Wat is Biab? hoe lang het blijft zitten? is het schadelijk voor nagels en wanneer is BIAB niet geschikt voor je nagels.

Benieuwd wat BIAB is? Het is een nieuwe trend in de nagelindustrie die steeds populairder wordt. In dit artikel zullen we bespreken wat BIAB is, hoe lang het blijft zitten, of het schadelijk is voor nagels en wanneer het niet geschikt is om te gebruiken.

 

Wat is BIAB?

BIAB staat voor “Builder In A Bottle” en is een hybride nagelproduct dat door professionals in de nagelindustrie wordt gebruikt. Het combineert de eigenschappen van traditionele gel- en acrylsystemen om een ​​product te creëren dat een langdurige, stralende glans geeft zonder dat er een lamp nodig is. BIAB kan worden gebruikt om nagels te versterken en te verdikken, terwijl tegelijkertijd de gezondheid van de natuurlijke nagel wordt behouden.

 

Hoe wordt BIAB aangebracht?

BIAB wordt aangebracht als elke andere nagelversterking. De nagel wordt voorbereid door deze te reinigen en te ontvetten, daarna wordt er een base coat aangebracht. Vervolgens wordt de Builder in a Bottle aangebracht en gehard, indien het merk vereist. Tot slot wordt er een topcoat aangebracht en gehard. Het uitharden van BIAB is sterk afhankelijk van het merk, hoewel de meeste merken geen lamp vereisen.

 

Hoe lang blijft BIAB zitten?

Een van de meest voorkomende vragen die mensen hebben over BIAB is hoe lang het blijft zitten. In tegenstelling tot traditionele gellak kan BIAB tot zes weken blijven zitten zonder bijwerken, afhankelijk van de levensstijl van de klant en de juiste nazorg. Dit is een aanzienlijk langere tijd dan bij gellak (1-2 weken).

 

Is BIAB schadelijk voor de nagel?

Het korte antwoord is: nee, BIAB is niet schadelijk voor de nagel als het correct wordt aangebracht. Een van de grootste voordelen van BIAB is dat het nagels versterkt en verdikt, terwijl het ook de gezondheid van de natuurlijke nagel verbetert. BIAB is ook veel minder schadelijk voor nagels dan traditionele acryl- of gelsystemen. Hieronder staan enkele redenen waarom BIAB niet schadelijk voor de nagel is:

– Geen nagelverlengingen: BIAB wordt gebruikt om nagels te versterken en niet om ze te verlengen, waardoor minder spanning op uw natuurlijke nagels ontstaat.

– Geen primer nodig: Traditionele acryl- of gelsystemen vereisen een primer die sterk kan zijn en de nagel kan aantasten. Met BIAB is een primer niet nodig, wat ertoe bijdraagt ​​dat de nagel gezond blijft.

– Geen UV-lamp nodig: UV-lampen worden vaak gebruikt om traditionele gellakken uit te harden. BIAB heeft geen lamp nodig en elimineert dus de mogelijke schade die UV-licht kan veroorzaken.

– Atleet-vriendelijk: Atleten en mensen met een actieve levensstijl kunnen genieten van BIAB omdat het minder vatbaar is voor chippen en afbladeren dan traditionele gellakken.

 

Wanneer is BIAB niet geschikt?

Hoewel BIAB over het algemeen een veilig en effectief nagelproduct is, kan het in sommige gevallen niet geschikt zijn voor gebruik. Hieronder staan ​​enkele situaties waarin BIAB niet de beste optie kan zijn:

Nagelziekte: Als u nagelziekte heeft of nagelschimmel, is het raadzaam om eerst met een arts te spreken om te bepalen of BIAB in uw geval veilig is.
 
Dunne nagels: Als u van nature dunne nagels heeft, kan BIAB de nagels te verzwaren en ervoor zorgen dat ze eerder scheuren of afbreken.
 
Allergieën: Als u allergisch bent voor acrylaten, kan het gebruik van BIAB irritatie en allergische reacties veroorzaken.
 
Nagelbijter: Als u nagelbijter bent, kan BIAB niet de beste optie zijn voor u, omdat het niet geschikt is voor degenen die op nagels bijten. Het kan leiden tot afbladderen van de lak, waardoor uiteindelijk de natuurlijke nagel beschadigd kan raken.
 
Zwangerschap: Tijdens de zwangerschap hebben veel vrouwen gevoeliger nagels en huid. Als u zwanger bent, moet u mogelijk wachten tot na de zwangerschap voordat u BIAB gebruikt.
 

Conclusie

Zoals u kunt zien, is BIAB een veilig en effectief nagelversterkingssysteem dat kan helpen bij het versterken en dikker maken van nagels, terwijl tegelijkertijd de gezondheid van de natuurlijke nagel wordt behouden. Het kan langer duren dan traditionele gellakken en is minder schadelijk voor nagels dan traditionele acryl- of gelsystemen. Het is echter niet altijd geschikt voor iedereen en daarom is het belangrijk om met een gekwalificeerde nagelstylist te spreken voordat u begint met het gebruik van BIAB.

Zou u graag een afspraak in willen plannen voor een Biab behandeling? Onze medewerkers van de Huidspecialisten in Valkenswaard staan u graag te woord.

Afspraak maken of meer informatie?

U kunt altijd telefonisch een afspraak maken of vrijblijvend informeren via  040-2012922.

Maakt u liever digitaal een afspraak? Geen probleem! Gebruik het afspraakformulier en we bevestigen de afspraak achteraf via e-mail.

Hidden
DD dash MM dash JJJJ
Gewenst tijdstip(Vereist)
:

Meer informatie

Heeft u vragen over deze behandeling? Neem dan gerust contact met ons op.
Onze medewerkers staan graag voor u klaar.