Mesotherapie behandeling

Vergeet Botox: Beauty experts doen eerst deze Glow-Boosting-behandeling

Millennials pakken veroudering op een andere manier aan dan de babyboomgeneratie ervoor. Deze generatie wil onmiddellijke oplossingen, of het nu gaat om injectables om veroudering tegen te gaan of om make-up om het te verbergen. Waar onze moeders hun geld zouden hebben gespaard om gezichtscrème te kopen, geeft de jongere generatie hun inkomsten uit aan niche huidverzorgingsmerken en behandelingen die in korte tijd bewezen resultaten opleveren. Wij zijn de generatie die gisteren alles wil, dus waarom wachten tot een crème werkt? Dat wil niet zeggen dat we niet geïnvesteerd zijn in een huidverzorgingsroutine; het is gewoon dat we bereid zijn om het te upgraden in de naam van een perfecte huid.

Niets is verboden, of het nu gaat om dermarolling of dermaplaning, botox of gezichtsbehandelingen met licht en laser. Maar met een stralende huid als de teint du jour (in plaats van een fixatie op gladgestreken gezichten), wenden steeds meer mensen zich tot mesotherapie, een behandeling waarbij een cocktail van voedingsstoffen via een naald in de huid wordt gebracht die bedoeld is om op te peppen en te ondersteunen. de teint. Ondanks dat er naalden bij betrokken zijn, voelt het minder invasief aan dan Botox en fillers en hoewel die eigenzinnige lijnen en minder dan russian lips aanpakken, geeft deze behandeling de hele teint het broodnodige leven.

 

Wat is mesotherapie en hoe werkt het?

We deden een beroep op een van de meest gevraagde huidspecialistes in Eindhoven, Lissa Bots, om te onthullen hoe mesotherapie werkt. “Het is een procedure met kleine injecties in het huidoppervlak”, vertelt ze ons. “Deze injecties bevatten een combinatie van vitamines, mineralen en andere componenten die van nature in de huid voorkomen, zoals hyaluronzuur dat afneemt met de leeftijd.”

Hoewel velen mesotherapie gebruiken vanwege de bijzonder werkende eigenschappen op het gezicht, wordt het ook vaak op het lichaam of zelfs op de hoofdhuid gebruikt. “Er zijn verschillende soorten mesotherapie die kunnen worden toegediend, elk ontworpen en afgestemd op de zorgen, zoals collageenverlies, haaruitval, cellulitis of zelfs overtollig vet”, zegt Lissa Bots.

Degenen die te maken hebben met hardnekkig vet ophoppingen, kunnen mesotherapie gebruiken voor gewichtsvermindering in gebieden zoals de buik, billen en zelfs armen.

De voordelen van mesotherapie

  • Stimuleert de productie van collageen
  • Maakt rimpels en fijne lijntjes glad
  • Verbetert de textuur van de huid
  • Verbetert de symmetrie van het gezicht
  • Pakt cellulitis aan

Hoewel mesotherapie voor een reeks problemen wordt gebruikt, is het de laatste tijd vooral populair geworden bij gebruik op het gezicht, om een ​​jeugdige uitstraling te geven. “De fysieke techniek stimuleert fibroblasten om nieuw collageen en elastine te produceren”, legt Lissa Bots uit. “Denk dan aan de fibroblasten als uitgeput van voedingsstoffen – hyaluronzuur, vitamine, mineralen, essentiële aminozuren, groeifactoren, stamcellen, enz. – je kunt dan aanpassen welke voedingsstoffen toe wil voegen, afhankelijk van de behoeften van de patiënt. en leeftijd.”

Mesotherapie is ook geen filler, dus zoals Lissa Bots uitlegt, het kan het volumeverlies niet vervangen, maar het verlengt de levensduur van een filler en het stimuleert collageen en elastine waar sprake is van volumeverlies en verbetert daarom het volume van de huid in het gezicht. Het is ook een solide keuze voor diegenen die op zoek zijn naar een meer symmetrische look. Mesotherapie is geweldig voor rokerslijntjes, droge lippen en de voorhoofdslijntjes, zegt ze.

 

Hoe voor te bereiden

U hoeft niet veel te doen in termen van voorbereiding op mesotherapie, hoewel sommige specialisten u kunnen waarschuwen om het gebruik van aspirine van tevoren te staken, waardoor het risico op bloedingen of blauwe plekken na een ingreep kan toenemen.

U moet ook enkele dagen voor uw behandeling stoppen met het gebruik van producten die retinol bevatten, omdat dit de huid kan irriteren en bijzonder gevoelig kan maken. Het is ook een goed idee om ten minste 24 uur vóór de behandeling geen alcoholische dranken te drinken (alcohol kan het bloed verdunnen en het risico op blauwe plekken vergroten). Na uw procedure wilt u zonnebrandcrème gebruiken om de huid te beschermen en wachten met het ondergaan van andere procedures (laserbehandelingen, fillers of Botox, peelings) totdat uw huid volledig is genezen.

Lissa Bots van de Filler kliniek en de huidspecialisten in Valkenswaard raadt u ook aan uw schoonheidsspecialist onderweg vragen te stellen over de procedure: “Vraag wat ze injecteren, vraag hoe ze de behandeling uitvoeren.

 

Wat te verwachten

Een mesotherapiebehandeling bij de huidspecialisten in Valkenswaard duurt 45 minuten, waarbij het mesotherapie-gedeelte van de behandeling ongeveer 10 tot 15 minuten duurt.

Wat betreft pijn,dit hangt af van uw tolerantie. “Het hangt ervan af wat je met pijn bedoelt! Het is niet pijnvrij maar ook echt niet ongemakkelijk”, zegt ze. cliënten komen 30 minuten voor de behandeling en krijgen esthetische crème om pijn te verminderen en de behandelresultaten te verbeteren.”

 

Mesotherapie versus Botox

Hoewel het een populaire procedure is om af te vallen, is mesotherapie recentelijk op de markt gebracht als alternatief voor Botox of fillers zoals Restylane, omdat het werkt om de huid voller te maken door collageen aan te maken. En hoewel het kan helpen bij het behandelen van rimpels in het gezicht, is mesotherapie niet bepaald een vervanging voor andere procedures, zoals Botox. Terwijl Botox rimpels voorkomt door de gezichtsspieren tijdelijk te verlammen, voedt mesotherapie de huid, laag voor laag.

“Botox werkt op dynamische rimpels, rimpels veroorzaakt door beweging, dus dat soort rimpels kan altijd het beste met Botox worden behandeld”, legt lissa bots uit. “Mesotherapie zal de textuur van de huid verbeteren waar Botox wordt gebruikt.”

 

Mogelijke bijwerkingen

Afhankelijk van waar op uw lichaam u de ingreep laat uitvoeren, kunt u mogelijk blauwe plekken of zwelling op de injectieplaats en mogelijk enige gevoeligheid verwachten.

 

Nazorg

Net als bij behandelingen zoals Botox of fillers, kan uw schoonheidsspecialist u vragen om gedurende ten minste 24 uur na de behandeling af te zien van zware lichamelijke inspanning en een paar dagen uit de zon te blijven. Als u een klein ongemak ervaart, zal een vrij verkrijgbare pijnstiller zoals paracetamol helpen.

Hoewel de resultaten niet zo drastisch zijn als die van Botox of fillers, is mesotherapie een solide keuze voor mensen die op zoek zijn naar een kleine boost of extra glans. De huidspecialisten heten u welkom in onze schoonheidssalon in Valkenswaard, voor meer informatie of het boeken van een afspraak.

Maak nu een afspraak
[ameliabooking service=101]

Meer informatie

Heeft u vragen over deze behandeling? Neem dan gerust contact met ons op.
Onze medewerkers staan graag voor u klaar.