemming verbetert. Het wordt in de hersenen aangetroffen en stimuleert ook energie en ontspanning.

3 Verlicht spierkrampen

Door Epsom Salts aan uw bad toe te voegen, worden ontstekingen verminderd en spierpijn verlicht. Het belangrijkste is dat het het effect van pijnlijke spierkrampen minimaliseert. De magnesiumcomponent van Epsom Salts werkt als een spierverslapper. Dit draagt ​​verder bij aan het verminderen van stress door spierspanning te verminderen.

4 Detox

Epsom-zouten worden vaak gebruikt in het ontgiftingsproces. U kunt dit doen door oraal in te nemen of via de huid door middel van een bad. De sulfaatcomponent van Epsom Salts helpt bij het verwijderen van de zware metalen en gifstoffen uit uw lichaam. Epsom Salts absorberen en is een zeer zachte manier om te ontgiften. Af en toe kan het leiden tot subtiele gevoelens van misselijkheid of hoofdpijn.

5 Verlichting van constipatie

Magnesium is een remedie om constipatie te helpen verlichten. De meeste mineralen die Epsom Salt bevat, worden door ons lichaam opgenomen en komen in de bloedbaan terecht.

Als u last heeft van verstopping, kan het nemen van een magnesium bad hardnekkige darmen helpen verlichten. Deze zouten kunnen met water worden gemengd en ook als drank worden geconsumeerd. Maar raadpleeg a.u.b. een professional om u hierbij te begeleiden.

6 Voetgezondheid

Als je geen toegang hebt tot of geen mogelijkheid hebt om een ​​vol bad te nemen, gaat er niets boven kletsende voeten aan het einde van een lange dag! Het voordeel is dat er enkele weinig bekende voordelen zijn voor een voetenbad. Er wordt hulp geboden bij het beheersen van de symptomen van voetschimmel.

Evenals met het verwijderen van splinters, het behandelen van teennagelschimmel en het verlichten van pijn veroorzaakt door jicht. Afgezien van deze voordelen, is het weken van je voeten ook zo’n gemakkelijke manier om te helpen bij het ontspannen.

7 Hart gezondheid

Van magnesium is al lang bekend dat het de gezondheid van het hart verbetert en hartaandoeningen en beroertes voorkomt. Het doet dit door de bloedsomloop te verbeteren en slagaders elastisch te houden.

Magnesium helpt ook om een ​​gestage hartslag en een normale bloeddruk te behouden. Er is veel bewijs dat aantoont dat een hoge magnesiuminname consequent gecorreleerd is met lagere niveaus van hart- en vaatziekten.

8 Goedkoop Mani / Pedi

Epsom Salt kan gemakkelijk met water worden gemengd, niet alleen om vermoeide handen en voeten te laten weken, maar ook om dode huidcellen weg te schrobben. Meng met je favoriete etherische oliën en andere voordelen voor een lekkere Mani / Pedi of bodyscrub

9 Verminder ontstekingen

Onderzoek toont aan dat magnesiumtekort bijdraagt ​​aan verhoogde ontstekingen en chronische aandoeningen. Voorbeelden zijn hart- en vaatziekten, hypertensie en diabetes. Andere chronische aandoeningen zijn onder meer spierspanning, gewrichtspijn en stress. Deze zullen ook verbeteren wanneer de magnesiumspiegels terugkeren naar meer acceptabele niveaus.

Float-therapie is een uitstekende manier om moeiteloos te floaten en de kracht van Epsom Salts echt te benutten.

Magnesium bad

Als u geniet van baden in een Epsom Salt-bad, waarom tilt u de ervaring dan niet naar een hoger niveau met onze vlotterbak?

Je zult niet alleen genieten van 350 kg natuurlijk Epsom-zout, je zult ook een hele reeks andere voordelen ervaren!

Je ervaart hoe anti-zwaartekracht voelt!

Meer informatie

Heeft u vragen over deze behandeling? Neem dan gerust contact met ons op.
Onze medewerkers staan graag voor u klaar.