Welke type stenen worden gebruikt voor Hot-stone massage

Wilt u de voordelen van uw massage naar een hoger niveau tillen? Overweeg om een hotstone-massage te proberen. Bij de huidspecialisten Health and Wellness in Valkenswaard, bieden we deze populaire massagevariant aan omdat het gebruik van hete stenen de ontspanning van je lichaam kan vergroten. Lees verder om te begrijpen welk type stenen worden gebruikt voor hotstone-massage en de voordelen ervan.

Wat is een hotstone-massage?

Massage is de praktijk om ontspanning in het lichaam te brengen door rustgevende bewegingen en zachte druk toe te passen. De voordelen zijn onder meer stressvermindering, een betere gezondheid en zelfs verbeteringen bij chronische aandoeningen. Niet alleen wordt massage al duizenden jaren beoefend, maar de positieve impact ervan is aangetoond in talloze wetenschappelijke onderzoeken.
Er zijn veel variaties op massage, waaronder Zweedse massage, diepe weefselmassage en sportmassage. Wat hotstone-massage onderscheidt, zijn de hete stenen die op het lichaam worden aangebracht. Het gebruik van warmte is uiterst therapeutisch. Het verhoogt de bloedsomloop, verbetert de ontspanning en stelt het lichaam in staat spanning los te laten.

Alles wat u moet weten over hotstone-massage

• Welk type stenen worden gebruikt voor hotstone-massage?
Meestal worden bij dit soort massages basaltstenen gebruikt. Het zijn rivierstenen gemaakt van vulkanisch gesteente.
• Waarom worden basaltstenen gebruikt? De reden waarom basaltstenen de voorkeur hebben, is dat ze de warmte buitengewoon goed vasthouden. Uw masseuse hoeft ze tijdens uw sessie niet herhaaldelijk op te warmen. Langdurige warmte betekent ononderbroken gelukzaligheid voor u!
• Hoe zijn de stenen gevormd? De basaltstenen die bij massage worden gebruikt, zijn meestal rond, glad en plat. De vorm van de stenen kan variëren naargelang de filosofie van de masseuse. Sommige professionals gebruiken stenen in verschillende vormen om precieze sensaties in het lichaam te creëren. Anderen geven de voorkeur aan stenen met een natuurlijke vorm.
• Is de kleur van de stenen van belang?Wanneer ze worden ingewreven met olie, krijgen basaltstenen een rijke, zwarte kleur. Dit geeft ze een mooie uitstraling; de kleur heeft echter geen invloed op hun vermogen om warmte vast te houden. Zolang de stenen voldoende silica en ijzer bevatten, zullen ze warmte vasthouden en effectief zijn voor uw massage.
• Hoe heet zijn de stenen? U kunt verwachten dat de stenen in uw massage worden verwarmd tot 135 tot 145 graden. Hierdoor voelen ze lekker warm aan! Sommige professionals gebruiken stenen van verschillende temperaturen op verschillende delen van het lichaam. Zo heeft een hogere temperatuur in het algemeen de voorkeur voor de voeten. De temperatuur van de stenen kan ook worden aangepast aan uw huidtype en hoeveel warmte u prettig vindt.
• Waar op het lichaam zijn de stenen aangebracht? Tijdens dit type massage worden de stenen meestal aangebracht op uw:

• rug
• Maag
• Borst
• Gezicht
• Palmen
• Benen en andere ledematen
• Voeten en tenen

Uiteraard kan uw masseuse zich focussen op de zones die u graag gemasseerd wilt hebben en op de plaatsen waar uw lichaam wat extra verzorging nodig heeft.

Worden koude stenen ooit gebruikt?

Ja! Soms (maar niet altijd) worden koude stenen met korte tussenpozen gebruikt tijdens dit soort massage. Het voordeel van het gebruik van koude stenen is dat ze ontstekingen kunnen verminderen, de bloedsomloop kunnen verbeteren, zwelling kunnen aanpakken en helpen bij het afvoeren van vochtophoping in het lichaam. Denk aan de stenen zoals de koude kompressen die worden gebruikt bij sportblessures. Marmer is een steensoort die lange tijd koud blijft en is populair bij koude steenmassage.

Wat voor soort massagetechnieken kan ik het beste gebruiken bij dit type massage?

Dit type massage maakt gebruik van veel van dezelfde technieken als Zweedse massage. Zweedse massage is de meest voorkomende vorm van massage en is degene die meestal in je opkomt als iemand het woord massage hoort. Het omvat hoogontwikkelde technieken die masseuses gedurende generaties hebben ontwikkeld om het lichaam te kalmeren en te verzorgen. Deze technieken omvatten:
• Effleurage
Dit woord betekent “glijden” in het Frans. Trouw aan zijn naam, is dit soort beroerte lang, soepel en ontspannend.
• petrissage
Een ander Frans woord, “petrissage” vertaalt naar “kneden”. Bij massage verwijst petrissage naar het zachtjes rollen van huid en zacht weefsel tussen de vingers. Het dient om de bloedsomloop te vergroten en spanningsgebieden aan te pakken.
• Wrijving
Soms zal uw masseuse vloeiende, cirkelvormige bewegingen maken. Dit wordt “wrijving” genoemd en is een andere manier om uw bloed te laten stromen.
• tapotement
Tapotement wordt uitgevoerd met korte, lichte tikken die directe druk uitoefenen op specifieke delen van het lichaam.

De bewezen voordelen van hotstone-massage

Bevordert ontspanning. Net als bij Zweedse massage is een van de grootste voordelen van hotstone-massage diepe ontspanning. Zowel de verschillende toegepaste massagestreken als het gebruik van een therapeutisch thermisch element leveren stressverlagende voordelen op. Op zijn beurt kan het genieten van een ontspannende massage uw gezondheid fysiek en psychisch verbeteren. Het is meer dan alleen een traktatie, hoewel we niet mogen klagen over de ervaring!

Verhoogt de functie van het immuunsysteem. Een massage krijgen helpt je lichaam te ontgiften, waardoor het beter in staat is om virussen en andere infecties af te weren. Wanneer we gestrest zijn, produceert ons lichaam cortisol, een hormoon dat een “vecht- of vluchtreactie” induceert bij een waargenomen dreiging. Hoewel deze reactie in het wild nuttig is, hebben chronisch hoge cortisolspiegels tal van negatieve effecten op ons lichaam, waaronder ons immuunsysteem in gevaar brengen. Door het stressniveau te verlagen, kan een goede massage ons lichaam een pauze geven van cortisol.

Helpt het lichaam om oliën te absorberen. De hitte van hete stenen kan helpen om je poriën te openen. Als therapeutische oliën deel uitmaken van uw massage, zal uw lichaam ze beter opnemen na het aanbrengen van hete stenen.

Verhoogt het bewegingsbereik en de flexibiliteit. Samen met een verhoogde bloedsomloop en verminderde stress, is een van de grootste voordelen van massage dat het je bewegingsbereik en flexibiliteit kan verbeteren. Om deze reden kan massage mensen helpen genezen van sportblessures en ze zelfs voorkomen. Een lichaam dat flexibeler is, zal minder snel geblesseerd raken.
De hete stenen zijn vooral gunstig voor mensen die willen dat hun massage resulteert in meer flexibiliteit. Thermische technieken worden al lang gebruikt voor stretchen. Het is bijvoorbeeld aangetoond dat hot yoga mensen helpt om dieper te rekken, en thermische kompressen worden vaak gebruikt bij de behandeling van lichaamsdelen die een trauma hebben opgelopen.

Verbetert de stemming en verhoogt de productiviteit
Massage kan een belangrijk onderdeel zijn van uw zelfzorgroutine. Na het genieten van een massage, bevinden de meeste mensen zich in een staat van grotere emotionele balans en positiviteit. Je positief voelen kan je helpen om alle moeilijke dingen aan te pakken die je moet doen voor je werk, je gezin en andere gebieden van je leven. Voor jezelf zorgen is het eerste wat je kunt doen om voor anderen te zorgen.

Welke onderzoeken ondersteunen de genezende voordelen van massage?
Talloze onderzoeken hebben aangetoond dat massage effectief is tegen een breed scala aan ziekten en chronische aandoeningen. Hier is een lijst van enkele van de aandoeningen die massage kan helpen behandelen:
• Kanker
• Slaapproblemen
• Artritis
• Hoge bloeddruk
• Fibromyalgie
• Rugpijn
• Ongerustheid
• Fibromyalgie

Fibromyalgie is een aandoening die resulteert in een gevoel van chronische, wijdverspreide pijn door het hele lichaam. Volgens een onderzoek uit 2002 was een massage van 30 minuten gunstig voor mensen met fibromyalgie door hun niveaus van stof P te verlagen, wat gedeeltelijk verantwoordelijk is voor het gevoel van pijn. Het hielp hen ook te slapen en verminderde hun triggerpoints.

Kanker
Een studie gepubliceerd in de Journal of Pain and Symptom Management t vond dat massage hielp bij het verminderen van de symptomen van kankerpatiënten. Massage kan patiënten ook helpen kankerbehandelingen te verdragen. Specifiek verwijzend naar borstkankerpatiënten. “na de operatie kunnen vrouwen die gespecialiseerde lymfedrainagetechnieken van een goed opgeleide massagetherapeut toepassen op hun behandeling minder pijn en zwelling ervaren.”

Artritis
In 2013 ontdekte een onderzoek waarin naar hotstone-massage werd gekeken specifiek dat patiënten met artritis na één sessie meer grijpkracht, meer bewegingsbereik en minder pijn genoten.

Slaapproblemen
Hoewel experts niet precies weten waarom massage een goede nachtrust bevordert, hebben verschillende onderzoeken dit standpunt ondersteund. In 2001 ontdekte een onderzoek dat baby’s die een massage van 15 minuten van hun ouders kregen, sneller gingen slapen en meer uitgerust wakker werden. Massage is bij volwassenen een alternatief geweest voor slaappillen.

Hoge bloeddruk,
ook wel hypertensie genoemd. Een studie uit 2002, uitgevoerd door onderzoekers van het Wirral Metropolitan College Department of Medicine in Liverpool, Verenigd Koninkrijk, meldde dat massage de bloeddruk, hartslag en spierspanning verlaagt. Evenzo ontdekte een studie uit 2000, gepubliceerd in het Journal of Bodywork and Movement Therapies, dat patiënten met hoge bloeddruk na een massage van 30 minuten zowel een verlaging van hun bloeddruk als hun cortisolspiegels vertoonden.

Rugpijn
Volgens een onderzoek uit 2003 rapporteerden mensen die rugpijn hadden een afname van 36% in hun behoefte aan pijnstillers na massage. Uit dezelfde studie bleek dat massage beter presteerde dan zowel acupunctuur als spinale modificatie bij mensen die last hebben van rugpijn.
Ongerustheid

Zoals hierboven besproken, is cortisol het hormoon dat ons lichaam produceert als we stress hebben. Een uitgebreide review van meer dan 12 onderzoeken wees uit dat massage de cortisolspiegel met 50% kan verlagen. Het stimuleert ook endorfines, de hormonen die onze stemming verbeteren en gevoelens van geluk opwekken.

Hoe haal je het meeste uit je massage?

Om alle voordelen van massage ten volle te ervaren, moet u proberen vlak voor uw afspraak niet te eten. Je lichaam zal zich beter kunnen ontspannen als het niet actief bezig is met het verteren van voedsel. We raden aan om zowel voor als na je massage veel water te drinken. Kruidenthee is ook geweldig om het lichaam te hydrateren.
Tijdens uw afspraak kunt u het beste uw mobiele telefoon niet gebruiken. U wilt niet dat uw ontspanningstijd wordt onderbroken. Ten slotte wilt u waarschijnlijk 10 tot 15 minuten eerder aanwezig zijn om in te checken, zodat u op tijd aan uw afspraak kunt beginnen en kunt genieten van uw volledige sessie.

Hotstone-massage: ervaar de gelukzaligheid en de voordelen

Hotstone-massage kan een positieve manier zijn om voor uw lichaam te zorgen, waardoor u zich weer energiek en ontspannen voelt. Het gebruik van hete stenen dient om een thermische component aan de therapie toe te voegen. Met zowel warmte als een reeks geavanceerde technieken voor het uitoefenen van zachte druk, kan uw masseuse uw cortisolspiegel verlagen, uw bloedsomloop verhogen, uw lichaam helpen gifstoffen te verwijderen en uw bewegingsbereik verbeteren.
Een massage krijgen is niet alleen een plezierige ervaring, maar het bevordert ook een goede gezondheid en een goede zelfzorg op een manier die veilig is en al duizenden jaren wordt beoefend.

U kunt een behandeling boeken bij het wellness gedeelte van de huidspecialisten in Valkenswaard. Dit kan via https://www.dehuidspecialisten.nl

Afspraak maken of meer informatie?

U kunt altijd telefonisch een afspraak maken of vrijblijvend informeren via  040-2012922.

Maakt u liever digitaal een afspraak? Geen probleem! Gebruik het afspraakformulier en we bevestigen de afspraak achteraf via e-mail.

Hidden
DD dash MM dash JJJJ
Gewenst tijdstip(Vereist)
:

Meer informatie

Heeft u vragen over deze behandeling? Neem dan gerust contact met ons op.
Onze medewerkers staan graag voor u klaar.