Harsen / waxen bikinilijn

Harsen is het verwijderen van lichaamsharen door middel van een kleverige substantie. De term harsen / waxen is dezelfde. De meeste harssoorten bevatten collofonium /rosin of stoffen die hiervan zijn afgeleid (rosinaten). Als je bijvoorbeeld allergische bent voor bruine pleisters ben je ook allergisch voor deze hars soorten en is het belangrijk, dit vooraf aan de schoonheidsspecialiste te vertellen. De specialiste kan dan over gaan op andere harssoorten zoals bijvoorbeeld de suikerhars.

Voordat je jezelf laat harsen is het raadzaam een dag voor de behandeling jezelf een peeling of scrub te geven. De haartjes gaan dan meer omhoog staan waardoor er tijdens het harsen ook alle haartjes mee worden genomen en je het beste resultaat krijgt.

Zorg ervoor dat je haren niet te kort zijn, anders krijgt de hars geen grip op het haartje. Een haar wordt met hars helemaal verwijderd. Na ongeveer 4 tot 8 weken zullen de haren weer zijn aangegroeid. Dit verschilt van persoon tot persoon. Het verschil tussen harsen en bijvoorbeeld scheren is dat je nooit geen harde stoppels krijgt.

Gebruik voor de behandeling geen bodylotions, crèmes etc. Door gebruik van vetten en oliën, kan de werking van de hars zwaar worden afgezwakt, als de hars oplosbaar is in olie. Om irritaties tegen te gaan, gebruik geen producten met AHA ingrediënten.

Wanneer kunnen we je niet behandelen:

  • Heb je veel spataderen kan er niet worden geharst.
  • Heb je een (zon)verbrande huid,
  • diabetes,
  • flebitis (aderontsteking),
  • over nieuw littekenweefsel en bij andere – al dan niet open – huidafwijkingen. Heb je in het verleden veel last gehad van cysten of steenpuisten is het niet raadzaam om de huid te laten harsen.

Bikini wax stijlen

Als het gaat om ontharing, is het gemakkelijk om in de war te raken door alle verschillende bikini wax stijlen, om nog maar te zwijgen van de verwarrende salon terminologie. We kennen allemaal de termen ‘Braziliaans’ en ‘Hollywood’ wax, maar weet je eigenlijk wel wat ze precies inhouden?

Ideaal voor een eerste keer waxen, is de retouchering van de bikinilijn. Het is precies zoals de naam doet vermoeden, het weghalen van haren langs de randen. Een goede optie als je het natuurlijke wilt houden. Haar wordt overal verwijderd buiten een bescheiden onderbroekje – dus rond de bovenkant van de dijen, samen met al het haar dat boven je vertrouwde slip uitsteekt.

Bikinilijn harsen

Net als bij het bovenstaande, is de volledige bikini wax nog steeds mooi en natuurlijk, maar met een beetje meer afwerking rond de bovenkant en zijkanten van je schaamhaar. Dit wordt op de meeste salonmenu’s meestal een ‘standaardbikinilijn’ genoemd. Bovendien kun je je onderbroek aanhouden als je voor deze behandeling kiest.

French wax

Een French wax verschilt van andere stijlen, zoals een Brazilian, omdat het meeste haar langs de voorkant en zijkanten wordt genomen, maar het midden (schaamlippen) en rond de achterkant wordt met rust gelaten. Als je het beneden glad en schoon wilt hebben, zonder je te kaal te voelen, dan is Frans de juiste keuze. De vorm van het haar aan de voorkant is helemaal aan jou, maar de landingsbaan is een klassieke optie. Andere populaire vormen zijn onder meer een kleine driehoek en een postzegel, maar vraag gerust naar de stijl die u verkiest.

Zones

 

Retoucheren € 11,-
Bikini Wax € 35,-
French wax € 38,-

 

Afspraak maken of meer informatie?

U kunt altijd telefonisch een afspraak maken of vrijblijvend informeren via 040-2012922.

Maakt u liever digitaal een afspraak? Geen probleem! Gebruik het afspraakformulier en we bevestigen de afspraak achteraf via e-mail. 

Hidden
Let op komt u uit België? Graag even de landcode 0032 erbij neerzetten.
DD dash MM dash JJJJ
Gewenst tijdstip(Vereist)
: