sauna- en stoomcabines

Top 10 gezondheidsvoordelen van het bezoeken van stoomcabine en sauna’s

De voordelen van sauna- en stoomcabines worden vaak over het hoofd gezien door velen die ze zien als een manier om te ontspannen en tot rust te komen. Hoewel bekend is dat sauna- en stoomcabine zowel je lichaam als geest ontspannen, hebben ze ook veel andere voordelen die vaak door gebruikers worden genegeerd.

1.) Maakt de huid schoon : de stoom helpt huidonzuiverheden te verwijderen en kan mogelijk worden gebruikt om acne te behandelen. Het helpt ook om de bloedsomloop door het hele lichaam te verbeteren, wat de huid een gezonde glans kan geven, waardoor uw huid er geweldig uitziet en aanvoelt.
2.) Verlicht spanning: De warmte van de sauna kalmeert je zenuwuiteinden en ontspant ook je spieren. Een minder bekend voordeel van sauna’s en stoombaden is dat ze gewrichtspijn kunnen minimaliseren, evenals de pijn van hoofdpijn als gevolg van de hoge warmte-omgeving.
3.) Verwijdert gifstoffen: De hitte van sauna’s en stoombaden laat je lichaam zweten. Zweten ontlast het lichaam van afvalstoffen, en het is bekend dat ongeveer twintig minuten in een sauna of stoombad zitten het lichaam kan ontdoen van het zweet en de afvalstoffen van de dag.
4.) Vermindert stress: De hitte van de sauna zorgt ervoor dat het lichaam endorfine en andere ‘feel good’-chemicaliën vrijgeeft die het gevoel van stress op het lichaam verminderen. Veel mensen voelen zich verjongd en kalm nadat ze de sauna en stoomruimtes hebben verlaten, en zijn klaar om de rest van de dag aan te pakken.
5.) Ontspanning na de training: De spieren na de training hebben dringend behoefte aan ontspanning om een snel en gezond herstel te bevorderen. Wanneer uw spieren ontspannen zijn, wordt dit herstelproces, dat essentieel is voor spiergroei, versneld en groeien uw spieren sneller.
6.) Kan gewichtsverlies helpen: Frequente bezoeken aan het stoombad of sauna’s kunnen mogelijk helpen bij het afvallen, omdat het algemeen bekend is dat het het watergewicht kan verminderen. Het is echter belangrijk op te merken dat dit geen vervanging is van een uitgebalanceerd dieet en lichaamsbeweging, maar iets dat naast beide kan worden gebruikt.
7.) Opent sinussen: Warmte van sauna’s en stoombaden opent en verdunt de slijmvliezen rondom uw lichaam. Veel mensen kunnen hun loszittende slijm opmerken en kunnen onmiddellijk gemakkelijker ademen wanneer ze voor het eerst een stoombad of sauna binnengaan. Met dit in gedachten kunnen sauna’s en stoombaden ook worden gebruikt om verkoudheid te verhelpen, omdat ze verstopte sinussen kunnen stoppen en helpen bij het ademen.
8.) Bevordert een gezonde bloedstroom: de haarvaten van het lichaam verwijden zich wanneer ze worden blootgesteld aan de hitte van de sauna of het stoombad, waardoor het bloed vrij en gemakkelijk door het lichaam kan stromen, waarbij zuurstof wordt getransporteerd naar alle delen van het lichaam die het nodig hebben.
9.) Kan de flexibiliteit vergroten: het regelmatig strekken van stijve spieren voordat u een sauna of stoombad binnengaat, kan ertoe leiden dat de hitte uw vermoeide en stijve spieren binnendringt, waardoor ze meer vloeibaar en losser worden.
10.) Het kan leuk zijn!: Naar de sauna of het stoombad gaan is niet iets dat je alleen hoeft te doen. Het is iets dat leuk en sociaal kan zijn met vrienden, omdat het je in staat stelt om op tijd te praten en te communiceren terwijl je meerdere gezondheidsvoordelen ontvangt.

Hier bij de welness van de huidspecialisten in Valkenswaard hebben we zowel een sauna als een stoomkamer die 7 dagen per week voor iedereen toegankelijk is. Wilt u graag wat meer informatie kunt u kijken op onze website https://www.dehuidspecialisten.nl bellen kan natuurlijk ook.

Afspraak maken of meer informatie?

U kunt altijd telefonisch een afspraak maken of vrijblijvend informeren via  040-2012922.

Maakt u liever digitaal een afspraak? Geen probleem! Gebruik het afspraakformulier en we bevestigen de afspraak achteraf via e-mail.

Hidden
DD dash MM dash JJJJ
Gewenst tijdstip(Vereist)
:

Meer informatie

Heeft u vragen over deze behandeling? Neem dan gerust contact met ons op.
Onze medewerkers staan graag voor u klaar.