Plasma /fibroblast behandelingen

Plasma / Fibroblast behandeling

Plasma oftwel Fibroblast behandeling is het vriendelijkere, niet-invasieve en zeer effectieve alternatief voor de schoonheidsindustrie. Een plasmapen stuurt fijngeleide elektrostatische pulsen, waardoor een elektrische boog ontstaat die de gerichte huid onmiddellijk doet krimpen. Het proces stimuleert de lichaamseigen regeneratie van fibroblasten, wat op zijn beurt de collageenproductie stimuleert en de huid strakker maakt. De plasmapen kan een breed scala aan gebieden en problemen behandelen,

 • van de bovenoogleden,
 • gezicht,
 • de nek
 • tegen striae en littekens;
 • tot verheven of platte huidmarkeringen,
 • milia (witte bultjes met dode cellen die onder de opperhuid vastzitten),
 • moedervlekken en ouderdomsvlekken.

Uw huid zal er onmiddellijk strakker uitzien en u zult in de loop van enkele weken significante resultaten blijven zien terwijl uw huid geneest.

Hoe werkt de Plasma Fibroblast Pen?

De Plasma Fibroblast Pen is een effectieve niet-invasieve behandeling voor het verminderen van rimpels, slappe huid, acnelittekens en meer. Net als microneedling en laserresurfacing, gebruikt de Plasma Fibroblast Pen het natuurlijke genezingsproces van uw lichaam om de productie van collageen en elastine te verhogen. De Plasma Fibroblast Pen gebruikt een penachtig apparaat om direct boven de huid te glijden, maar niet aan te raken, om micro-elektrische ontladingen te produceren. De punt van de pen bevat stikstofplasma dat wordt afgevoerd naar de epidermis en de huidlaag van de dermis. De warmte en koeling die door de micro-elektrische ontladingen worden gegenereerd, veroorzaken microscopisch kleine huidbeschadigingen aan het huidoppervlak. Dit creëert een ‘koolstofkorst’ op het oppervlak van uw huid, wat het herstelproces in de fibroblastcellen in gang zet. Fibroblastcellen worden aangetroffen in bindweefsel waar de collageenproductie van het lichaam plaatsvindt.

Collageen

Collageen vormt 80% van de huidstructuur en levert de bouwstenen die verantwoordelijk zijn voor het stevig en strak houden van de huid. Tijdens het herstelproces van de huid wordt de aanmaak van collageen en elastine gestimuleerd, wat resulteert in een jeugdiger, verjongd uiterlijk.

Hoe lang duurt de procedure voor de Plasma Fibroblast Pen en is deze pijnlijk?

De behandeltijd is afhankelijk van uw doelen, maar duurt gemiddeld hooguit één uur. Voor de ingreep is ongeveer 30 minuten nodig om een ​​verdovende crème aan te brengen en in te laten werken.

Is het pijnlijk?

Sommige cliënten ervaren een warmtesensatie in het behandelingsgebied, gelijk aan ongemak bij zonnebrand. Korstvorming treedt op tijdens het genezingsproces en kan gemiddeld vijf tot zeven dagen duren. Jeuk komt ook vaak voor als de huid geneest.

Wat moet ik weten voor de behandeling?

Voordat u een behandeling met de Plasma Fibroblast Pen ondergaat, raden wij u aan om minimaal zes tot acht weken bruinen en spraytanning te vermijden. Andere procedures voor het gebied dat u behandelt, moeten ook worden vermeden gedurende ten minste drie tot vier weken, inclusief

 • Skinboosters,
 • chemische peelings, enz.
 • Cliënten moeten ook het gebruik van Retin-A-producten ten minste vier weken vóór de plasmafibroblast staken.

Wat moet ik weten na de behandeling?

Na het ondergaan van de Plasma Fibroblast Pen, raden we aan om voorzichtig te zijn met het behandelde gebied en adviseren we u om uw gezicht niet minstens 48 uur te wassen. Daarna mag alleen een milde, zachte gezichtsreiniger worden gebruikt om de huid niet te irriteren. Na de behandeling is het belangrijk om de huid gehydrateerd te houden door een aantal dagen een zalf aan te brengen en geen korstjes te plukken of te krabben; laat je huid op natuurlijke wijze genezen. U moet elke dag breedspectrum SPF blijven dragen en blootstelling aan de zon beperken totdat deze volledig genezen is.

Welke gebieden kan de Plasma Fibroblast Pen behandelen?

De Plasma Fibroblast Pen is een veelzijdige behandeling die elk gebied van het gezicht, de hals en het lichaam kan behandelen. Het is vaak gericht op de behandeling van wallen onder de ogen, rokerslijnen (of neus-lippenplooien), kraaienpootjes, acnelittekens, huidmarkeringen, slappe nek en meer.

Hoe lang blijven de resultaten van de Plasma Fibroblast Pen zichtbaar?

Cliënten beginnen doorgaans de eerste paar dagen na de behandeling resultaten te zien van de behandeling met de Plasma Fibroblast Pen. Maximale resultaten kunnen zes tot acht weken duren.

Hoeveel behandelingen met de Plasma Fibroblast Pen zijn nodig?

Het aantal behandelingen met de Plasma Fibroblast Pen hangt af van uw esthetische doelen en individuele behoeften. Doorgaans kunnen cliënten twaalf weken na de initiële Plasma Fibroblast Pen-procedure kiezen voor onderhoudsbehandelingen. Plasma Fibroblast Pen kan ook worden gecombineerd met andere behandelingen om maximale resultaten te bereiken, zoals Hifu, een fruitzuur peeling, skinboosters en meer.

Zijn er bijwerkingen van de Plasma Fibroblast Pen?

De behandeling  wordt over het algemeen als een veilige procedure beschouwd wanneer deze wordt uitgevoerd door een ervaren specialist. Bijwerkingen zijn mild en kunnen bestaan ​​uit roodheid en zwelling van het behandelde gebied, hyperpigmentatie en huidschilfers en korstvorming. Bijwerkingen zullen blijven afnemen naarmate uw huid geneest.

Hoe weet ik of ik een kandidaat ben?

De Plasma Fibroblast Pen wordt aanbevolen voor mannen en vrouwen die milde tot matige huidproblemen hebben. Als het uw doel is om, de elasticiteit en de strakheid van uw huid te verbeteren en u ouder bent dan vijfendertig, dan zou u een goede kandidaat kunnen zijn voor de Plasma Fibroblast Pen. Deze procedure wordt niet aanbevolen voor:

 • vrouwen die zwanger zijn of borstvoeding geven.
 • Hemofilie
 • Diabetes
 • Immuunstoornis
 • Bloedstollingstoornis
 • Het kan zijn dat de behandeling uitgesteld moet worden als u recent een andere cosmetische behandeling heeft ondergaan, zoals skinboosters en permanent make-up.

Tijdens een eerste consult maakt u kennis met onze deskundige staf, waar we uw medische geschiedenis doornemen, uw zorgen bespreken en u laten weten wat voor soort resultaten u kunt verwachten van de Plasma Fibroblast Pen.