Ooglidcorrectie boven en onder

Bij de Huidspecialisten in Valkenswaard is er nu een revolutionaire niet-chirurgische behandeling genaamd Fibroblasting beschikbaar voor ooglidcorrectie boven en onder.

Wat is fibroblasting

Fibroblasting, ook wel bekend als plasma, is ontwikkeld als een permanent alternatief voor een operatieve ooglidcorrectie. Bij een traditionele bovenooglidcorrectie wordt het bovenste ooglid doorgesneden met een scalpel, waarbij vetweefsel en huid worden verwijderd. Vervolgens wordt de snede gehecht en is de huid permanent verdwenen. Deze operatie is complex en brengt risico’s met zich mee, zoals algemene verdoving.

Plasma behandeling versus ooglidcorrectie

In vergelijking met chirurgie biedt plasma een alternatieve benadering. Een chirurgische ooglidcorrectie omvat het chirurgisch verwijderen of herpositioneren van het ooglidweefsel. Om deze ingreep uit te voeren, moet een arts een plastisch chirurg zijn en veel ervaring hebben. De operatie kan worden gedaan onder algemene verdoving of plaatselijke verdoving met sedatie. Bij een chirurgische ooglidcorrectie zijn er typische chirurgische risico’s, zoals bloedingen en zwelling. Daarnaast kunnen er ongewenste of onesthetische resultaten optreden en kan het genezingsproces gecompliceerd zijn. Er zijn ook extra risico’s zoals een hangend ooglid en droge ogen.

De niet-chirurgische Plexr-procedure vereist alleen plaatselijke verdoving en er is geen sedatie nodig. Er wordt niet gesneden en er zijn geen risico’s verbonden zoals deze bij een operatie. Zwelling in het behandelde gebied kan optreden. Er is aanzienlijk minder hersteltijd verbonden aan de Plasma-behandeling in vergelijking met chirurgie.

 

Cliënten vragen vaak: “Heb ik een ooglidcorrectie nodig of kan ik plasma gebruiken?” Het antwoord is dat u plasma gebruikt als u geen chirurgische ingreep wilt ondergaan.

Hoe lang duurt de behandeling

De plasma-procedure duurt ongeveer 30-40 minuten en u kunt direct na de behandeling uw normale activiteiten hervatten. Na een Plasma behandeling kan er wel zwelling en roodheid optreden. De Huidspecialist zal het gebied rond de ogen behandelen met een plaatselijke verdovingscrème. De plasmapen, een apparaat dat plasma vormt, wordt gebruikt om overtollige huid te sublimeren (samentrekken). Het levert energie af aan de oppervlakkige huidcellen, zonder de diepere weefsels te beïnvloeden. Dit maakt een onmiddellijke verbetering van de plasticiteit van de ooglidbeweging mogelijk direct na de behandeling. Het resultaat is een directe vermindering van overtollige huid op de boven- en onderoogleden, evenals het verkleinen van overtollige huid in het gebied rondom het oog. Bovendien verbetert het de expressielijnen in de ooghoeken en de kraaienpootjes. Na de behandeling zal de Huidspecialist een verkoelende gel aanbrengen en u de nodige nazorginstructies geven. U komt terug voor een controleafspraak 4 dagen na de behandeling.

Onze specialisten zijn speciaal getraind in het gebruik van het innovatieve fibroblastapparaat. De fibroblastpen van de Huidspecialisten beschikt over de nieuwste technologie. Wij bieden een van de meest innovatieve, effectieve en veilige methoden voor ooglidcorrectie.

Meer informatie over de behandeling

Als u meer informatie over deze behandeling wilt, kunt u een consult inplannen. Hier zijn geen kosten aan verbonden.

Afspraak maken of meer informatie?

U kunt altijd telefonisch een afspraak maken of vrijblijvend informeren via 040-2012922.

Maakt u liever digitaal een afspraak? Geen probleem! Gebruik het afspraakformulier en we bevestigen de afspraak achteraf via e-mail. 

Hidden
Let op komt u uit België? Graag even de landcode 0032 erbij neerzetten.
DD dash MM dash JJJJ
Gewenst tijdstip(Vereist)
: