7 dingen die u moet weten over HIFU-behandelingen

Als u zich zorgen maakt over een verouderende of verslapte huid, bent u niet de enige. Uit een recent onderzoek is gebleken dat meer dan drie op de vier volwassenen in Nederland en België veranderingen willen aanbrengen aan ten minste één deel van hun lichaam. Daarbij heeft 40% van de millennials in het verleden een cosmetische ingreep heeft ondergaan.

De manier waarop we deze veranderingen in ons uiterlijk aanbrengen, verandert echter ook. Meer ondervraagde mensen overwogen niet-chirurgische alternatieven boven chirurgische behandelingen. Hierbij was de angst voor complicaties of een slecht resultaat de grootste zorgen. Maar wees niet langer bang, want er zijn behandelingen die vergelijkbare of zelfs betere resultaten bieden dan chirurgische behandelingen, zonder enig risico of hersteltijd.

HIFU-gezichtsbehandeling

De HIFU-behandeling (High Intensity Focused Ultrasound) is nu een van de meest gewilde niet-chirurgische liftbehandelingen in Nederland voor gezicht, hals en lichaam. In slechts één sessie kunt u merkbare resultaten zien, zoals het verstrakken en liften van de huid, het verminderen van fijne lijntjes en rimpels en een aanzienlijk verbeterde huidtint. De behandeling is geschikt voor vele delen van het gezicht en lichaam, met resultaten die tot drie jaar aanhouden. In tegenstelling tot wanneer u onder het mes gaat, is er geen hersteltijd na de behandeling. Dit zorgt ervoor dat u direct daarna uw normale routine kunt hervatten.

Is HIFU geschikt voor mij?

Naarmate we ouder worden, verliest onze huid zijn elasticiteit en stevigheid. Veel factoren kunnen bijdragen aan het versnellen van het verouderingsproces, waaronder onvoldoende slaap, een slecht dieet en een stressvol en druk leven. Als u merkt dat uw levensstijl zijn tol heeft geëist van uw huid, is het misschien tijd om een HIFU-behandeling te overwegen.
HIFU is echter niet de beste optie of geschikt voor iedereen. Meestal maakt de procedure het grootste verschil bij mensen ouder dan 30 jaar, met een milde tot matige huidverslapping. Degene die jonger zijn, zien misschien niet zoveel verschil als ze zouden willen, simpelweg omdat hun huid nog steeds erg stevig is.

Degenen die een bijzonder losse huid hebben, of een huid die bijzonder door licht is beschadigd, moeten mogelijk meerdere sessies ondergaan voordat ze de resultaten van de behandeling kunnen zien. Bovendien zijn ouderen met gevorderde fotoveroudering, aanzienlijke huidverslapping of ernstige verslapping van de huid in het nekgebied mogelijk niet de beste kandidaten voor HIFU. Zij zijn wellicht beter geschikt voor chirurgische opties.
HIFU wordt ook niet aanbevolen voor iedereen die lijdt aan open laesies, huidinfecties of ernstige acne of cystische acne.

De beste manier om erachter te komen of HIFU voor u nuttig kan zijn, is door een consultatie te regelen met een van onze huidspecialisten. ZIj kunnen u adviseren over de resultaten die u kunt verwachten met een HIFU-behandeling. Ook als u geen goede kandidaat bent voor een HIFU-behandeling, maar toch graag uitstekende resultaten wilt zien, kunnen wij u alternatieven voorstellen.

Hoelang duurt een HIFU-behandeling, wanneer zal ik resultaat zien en hoelang zullen mijn resultaten aanhouden?

Veel van onze cliënten hebben veel vragen over de timing als het gaat om een HIFU-behandeling, en dat is begrijpelijk. Misschien heeft u binnenkort een groot evenement en wilt u weten wanneer u uw behandeling moet laten doen om er op uw best uit te zien.
Op dezelfde manier wilt u, als u investeert in een HIFU-behandeling, weten dat u de beste prijs-kwaliteitverhouding krijgt en of andere behandelingen mogelijk langer resultaat opleveren.

Duur van de behandeling

Afhankelijk van de te behandelen gebieden varieert de behandeltijd van 1 tot 3 uur. U kunt echter meteen terugkeren naar uw normale routine – er is geen hersteltijd. Dit is de reden waarom veel mensen HIFU verkiezen boven andere behandelingen. U kunt echter enige roodheid, zwelling of tintelingen ervaren, maar dit is volkomen normaal.

Resultaten tijdlijn

In termen van hoe snel u resultaten kunt verwachten, zoals we eerder hebben besproken, kan dit afhangen van de aard en ernst van uw huidproblemen. Veel van onze cliënten hebben slechts één behandeling nodig om resultaat van HIFU te zien. Aan de andere kant, afhankelijk van het collageenopbouwproces van de cliënt en de biologische reactie op ultrasone energie en het collageenopbouwproces van de cliënt, hebben bepaalde mensen baat bij een vervolgbehandeling 8-12 weken na de eerste HIFU-sessie.

U kunt 12 weken na de behandeling resultaten van HIFU verwachten, waarbij verdere verbeteringen in probleemgebieden tot maximaal 6 maanden worden gerapporteerd.

Langdurige resultaten

Cliënten kunnen 2 tot 3 jaar genieten van de resultaten van een HIFU-behandeling. Over het algemeen raden we klanten aan om ongeveer elk jaar een opwaardering te doen voor optimale, blijvende resultaten. Met voortgezette HIFU-behandeling kunt u het verouderingsproces op elegante wijze trotseren met een strakke, jeugdig stralende huid.

Afspraak maken of meer informatie?

U kunt altijd telefonisch een afspraak maken of vrijblijvend informeren via  040-2012922.

Maakt u liever digitaal een afspraak? Geen probleem! Gebruik het afspraakformulier en we bevestigen de afspraak achteraf via e-mail.

Hidden
DD dash MM dash JJJJ
Gewenst tijdstip(Vereist)
:

Meer informatie

Wil je meer informatie over de HIFU-behandelingen, neem dan contact op met de Huidspecialisten. Wij helpen je graag verder.