Floaten in Valkenswaard

Floaten is het gewichtloos en zonder prikkels drijven op zout water in een speciaal daarvoor ontwikkelde privé floatroom. Floaten is een bewezen ontspanningsmethode die zeer efficiënt en doeltreffend is: 1 uur floaten staat gelijk aan 5 uur slapen. Een wellness ervaring met een maximaal en wetenschappelijk resultaat.

Magnesiumvlokken versus Epsom-zouten: wat is het verschil?

Bijna de helft van ons (42%) neemt minstens één keer per week een ontspannend bad en als het gaat om het nemen van een volledig lichaamsbad, gebruiken velen van ons graag badzout – maar weten we precies waar we in weken, en of het de beste ingrediënten bevat om onze gezondheid en ons welzijn te ondersteunen?

De meest populaire badzouten zijn Epsom Salts en Magnesium Flakes, die beide magnesiumverbindingen bevatten – maar in verschillende vormen.

Floaten met magnesium staat wereldwijd bekend om zijn gezondheidsvoordelen, zoals het bevorderen van de slaapkwaliteit en het verlichten van spierspanning. Epsom-zouten zijn eigenlijk geen zout, maar magnesiumsulfaat. Ze zijn afkomstig van natuurlijk voorkomende bronnen of zijn gemaakt van synthetische materialen.

Magnesiumvlokken zijn magnesiumchloride-oplossing die is opgewarmd en vervolgens is afgekoeld om een ​​harde laag van hoog geconcentreerd magnesiumchloride te creëren die vervolgens in kleine stukjes wordt gebroken om de ‘vlokken’ te maken. Deze gebruiken wij tijdens het floaten in Valkenswaard

Puurheid

Epsom Salts, is een van de meest voorkomende vormen van magnesium, waarvan de overgrote meerderheid synthetisch wordt vervaardigd voor de massamarkt. Hoewel Epsom-zouten ook van nature uit open water kunnen worden gewonnen, zoals de Grote Meren, de Dode Zee of natuurlijk voorkomende bronnen, kunnen deze bronnen worden blootgesteld aan door de mens veroorzaakte verontreinigende stoffen en zware metalen die de resulterende kristallen kunnen verontreinigen. Deze verontreinigende stoffen zijn onder meer aluminium en kwik, die een negatief effect op de gezondheid kunnen hebben als ze zich in de loop van de tijd kunnen ophopen.

Magnesiumchloride is een natuurlijk voorkomende verbinding die kan worden gewonnen uit oude zeebodems of in open waterbronnen zoals de Dode Zee.

De Magnesium Flakes die wij bij de huidspecialisten in de welness gebruiken, zijn alleen magnesiumchloride dat wordt gewonnen uit een rijke zeem, anderhalve kilometer onder de Zechsteinzee. Deze bron wordt al meer dan 250 miljoen jaar beschermd en gezuiverd en is de rijkste en meest natuurlijk zuivere bron die we kennen.

“Omdat magnesium goed door de huid wordt opgenomen, is het toevoegen van wat vlokken aan je eigen bad of voetenbad een geweldige manier om je niveaus op peil te brengen. De opties zijn Epsom Salts (sulfaat) of Magnesium Flakes (chloride), die beide grotendeels worden geassocieerd met welzijn en spierherstel. Beide supplementen hebben bewezen voordelen, maar onderzoek suggereert dat magnesiumchloride de efficiëntere keuze is, aangezien het een bredere spreiding van voordelen heeft en een lager potentieel voor toxiciteit heeft.

Biologische beschikbaarheid

Hoewel beide verbindingen een vergelijkbaar gehalte aan elementair magnesium bevatten, is een belangrijk verschil tussen magnesiumchloride (vlokken) en magnesiumsulfaat (zouten) de absorptiesnelheid in het lichaam. Omdat het volledig oplosbaar is, zal magnesiumchloride de cellulaire magnesiumspiegels efficiënt verhogen bij blootstelling aan de huid.

Meer informatie

Heeft u vragen over deze behandeling? Neem dan gerust contact met ons op.
Onze medewerkers staan graag voor u klaar.