Voordelen van een rasul

Voordelen van een rasul en hoe het werkt – ontgift je lichaam en voel je fantastisch

Pure ontspanning, geïnspireerd door een oude traditie
De Rasul is een van de mooiste behandelingen in het wellness gedeelte van de huidspecialisten. Geleid naar een donkerblauwe betegelde kamer verlicht door de zachtste, kleine lichtjes, heb je het gevoel dat je de kosmos overal om je heen hebt.
De kamer wordt verwarmd door stoom, zodat je huid warm tintelt bij binnenkomst en zachte muziek een zachte, rustgevende melodie speelt. Er zijn geen spa-therapeuten nodig voor deze behandeling, dus als je eenmaal de therapeutische modder hebt aangebracht, kun je in een staat van diepe ontspanning terechtkomen.

De Rasul-ervaring kan worden gedeeld, en is dus een mooie aanvulling op een Spa Couples Treat wanneer u een massage na uw Rasul neemt. Stelt u zich eens voor hoe ontspannen u en uw partner zich zullen voelen van een zalige Detox Rasul tot een Full Body Massage en eindigen met een heerlijk kopje kruidenthee in de relaxlounge.

Wat is een Rasul?

De Rasul thermische modderbehandeling is een traditioneel Arabisch geïnspireerde reinigingsbehandeling die de gezondheidsbevorderende eigenschappen van warmte, stoom en modder combineert voor een volledig ontspannende en huidverzorgende behandeling in een magische en zintuiglijke privé-omgeving met twinkelende lichtjes en aromatische dampen.

Voordelen van een Rasul

De fysiologie van transpiratie omvat het feit dat transpiratie het lichaam helpt bij het verdrijven van giftige afvalstoffen, de lichaamstemperatuur reguleert en ons grootste orgaan, de huid, stimuleert.
De metabolische effecten van een Rasul-behandeling hebben een positieve invloed op het vrijkomen van negatieve ionen in de lucht. Een subtieler spiritueel en sociaal voordeel van een Rasul-ervaring draagt ook bij aan een verhoogd gevoel van welzijn.

Medische studies tonen aan dat frequent rasul-baden, wat een langdurige en gecontroleerde blootstelling aan warme, vochtige/droge lucht is, helpt bij het verlichten van spanning door spierontspanning. De eliminatie van gifstoffen door geopende poriën houdt de bloedsomloop soepel.
Dit natuurlijke proces genaamd “hypothermie”, vindt plaats wanneer het lichaam wordt blootgesteld aan hitte. De bloedtoevoer naar de huid wordt verhoogd en warmte gaat uit het warme bloed verloren door straling, geleiding en convectie. Het lichaam neemt dan zijn toevlucht tot verdamping om het warmteverlies te vergroten en er vindt transpiratie plaats. Bloed wordt naar de haarvaten gespoeld, waardoor de bloeddruk daalt, waardoor de hartslag of het slagvolume toeneemt.

Wanneer het lichaam zweet, reinigt het van binnenuit door ongewenste afvalstoffen en gifstoffen vrij te geven. Zweet bestaat voornamelijk uit 99% water; het bevat ook zouten, antilichamen, vitamine C, metabolisch afval van ureum, urinezuur, ammoniak en melkzuur. De gecombineerde effecten van warmte, zweten en water kunnen bij de meeste mensen het gevoel van stress verminderen; de ontspannende effecten kunnen de hormonale verandering in het lichaam bevorderen, wat resulteert in de onderdrukking van het stresshormoon. Het kan ook spierspasmen verminderen, ontstekingen verlichten en de bloeddruk in evenwicht brengen door de vernauwing en verwijding van bloedvaten.
Voor het beste resultaat wikkel je jezelf in een schone handdoek en ga je in de rasul zitten. Masseer zachtjes eventuele pijnlijke plekken.

Drink veel water tijdens en na een rasulsessie.
Wat kunt u verwachten tijdens uw Rasul-behandeling?
Totale behandeltijd = 45 minuten

Voor – Rasul:

Toepassingsperiode 7 minuten
Zelf-toepassing van Ontgiftende Essentiële Olie voor Lichaam & Spieren Klei Lotions worden aangebracht op specifieke delen van het lichaam, zoals uitgelegd door uw therapeut.

In de Rasul:

Droogperiode 5 minuten
Leun achterover en ontspan! Deze periode zorgt ervoor dat de verschillende essentiële oliën door de huid kunnen worden opgenomen.

Stoomperiode 20 minuten
Stoom zal starten.
Hierdoor kunnen de poriën van het lichaam zich openen voor een ideale penetratie van essentiële olie. Dit wordt door de huid opgenomen, waardoor de huid zacht/glad blijft
Houd er rekening mee dat in geval van stroomuitval het geautomatiseerde systeem handmatig wordt ingesteld door uw therapeut die op dit moment het Rasul-gebied zal betreden.
Gebruik een van de vier handdouches links en rechts van elke bank en zet deze op koud (allemaal rechtse kranen) om het lichaam af te koelen als het te warm voor je wordt of als je je ongemakkelijk begint te voelen.

Overgangsperiode 3 minuten
Stoom stopt en gaat over in een lichte mistige regen.

Regenperiode 10min
De koele, lichte nevelregen reinigt het lichaam en spoelt de getranspireerde gifstoffen van de huid.
Dit zal ook helpen om het lichaam af te koelen na de stoom-/warmtebehandeling, waardoor de bloeddruk weer normaal kan worden.
Na de regenperiode de kamer verlaten en genieten van een verfrissende douche, bij voorkeur met koud water dat de poriën weer sluit. Geniet daarna van een massage.

Ontspanningsperiode
Ontspan in de ontspanningslounge totdat uw lichaamstemperatuur en hartslag weer normaal zijn (ongeveer 15-20 minuten)

ALS U DENKT DAT U GEZONDHEIDSPROBLEMEN HEBT, GEBRUIK DE RASUL NIET ZONDER DE UITDRUKKELIJKE TOESTEMMING VAN UW ARTS.

U kunt een Rasul plannen via https://www.dehuidspecialisten.nl U kunt ook bellen om te reserveren.

Afspraak maken of meer informatie?

U kunt altijd telefonisch een afspraak maken of vrijblijvend informeren via  040-2012922.

Maakt u liever digitaal een afspraak? Geen probleem! Gebruik het afspraakformulier en we bevestigen de afspraak achteraf via e-mail.

Hidden
DD dash MM dash JJJJ
Gewenst tijdstip(Vereist)
:

Meer informatie

Heeft u vragen over deze behandeling? Neem dan gerust contact met ons op.
Onze medewerkers staan graag voor u klaar.