Hot Stone Massage – Oorsprong, Top 10 voordelen en waarschuwingen

Hete stenen, verwarmd door vuur, zijn door inheemse Amerikanen gebruikt om verlichting te geven aan pijnlijke spieren. Het huidige gebruik van hete stenen in massagetherapie wordt echter toegeschreven aan Mary Nelson, een inwoner van Tucson, Arizona. Haar stijl van massage met hete stenen was het handelsmerk LaStone Therapy, die een Noord-Amerikaanse spirituele component heeft en training en certificering vereist.
In de huidige praktijk van massagetherapie is hotstone-massage een speciale massage waarbij gladde, verwarmde stenen door de therapeut worden gebruikt door ze op het lichaam te plaatsen of te wrijven. De warmte van de stenen leidt tot diepe ontspanning en tot opwarming van de gespannen spieren waardoor de therapeut dieper en sneller kan werken.

Voor massagetherapie met hete stenen gebruiken de therapeuten voornamelijk basaltstenen vanwege hun verschillende eigenschappen, waaronder hun niet-poreusheid, hun gladheid en hun vermogen om warmte langer vast te houden dan enig ander type steen. Bovendien zijn deze prachtige stenen er in verschillende maten. Voor het uitvoeren van specifieke massageslagen plaatst de massagetherapeut kleinere gereedschapsstenen en voor een langere behandeling plaatst hij de grotere plaatsingsstenen op één plek van het lichaam. Bovendien geeft de therapeut langzame en zachte slagen op een manier dat mensen zich geaard, getroost en kalm voelen. Sommige massagetherapeuten gebruiken de energielijnen of meridianen van het lichaam om hete stenen te plaatsen voor energiewerk. Door dit te doen, wordt beweging van energie, bekend als qi of chi, gestimuleerd en op deze manier worden de effecten van stress geëlimineerd en wordt genezing vergemakkelijkt. Hotstone-massages helpen ook bij het vrijgeven van gifstoffen, het verlichten van pijn en het verbeteren van de bloedsomloop. Mensen die massage met warmte hebben ervaren, krijgen zoveel helende eigenschappen dat ze voor deze massages blijven terugkomen.

Top 10 voordelen van hotstone-massage

• Verlicht spierspasmen, pijn, spanning en verbeter de spierontspanning.
• Maakt gifstoffen vrij en verbetert het uiterlijk van de huid
• Aanzienlijk verminderen van stress en angst
• Verbetert de bloedcirculatie en de stroom van energie
• Helpt om beter te slapen
• Helpt stress te verminderen en te beheersen
• Helpt bij het creëren van een gevoel van comfort en warmte
• Helpt bij het verminderen van kankersymptomen
• Helpt bij het verlichten van de symptomen van auto-immuunziekten
• Helpt bij het vergroten van de gewrichtsflexibiliteit
Hotstone-massage in Londen is erg populair bij de meeste bezoekers en de lokale bevolking die ervoor kiezen om het te laten doen in Spa in de Montcalm. In dit proces worden de stenen verwarmd met behulp van een professioneel ontworpen verwarming met een thermometer voor het controleren van de watertemperatuur die over het algemeen tussen 110 en 130 graden Fahrenheit wordt gehouden. Omdat iedereen warmte in een andere mate kan verdragen, is het belangrijk dat de therapeut ervoor zorgt dat de temperatuur van de steen past bij de persoon die de massage krijgt. Het is ook belangrijk voor de persoon om de therapeut te informeren als hij enig ongemak voelt. Bovendien legt de therapeut een flanellen laken of badstof handdoek tussen de plaatsingsstenen en de huid zodat deze geen brandwonden krijgt.

Voor het reinigen van de stenen hebben de therapeuten verschillende systemen zoals het wassen en verversen van het water na elke cliënt. Het andere systeem is om een spa-oxidator te gebruiken voor het afbreken van bacteriën in het hete water, zodat de stenen de hele dag schoon blijven. De verwarmingseenheid wordt geleegd en alle apparatuur wordt aan het einde van de dag gewassen en ontsmet.

Gebruik van koude stenen

Koude stenen worden ook door sommige therapeuten gebruikt in plaats van hete stenen. Deze marmeren stenen zijn met de hand gesneden voor gebruik bij koude steentherapie, wat vooral handig is voor verwondingen en ontstekingen. Door het gebruik van koude stenen wordt het lichaam versterkt en krijgt het lichaam een verkoelend effect op warme dagen of bij opvliegers.

Een andere steentherapie is om afwisselend warme en koude stenen te gebruiken, een techniek die contrasttherapie wordt genoemd en die profiteert van de voordelen van zowel warmte als koude. De contrasterende temperaturen zetten de bloedvaten uit en vernauwen, waardoor de bloedstroom en lymfedrainage worden gestimuleerd.
De meeste bezoekers van Londen en zelfs de inwoners van de stad bezoeken graag Portobello Market, vooral vanwege zijn antiek. Aan het einde van een vermoeiende dag op de markt is het het beste voor hen om een spa te bezoeken en een hotstone-massage te krijgen die al hun vermoeidheid zal verlichten. Bovendien bezoeken de meeste mensen, onder de verschillende dingen om te bezoeken in de buurt van Westbourne Terrace, graag een spa voor massagetherapieën voor hotstone-berichten en lomi lomi-berichten.

 

Woorden van waarschuwing

Het is belangrijk dat voordat u gebruik maakt van hotstone-massage, uw therapeut volledig door u wordt geïnformeerd over al uw medische aandoeningen en hoe uw lichaam reageert op externe prikkels. Aandoeningen zoals zwangerschap, hypertensie, hartproblemen, diabetes of een andere medische aandoening waarvoor u zorg krijgt van een zorgverlener, moeten aan de therapeut worden gemeld, zodat hij uw toestand kan beoordelen met betrekking tot de geschiktheid van hotstone-massage. U moet ook uw provider hierover raadplegen.

Sommige huidaandoeningen zoals eczeem, huiduitslag en psoriasis kunnen erger worden door hitte. Bovendien kunt u hitte het beste vermijden als u medicijnen gebruikt die huidovergevoeligheid veroorzaken, zoals antibiotica of Acutane voor acne. Warmte mag niet worden toegepast op spataderen, open wonden, geïnfecteerde huidaandoeningen of ontstekingen en u moet voorzichtig zijn met gebieden die verdoofd zijn.
In het geval van koude steenmassage, moet u deze vermijden als u lijdt aan hoge bloeddruk, hartaandoeningen, problemen met de bloedsomloop, verminderd gevoel of zenuwbeschadiging. Als u last heeft van buikpijn als gevolg van ongemak, pijn, een opgeblazen gevoel, gas, krampen, constipatie of diarree, moet u koude stenen vermijden. Deze symptomen kunnen echter worden verlicht door warme stenen in een cirkelvormige richting met de klok mee te bewegen.
Hotstone-massage is iets dat zowel veel voordelen als plezier kan bieden, maar het hangt allemaal af van de expertise van de therapeut. De meeste spa’s in Londen, met name Spa in de Montcalm hebben deskundige massagetherapeuten om volledige gelukzaligheid te bieden.

 

Veelgestelde vragen

Wat houdt een hotstonemassage in?

De hotstone-massage is een vorm van massagetherapie waarbij gebruik wordt gemaakt van gladde, verwarmde stenen. De massagetherapeut plaatst de hete stenen op specifieke punten op uw lichaam en kan de stenen ook vasthouden tijdens het masseren.

 

Hoe lang blijven hete stenen heet?

De steen moet een uur warm blijven. Na ongeveer vijf minuten nadat je ze hebt geplaatst, kan het worden omgedraaid voor wat meer warmte.

 

Hoe vaak moet ik een massage krijgen?

Mensen die aan sport doen, moeten zich tijdens periodes van intensieve training zo vaak als twee tot drie keer per week laten masseren en minder vaak – misschien een of twee keer per maand – tijdens het laagseizoen.

Afspraak maken of meer informatie?

U kunt altijd telefonisch een afspraak maken of vrijblijvend informeren via  040-2012922.

Maakt u liever digitaal een afspraak? Geen probleem! Gebruik het afspraakformulier en we bevestigen de afspraak achteraf via e-mail.

Hidden
DD dash MM dash JJJJ
Gewenst tijdstip(Vereist)
:

Meer informatie

Heeft u vragen over deze behandeling? Neem dan gerust contact met ons op.
Onze medewerkers staan graag voor u klaar.