De vele gezondheidsvoordelen van magnesium, Epsom-zouten en floaten

Mensen gebruiken Epsom Salts al meer dan 100 jaar voor allerlei dingen. Meestal gebruiken mensen het in hun bad om pijnlijke spieren te verlichten of om huidproblemen te helpen. Een van de belangrijkste redenen waarom wordt aangenomen dat Epsom-zouten gunstig zijn voor de gezondheid, is vanwege het hoge magnesiumconcentratie en, aangezien de moderne levensstijl ertoe heeft geleid dat veel mensen een tekort aan dit mineraal hebben, heeft een magnesiumstoot veel gezondheidsvoordelen. Omdat baden in Epsom Salts al lang een methode is die wordt gebruikt om het welzijn van mensen te verbeteren, betekent het toevoegen van de extra ontspanning versterkende effecten van een floaten aan de vergelijking een dramatische verbetering van het welzijn van mensen.

Waarom mensen floaten in Epsom Salts

Het eerste dat je moet zeggen over Epsom-zouten is dat ze eigenlijk afkomstig zijn van Epsom, maar technisch gezien geen zout zijn. Ze bestaan ​​uit magnesium, zwavel, zuurstof en water, terwijl normaal zeezout voornamelijk natriumchloride is. Magnesium en zwavel zijn beide nuttig voor het lichaam en deze lijken te worden opgenomen in het lichaam wanneer mensen floaten in Epsom-zout. Mensen gebruiken Epsom-zouten om de volgende aandoeningen te verlichten:

 • Artritispijn en zwelling
 • Blauwe plekken en verstuikingen
 • Fibromyalgie
 • Ingegroeide teennagels
 • Slapeloosheid
 • Psoriasis
 • Pijnlijke spieren na het sporten
 • Zonnebrand pijn en roodheid
 • Vermoeide, gezwollen voeten

Onderzoek toont aan dat grote aantallen mensen – mogelijk wel 80% van de bevolking – mogelijk aan magnesiumtekort lijden door het eten van bewerkte voeding om de volgende redenen: magnesiumopname wordt geblokkeerd door verzadigd vet, suiker en toevoegingen in koolzuurhoudende dranken; niet genoeg groenten eten; het drinken van onthard water dat minder magnesium bevat; en het nemen van bepaalde medicijnen die de magnesiumspiegels van het lichaam schaden, zoals sommige antibiotica, oestrogeen in de anticonceptiepil en andere hormonale anticonceptiva, diuretica en sommige astmamedicijnen. Dit is jammer, want magnesium heeft veel functies in het lichaam, waaronder:

 • Constipatie voorkomen
 • Verbetering van de botdichtheid
 • Bijdragen aan spieropbouw
 • Chronische pijn en spierpijn verlichten
 • Ontspannende spieren
 • Verbetering van de gezondheid van het hart
 • Verlaagt het risico op diabetes
 • Helpt bij de aanmaak van collageen, wat de huid, het haar en de gewrichten helpt

De vele voordelen van floaten

Niet alleen is de concentratie van Epsom-zouten in een float-pod zo veel dichter dan in een normaal bad, er zijn nog veel meer gezondheidsvoordelen bovenop die van Epsom-zouten en het magnesium dat het bevat. De concentratie is zelfs zo hoog dat je moeiteloos zweeft in het water dat gestaag op lichaamstemperatuur wordt gehouden voor maximaal comfort en het gevoel dat je op lucht zweeft. Hierdoor kunnen al die vermoeide, pijnlijke spieren en gewrichten ontspannen, aangezien er geen gewicht op hen rust, omdat u volledig wordt ondersteund door het water. Een compleet gebrek aan zintuiglijke input in de donkere stille ruimte betekent dat je geest volledig kan ontspannen en ook dopamine en endorfine produceert om je een geweldig gevoel te geven. Al deze factoren samen leveren een uitgebreide reeks gezondheidsvoordelen op, die variëren van pijnverlichting tot het verminderen van angstgevoelens, het vergroten van de creativiteit en het versterken van het immuunsysteem.

In de Float welness gebruiken we de beste kwaliteit Epsom-zout om maximale gezondheidsvoordelen te garanderen en we passen een strikt regime toe om ervoor te zorgen dat onze float-pods nauwgezet schoon worden gehouden, de perfecte concentratie van Epsom-zouten hebben en op de ideale temperatuur worden gehouden voor het ultieme drijvende ervaring. Om alle gezondheids- en welzijnsvoordelen van magnesium, Epsom-zouten en diepe ontspanning te ontvangen in één heerlijke drijfervaring, boekt u uw float hier online of belt u om met een van onze behulpzame medewerkers te spreken.

Afspraak maken of meer informatie?

U kunt altijd telefonisch een afspraak maken of vrijblijvend informeren via  040-2012922.

Maakt u liever digitaal een afspraak? Geen probleem! Gebruik het afspraakformulier en we bevestigen de afspraak achteraf via e-mail.

Hidden
DD dash MM dash JJJJ
Gewenst tijdstip(Vereist)
:

Meer informatie

Heeft u vragen over deze behandeling? Neem dan gerust contact met ons op.
Onze medewerkers staan graag voor u klaar.