Kruidenstempel massage

Als je zowat elke massagepraktijk in Thailand binnenloopt, zie je veel elementen van kruidengenezing: rijen potten, kruiden, balsems en kompressen. Een interessante manier waarop Thaise massage en kruidengeneeskunde elkaar overlappen, is de praktijk van kruidenstempel massage. Bij een kruidenstempel massage worden de kruidenkompressen verwarmd in een speciale stomer en vervolgens wordt het warme kruidenkompres tijdens de massage aangebracht (hetzij rechtstreeks op de huid of door dunne kompressen). Het kompres zelf is gemaakt van een opeengepakte bos kruiden, strak gewikkeld in een dunne mousseline of katoenen doek. Soms kunnen koude (ijs)kompressen worden gebruikt, maar dit komt minder vaak voor (maar heel goed bij bijvoorbeeld de behandeling van verstuikingen of kneuzingen).

Traditionele Thaise geneeskunde gebruikt deze kruidenkompressen om een breed scala aan problemen te behandelen, waaronder verrekte spieren, gewrichtspijn, artritis en vele andere. De warmte van de kruiden heeft diepe ontspanningsvoordelen voor de spieren, en het aroma van de kruidenmix in het kompres heeft ook een ontspannend en verkwikkend effect op lichaam en geest. Sommige cliënten zijn te gevoelig om acupressuurmassage rechtstreeks van de vingers en handpalmen van de massagetherapeut te krijgen en in deze gevallen kunnen de kruidenkompressen een goede manier zijn om druk uit te oefenen langs dezelfde energielijnen (dwz sen-lijnen – dezelfde acupressuurpunten) en gewrichten die anders niet gemasseerd konden worden.
Op deze manier kunnen klanten een ontspannende massage-ervaring hebben met kruidenkompressen zonder enige massagerekkingen te gebruiken. Soms wordt een kruidenkompressessie gedaan in combinatie met een normale massageroutine, bijvoorbeeld door aan het einde een rustgevende kompressessie van 30 minuten toe te voegen om eventuele resterende spanning te verminderen.

De kruiden bevatten natuurlijke ontstekingsremmende eigenschappen, waardoor ze ontstekingen kunnen verminderen en ook kunnen helpen bij natuurlijke pijnbestrijding.
Er zijn een paar veel voorkomende kruidenmelanges, de ene komt vaker voor in het noorden en de andere komt vaker voor in het zuiden. De eerste wordt door veel Thaise massagetherapeuten in de omgeving van Chiang Mai gebruikt: gedroogde gember, gedroogde limoenblaadjes, eucalyptusbladeren en kaneelbladeren, met een vleugje kamferkristallen. De tweede blend is van de Wat Po-school in Bangkok en maakt gebruik van gedroogde gember, citroengras en kaffir-limoenbladeren, opnieuw met kamferkristallen.

Zou u graag een kruidenstempel massages willen reserveren? Hier in bij de spa van de huidspecialisten in Valkenswaard staan wij u graag telefonisch of persoonlijk te woord. U kunt ook kijken op de site van https://www.dehuidspecialisten.nl

Afspraak maken of meer informatie?

U kunt altijd telefonisch een afspraak maken of vrijblijvend informeren via  040-2012922.

Maakt u liever digitaal een afspraak? Geen probleem! Gebruik het afspraakformulier en we bevestigen de afspraak achteraf via e-mail.

Hidden
DD dash MM dash JJJJ
Gewenst tijdstip(Vereist)
:

Meer informatie

Heeft u vragen over deze behandeling? Neem dan gerust contact met ons op.
Onze medewerkers staan graag voor u klaar.