Wat te verwachten tijdens een Hotstone-massage

Hotstone-massage is een vorm van massagetherapie waarbij gebruik wordt gemaakt van gladde, verwarmde stenen. De massagetherapeut plaatst de hete stenen op specifieke punten op uw lichaam en kan de stenen ook vasthouden tijdens het masseren. De plaatselijke warmte en het gewicht van de stenen verwarmen en ontspannen de spieren, waardoor de massagetherapeut diepere druk op die gebieden kan uitoefenen zonder ongemak te veroorzaken.

 

Basis principes van hot-stone massage

Het kenmerk van hotstone-massage is het gebruik van verwarmde stenen. Basaltrivierrotsen worden meestal gebruikt omdat ze glad zijn (van de stroming van de rivier) en de warmte goed vasthouden.
Ter voorbereiding op de behandeling verwarmt de huidspecialisten de stenen in een professionele steenverwarmer totdat ze binnen een nauwkeurig temperatuurbereik zijn, Om brandwonden te voorkomen, mogen magnetrons, ovens, kookplaten en slowcookers nooit worden gebruikt.

Terwijl massagetherapeuten vaak anatomie gebruiken om de plaatsing van de stenen te begeleiden, zullen sommige therapeuten ook stenen plaatsen op punten waarvan gedacht wordt dat ze de geest en het lichaam energetisch in evenwicht brengen. Tijdens de massage worden meestal Zweedse massagetherapietechnieken gebruikt, waaronder lange halen en kneden en rollen.

 

Voordelen

Mensen beschrijven hotstone-massage vaak als geruststellend en diep ontspannend. De warmte is rustgevend voor mensen die het vaak koud hebben. De warmte van de stenen ontspant de spieren, waardoor de therapeut dieper kan werken met lichtere druk.

Mensen gebruiken vaak hotstone-massage voor de volgende aandoeningen:
• Ongerustheid
• Rugpijn
• Depressie
• slapeloosheid

 

Wat te verwachten

Tijdens de massage plaatst de therapeut stenen op specifieke punten op het lichaam. Hoewel de punten kunnen variëren afhankelijk van de spierspanningsgebieden en de gezondheidsgeschiedenis van de cliënt, worden de stenen over het algemeen in de volgende gebieden geplaatst:
• Langs beide zijden van de wervelkolom
• In de palmen van je hand
• Op je benen, buik, voeten


Kleine steentjes kunnen tussen de tenen of op het voorhoofd worden geplaatst.
Nadat de stenen op uw lichaam zijn geplaatst, kan het een paar minuten duren voordat de hitte het laken of de handdoek doordringt, zodat u kunt zien of de stenen te heet zijn.
De therapeut brengt massageolie aan op de huid. Met stenen in beide handen, gebruikt de therapeut glijdende bewegingen om de stenen langs de spieren te bewegen. De therapeut gebruikt Zweedse massagetechnieken op de rug, benen, nek en schouders terwijl de stenen op hun plaats zitten of nadat ze zijn verwijderd.

De duur van een typische hotstone-massage ligt tussen de 60 -90 minuten. Hotstone-massage is blijven evolueren, met veel massagetherapeuten en spa’s die hun eigen versies van de massage aanbieden.

Gebruik deze tips:

• Eet niet voor je massage.
• Blijf gehydrateerd door water te drinken voor en na je massage.
• Laat uw therapeut weten of de stenen te warm zijn of de druk te intens.

 

Is het pijnlijk?

De hete stenen zijn glad en meestal enkele centimeters lang. De stenen dienen verwarmd te worden met een professionele elektrische massagesteenverwarmer zodat de temperatuur gecontroleerd kan worden.
Als de stenen te heet of oncomfortabel zijn, laat het de massagetherapeut dan onmiddellijk weten. Te hete stenen kunnen brandwonden veroorzaken. Door de warmte van de stenen kan de massagetherapeut indien nodig aan diep weefsel werken. Zoals bij elke massage, mag massagetherapie echter geen pijn doen en moet u uw massagetherapeut vertellen als u pijn voelt.

 

Een woord van de huidspecialisten in Valkenswaard

Of je nu voor het eerst massage probeert of al een fan bent en geïnteresseerd bent in iets nieuws, bespreek met je massagetherapeut of hotstone-massage geschikt voor je is.
Hoewel veel mensen de warmte diep ontspannend en heilzaam vinden voor lichaam, geest en ziel, wil je er ook zeker van zijn dat dit het juiste type massage voor je is, vooral als je een gezondheidstoestand of blessure hebt. Wil je meer informatie of een afspraak boeken, kan dit via https://www.dehuidspecialisten.nl

Afspraak maken of meer informatie?

U kunt altijd telefonisch een afspraak maken of vrijblijvend informeren via  040-2012922.

Maakt u liever digitaal een afspraak? Geen probleem! Gebruik het afspraakformulier en we bevestigen de afspraak achteraf via e-mail.

Hidden
DD dash MM dash JJJJ
Gewenst tijdstip(Vereist)
:

Meer informatie

Heeft u vragen over deze behandeling? Neem dan gerust contact met ons op.
Onze medewerkers staan graag voor u klaar.