Harsen / waxen

Introductie

De Huidspecialisten in Valkenswaard is toegewijd aan het bieden van hoogwaardige waxbehandelingen met behulp van het meest innovatieve gezichts- en lichaamswaxproduct en een unieke ontharingstechniek.

Onze missie is om u snel, efficiënt en betaalbaar te waxen zonder concessies te doen aan de kwaliteit. Ons team van hooggekwalificeerde huidspecialisten zal er alles aan doen om u de meest hygiënische en vrijwel pijnloze harsbehandeling te bieden in een comfortabele, schone en ontspannende omgeving. We gebruiken alleen wax van de hoogste kwaliteit die je huid weken erna glad maakt en vrijwel pijnloos is.

ongeëvenaarde service

Door de meest geschikte producten voor uw haar- en huidtype aan te bevelen, zorgen we ervoor dat we u een ongeëvenaarde service bieden die hygiënisch, snel, grondig en vrijwel pijnvrij is.

Premium wax om haarbreuk, ingegroeide haartjes, roodheid en de daarbij horende pijnlijke steek te voorkomen. Verbazingwekkend genoeg verwijdert onze wax kort, hardnekkig haar zo kort als 1 mm, waardoor je huid zacht en glad wordt zonder plakkerige resten.

Groeicyclus

Je haar heeft 3 groeifasen, anagene, telogene en catagene, en om je te helpen je waxcyclus te begrijpen, zie hieronder.

Anagen – Actieve groeifase:

Dit is de eerste groeifase, de haarbol aan de basis van de haarzakjes deelt zich snel en produceert een nieuwe haar. Het haar kan in een maand ongeveer 1 cm groeien. Dit is de beste tijd om te waxen, omdat het gebied langer haarvrij zal zijn. Als het haar in dit stadium wordt gewaxt, zal dit leiden tot een uiteindelijke vermindering van de haargroei.
80-90% van je haar bevindt zich tegelijkertijd in deze fase

Catageen – 2e groeistadium

Dit is het einde van de actieve groeifase en het begin van de rustfase van de follikel. Het haar stopt met groeien. De follikel wordt ongeveer een zesde van de oorspronkelijke grootte, waardoor het oude haar naar buiten wordt geduwd. Deze fase duurt ongeveer 2-3 weken. Dit is geen ideale tijd om te waxen, maar het haar op hun gebied wordt nog steeds verwijderd.

Telogene fase – Rustfase

Elke 1-4 maanden gaat de follikel in een rustperiode om te regenereren.
Het haar zal uiteindelijk vanzelf uitvallen, dit kan 1-4 maanden duren.
10-15% van je haar kan zich op elk moment in deze fase bevinden.
Harsen in deze fase wordt niet aanbevolen omdat het haar al van de follikel is losgemaakt en er zich onderaan een nieuw haar kan vormen.

Dus om de beste resultaten bij het harsen te krijgen, moet je zoveel mogelijk van je haren in de groeifase hebben. De beste manier om dit te doen, is door regelmatig te harsen om de haargroeicycli op elkaar af te stemmen.

Tijd tussen de behandelingen

4-6 weken is een ideale tijd tussen het harsen, aangezien het haar zich nog in de actieve groeifase bevindt.

Als je twee haargroeifasen hebt, raden we je aan om voor 2-3 keer een wax behandeling kort achter elkaar te plannen, met een tussenpoos van 2-3 weken. Dit zorgt ervoor dat ze allemaal actief samen groeien. Je zult misschien merken dat het gebied meer behaard is, dit komt simpelweg omdat alle haartjes tegelijkertijd groeien. Zodra we al het haar tegelijkertijd hebben laten groeien, zult u merken dat de gladheid van de wax langer aanhoudt en het haar begint uit te dunnen en uiteindelijk te verdwijnen.