Wat zijn de beste fillers

Wat zijn de beste fillers, resultaten, kosten, merken en meer
Als Instagram ons de afgelopen jaren iets heeft geleerd, is het dat fillers tegenwoordig absoluut alomtegenwoordig zijn.

Injecteerbare fillers worden meestal gebruikt om het volume en de grootte van de lippen van vrouwen te vergroten, of om het uiterlijk van littekens, rimpels en andere zones van de huid te behandelen.
Als je overweegt om het uiterlijk van je lippen aan te passen met lipfillers, heb je waarschijnlijk een aantal vragen over wat voor soort lipfiller het beste voor jou is..

Niet alle fillers zijn hetzelfde
Dus, wat is een goede filler? Gaat het allemaal om de merk? Kosten? Of hoe lang duurt het resultaat? Simpel gezegd, de beste fillers bereiken de esthetische doelen van de cliënt terwijl ze de risico’s beperken, en kunnen gemakkelijk worden teruggedraaid als de resultaten onbevredigend zijn.

Lipfillers moeten er altijd gelijkmatig verdeeld uitzien en aanvoelen. Knobbels, bobbels en oneffenheden mogen nooit aanwezig zijn. Een goede lipfiller heeft een laag risico op huidzwelling en definieert, verzacht en geeft volume aan de lippen met behoud van een natuurlijke uitstraling.

Wat betreft de verhoudingen van de boven- en onderlip, raden we aan om een derde van de bovenlip tot tweederde van de onderlip aan te houden (d.w.z. de onderlip moet iets groter zijn dan de bovenlip). Om de lippen er realistisch uit te laten zien, moet ook de cupidoboog behouden blijven.

Verschillende soorten fillers: wat is het beste?
Het meest voorkomende – en populaire – type filler is de op hyaluronzuur gebaseerde (HA-gebaseerde) filler. Op HA gebaseerde fillers worden doorgaans beschouwd als de “gouden standaard” van lipfillers omdat ze consistente resultaten opleveren, gemakkelijk kunnen worden teruggedraaid, een laag risico op bijwerkingen hebben en na de behandeling geen downtime vereisen.

Naarmate de huid ouder wordt, gaan de belangrijkste elementen van de dermis geleidelijk verloren. Deze elementen omvatten elastine, hyaluronzuur en collageen. Collageen is het belangrijkste eiwit dat de huid ondersteunt, terwijl hyaluronzuur helpt bij het toevoegen van volume en vorm aan de huid. Om deze redenen gebruiken we in onze fillerkliniek in Valkenswaard alleen fillers op basis van HA, die meestal zes tot twaalf maanden meegaan:
Juvederm-fillers (op basis van HA)

Juvederm Ultra XC en Juvederm Volbella XC zijn beide lipfillers op basis van HA. Juvederm Ultra XC wordt gebruikt om de lippen meer volume te geven, terwijl Juvederm Volbella XC wordt gebruikt om verticale liplijnen te verminderen.
De behandelingskosten variëren tussen € 225 en € 295

Voordelen:

• Behandelingen zijn snel (15-45 minuten)
• Resultaten zijn direct zichtbaar
• Resultaten zijn meestal consistent
• Resultaten duren meestal ongeveer 6-12 maanden
• De behandeling kan gemakkelijk worden teruggedraaid als de resultaten niet bevredigend zijn
• Bijwerkingen zijn ongewoon
• Hoeveelheid filler kan eenvoudig worden aangepast door uw adviseur
• Blauwe plekken en zwellingen zijn meestal gering
• Pijn is minimaal
• Geen uitvaltijd nodig

nadelen:

Herhaalde injecties kunnen nodig zijn om uw doel te bereiken en te behouden
Zwelling en blauwe plekken zijn klein maar nog steeds mogelijk.

Stylage fillers (op basis van HA) / Saypha fillers (op basis van HA)

Stylage en saypha wordt gebruikt voor zowel lipvergroting als liplijnen. De behandeling kost doorgaans € 195 bij de huidspecialisten in Valkenswaard.

 

Voordelen:

• Behandelingen zijn snel (15-45 minuten)
• Resultaten zijn meestal consistent
• Resultaten duren meestal ongeveer 6-12 maanden
• De behandeling kan gemakkelijk worden teruggedraaid als de resultaten niet bevredigend zijn
• Bijwerkingen zijn ongewoon
• Pijn is minimaal
• Hoeveelheid fillers kan eenvoudig worden aangepast door uw adviseur
• Blauwe plekken en zwellingen zijn meestal gering

nadelen:

Resultaten duren niet altijd zo lang als Juvederm
Herhaalde injecties kunnen nodig zijn om uw doel te bereiken en te behouden
Zwelling en blauwe plekken zijn klein, maar nog steeds mogelijk
Het belangrijkste verschil tussen stylage, saypha en Juvederm is hoe lang het duurt van zichtbaarheid.

 

Verder lezen:

Er zijn veel verschillende soorten lipfillers, waaronder Pluryal, Vollure, Volbella, Radiesse, Teosyal, Belotero.

 

Wat zijn de risico’s van op hyaluronzuur gebaseerde lipfillers?

Hyaluronzuur wordt van nature door het lichaam gemaakt, dus het is minder waarschijnlijk dat het een allergische reactie veroorzaakt dan sommige andere soorten fillers. Helaas zijn er geen wetten die een ongekwalificeerd persoon verbieden om fillers te injecteren, kopen en toe te dienen.

Neem de tijd om uw onderzoek te doen voordat u een procedure uit laat voeren en werk alleen met een erkende professional. Een gediplomeerde professional kan u vertellen wat uw individuele risicofactoren zijn en zal alleen met u samenwerken als dit veilig wordt geacht.
Het mooie van fillers op basis van hyaluronzuur is dat als je niet helemaal tevreden bent met het resultaat, je de effecten snel en veilig kunt laten oplossen met hyaluronidase – een enzym dat de afbraak van hyaluronzuur versnelt.

Als u echter denkt dat uw lippen er onveranderd uitzien na de behandeling, of dat de effecten te snel zijn verdwenen, neem dan contact op met de huidspecialist om te zien wat zij aanbevelen en hoe zij kunnen helpen.

Onthoud dat groter niet noodzakelijkerwijs beter betekent

 

vrouw met grote lippen

Over het algemeen geldt dat hoe meer filler in uw lippen wordt geïnjecteerd, hoe voller ze eruit zullen zien. Geïnjecteerde hoeveelheden van 0,5 ml tot 1 ml vulmiddel geven een natuurlijker uiterlijk. Terwijl 1 ml tot 2 ml een meer uitgesproken verandering zal veroorzaken. Hoewel je op sommige plaatsen tot 2 ml vulmiddel per sessie kunt krijgen, raden we aan om slechts stapsgewijze veranderingen van 0,5 ml tot 1 ml per keer aan te brengen, zodat je het proces beter kunt beheersen.

Denkt u eraan om het uiterlijk van uw lippen te verbeteren? Neem vandaag nog contact op met ons team van ervaren professionals in onze in Valkenswaard gevestigde praktijk om meer te weten te komen of een consult te boeken. U kunt ook een kijkje nemen op onze website https://www.dehuidspecialisten.nl

Afspraak maken of meer informatie?

U kunt altijd telefonisch een afspraak maken of vrijblijvend informeren via  040-2012922.

Maakt u liever digitaal een afspraak? Geen probleem! Gebruik het afspraakformulier en we bevestigen de afspraak achteraf via e-mail.

Hidden
DD dash MM dash JJJJ
Gewenst tijdstip(Vereist)
:

Meer informatie

Heeft u vragen over deze behandeling? Neem dan gerust contact met ons op.
Onze medewerkers staan graag voor u klaar.