PMU Lippen

Zou je graag een permanent make-up behandeling willen voor je lippen? De huidspecialisten in Valkenswaard legt je uit wat je moet weten over de behandeling.

Kosten van de behandeling

Liplijn: € 154
Lipblush: € 395
Full lips: € 395

Ontdek alles wat u moet weten over de behandeling, technieken, nazorg, kosten en meer.

Het verbeteren van je lippen met lippenstift of lippotlood is iets waar veel mensen nooit zonder de deur uit gaan. Of het nu een full-on lippenstift is of een pure lipgloss die je lippen er beter uit doen zien. Regelmatige lippenstift is berucht omdat het erg kort meegaat, wat de advertenties ook beloven.

Dat is de reden waarom zoveel mensen permanent make-up voor de lippen kiezen krijgen. Een vorm van cosmetische tatoeage. Een semi permanente lipkleuring, geeft je een langdurige lipverbetering die niet loslaat. Bij de lipcontouren kan met permanente make-up een natuurlijke aanvulling of extra accent worden bereikt.

Wat zijn de mogelijkheden met permanent make-up

Het is mogelijk om de lippen te corrigeren met permanent make up, zodat deze een symmetrisch aanzicht krijgen. Bij de lippen kun je niet alleen kiezen voor een echte lipliner in de door jou gewenste kleur, maar ook voor een minder opvallende lipliner die een vage lipcontour weer mooi vormgeeft. Daarnaast is het mogelijk om je lipliner in schaduw effect te laten verlopen of zelfs je gehele lippen te pigmenteren (full lips) waardoor je geen lipstick meer hoeft aan te brengen. Daarnaast is het ook mogelijk om een wit randje als lipliner (lightning) of frozen lips te zetten. Dit geeft een volume of “plumb” effect. Deze permanent make up methode kan ook gecombineerd worden met een full lips behandeling.

Wat is een lip permanent make-up?

Een cosmetische liptattoo is een behandeling waarbij pigmenten worden ingebracht onder de oppervlaktelaag van de huid van uw lippen. Het kan in verschillende stijlen worden gedaan, van de ondoorzichtige permanente lippenstift, vorm perfectionerende permanente lipvoering tot de pure kleurpracht door lipblush of aquarellippen. Het kan ook donkere lippen lichter maken en ze een warmere kleur geven, en zelfs littekens camoufleren.

Semi permanent

Omdat permanente make-up niet meer met tatoeage-inkt maar met PMU-pigmenten wordt gedaan, blijft de liptattoo niet voor altijd zitten. De semipermanente lipkleur vervaagt geleidelijk en moet af en toe worden bijgewerkt om fris te blijven.

Wie is een goede kandidaat voor permanent make-up lippen?

Iedereen die graag lippenstift draagt, maar niet houdt van het gedoe om het meerdere keren per dag aan te brengen. Ook vrouwen die wat volume aan hun lippen willen toevoegen. De liptattoo zal niet zoveel doen als lipfillers, maar je lippen zullen er zeker voller uitzien.

Een speciale techniek, lipneutralisatie genaamd, is ontworpen om de kleur van melaninerijke lippen op te warmen en hun toon te egaliseren. Permanente lippenstift is ook geweldig voor ongelijke lippen. Het verbergt onvolkomenheden in de vorm en maakt de lippen meer symmetrisch.

Wie is geen goede kandidaat voor een permanente make-up lippen?

Het krijgen van PMU-lippen behandeling is niet veilig voor u als u:

  • Jonger dan 18 jaar bent
  • zwanger of geeft u borstvoeding geeft
  • Chemotherapie ondergaat
  • Hemofilie
  • Heeft u ernstige hartproblemen of een pacemaker
  • Een orgaantransplantatie heeft gehad
  • Heb ongecontroleerde hoge bloeddruk
  • Diabetes (raadpleeg uw arts, dit kan mogelijk zijn)
  • Psoriasis, eczeem, rosacea of ​​een andere huidaandoening in het gebied heeft
  • Een auto-immuunziekte heeft (raadpleeg uw arts, dit kan mogelijk zijn)
  • Bloedarmoede heeft(pigment wordt mogelijk niet goed vastgehouden)
  • Heeft u een voorgeschiedenis van keloïde littekens of hypertrofische littekens?
  • Heeft een geschiedenis van koortsblaasjes (start 5 dagen voor de behandeling met Zovirax)
  • Bloed verdunnende medicijnen
  • Roaccutane of steroïde crème
  • Mag ik een permanent makeup lippen behandeling ondergaan krijgen als ik lipfillers heb? Ja, PMU-lippen kunnen worden gecombineerd met lipfillers, maar het is beter om eerst de permanent makeup lippen behandeling te krijgen, omdat deze langer meegaat dan fillers. Maar als u al fillers heeft, wacht dan even voordat u uw PMU-lippenafspraak boekt – het duurt minimaal 6 weken voordat de fillers zijn weg in de huid gevonden hebben. Houd er echter rekening mee dat er een kleine kans is dat uw fillers migreren vanwege het trauma van het tatoeëren.

Hoe gaat de behandeling in zijn werk

STAP 1: Overleg

U moet vooraf de permanent make up specialist spreken die uw behandeling zal doen om de gewenste look te bespreken en uw lippen te laten beoordelen. U moet eventuele aandoeningen bekendmaken en hen laten beslissen of het veilig voor u is om de behandeling te krijgen. U krijgt een boekje met nazorg mee naar huis.

STAP 2: De vorm en kleur kiezen
Van alle permanente make-up bieden lippen het breedste scala aan kleurmogelijkheden. Je kunt kiezen voor elke tint die je normaal draagt, maar houd er rekening mee dat je hem maanden en zelfs jaren zult dragen. Als het op vorm aankomt, kan de liptattoo de lippen er voller uit laten zien door slimme kleurkeuzes en een kleine asymmetrie corrigeren, maar het is nooit aan te raden om buiten de lipranden te tatoeëren.

STAP 3: Verdoving
De specialist verdooft het gebied met een plaatselijke verdoving emla (Deze dient u vooraf bij de huidarts te bestellen).

STAP 4: Pigmentatie
Zodra de verdoving begint, begint het proces. De huidspecialist zal een pmu pen gebruiken om de huid van je lippen in talloze kleine puntjes te pigmenteren. De kleur moet geleidelijk worden opgebouwd, dus we zullen  meerdere passen maken.

STAP 5: Touch up en extra sessies
Net als alle permanente make-up is het pigmenteren van lippen, een proces van twee stappen. Er zijn verschillende sessies nodig om de kleur op te bouwen, en hoe dekkender je hem wilt, hoe meer sessies je nodig hebt. Na elke afspraak stoot het lichaam een ​​beetje pigment af en moet het worden aangevuld.

Vervolgbehandeling

Nadat uw lippen zijn genezen, wat meestal 8 weken duurt, moet u een vervolgafspraak maken. De Huidspecialist zal enkele aanpassingen maken en meer kleur toevoegen.

YouTube video

 

 

Afspraak maken of meer informatie?

U kunt altijd telefonisch een afspraak maken of vrijblijvend informeren via 040-2012922.

Maakt u liever digitaal een afspraak? Geen probleem! Gebruik het afspraakformulier en we bevestigen de afspraak achteraf via e-mail. 

Hidden
Let op komt u uit België? Graag even de landcode 0032 erbij neerzetten.
DD dash MM dash JJJJ
Gewenst tijdstip(Vereist)
: