9 tips tegen puistjes

Het perfecte, egale gezicht. Helaas is dat voor maar weinig mensen werkelijkheid. We hebben allemaal wel eens last van puistjes, rode vlekjes, verstopte poriën en andere oneffenheden. Soms voel je je hier onzeker over en probeer je ze te verbergen. Maar voorkomen is beter.

9 tips tegen puistjes en rode vlekjes
Er zijn verschillende triggers die verstopte poriën, acne en andere oneffenheden veroorzaken. Met deze kleine aanpassingen kom je een stap dichter bij het perfecte gezicht.

Tip 1 – Zorg voor schone make-up accessoires
Wanneer heb je voor het laatst je make-upkwasten schoongemaakt? Vaak vergeet je deze schoon te maken. Vieze kwasten en sponsjes kunnen huidproblemen veroorzaken. Maak daarom elke week je make-upborstels schoon, gewoon als onderdeel van je make-uproutine. Bijvoorbeeld met de Kruidvat Professional Make-up Kwastenreiniger.

Tip 2 – Laat je gezicht met rust
Zit jij veel aan je gezicht? Door aan je puistjes en andere plekjes te krabben of peuteren verspreid je de bacteriën. Dit kan meer roodheid, ontstekingen en zelfs littekens veroorzaken. Dat wil je toch niet? Gewoon afblijven dus!

Tip 3 – Verschoon je kussensloop
Heb je vooral last van oneffenheden op je wangen? Dan is je kussensloop waarschijnlijk de schuldige. Verschoon je kussensloop minimaal één keer per week.

Tip 4 – Verwijder je make-up elke avond
Laat je make-up nooit ’s nachts zitten. Make-up verstopt je poriën. Reinig en hydrateer je gezicht daarom elke avond goed. Heb je een keer echt geen tijd? Maak dan snel je gezicht schoon met een reinigingsdoekje. Wij vinden dit bijvoorbeeld hele fijne: Simple Micellair Reinigingsdoekjes.

Tip 5 – Zorg voor voldoende slaap
Voldoende slapen zorgt voor een uitgerust gevoel, maar ook voor een gezonde huid. Als je te weinig slaapt, stijgt het gehalte stresshormonen in je lichaam. Je kunt chagrijnig worden en ook nog eens puistjes krijgen.

Tip 6 – Gebruik de juiste reinigingsproducten
Voelt je huid strak of branderig na het reinigen? Dan gebruik je waarschijnlijk producten die niet geschikt zijn voor je huidtype. Switch naar een zachter product of één die geschikt is voor de gevoelige huid. Bijvoorbeeld Simple Hydraterende Face Wash.

Tip 7 – Maak je smartphone schoon
Gezellig appen, foto’s op social media plaatsen en het laatste nieuws lezen. Heerlijk. Maar vergeet niet om regelmatig het scherm van je smartphone schoon te maken. Antibacteriële doekjes zijn hier perfect voor.

Tip 8 – Hormonen in toom houden
Als je in die ene week van de maand last hebt van puistjes en vlekjes op je kin en kaaklijn, komt dit waarschijnlijk door je hormonen. De klieren raken overgestimuleerd en zorgen voor oneffenheden. Je kunt eventueel aan je huisarts vragen wat je kunt doen.

Tip 9 – Maak je niet te druk
Elke keer als je iets belangrijks hebt, heb je net een opvallend puistje. Toeval? Zeker niet. Als je zenuwachtig bent stijgt het gehalte stresshormonen waardoor je puistjes kunt krijgen. Probeer je daarom niet te druk te maken!

Meer informatie

Heeft u nog vragen of wilt u een intake bij ons inplannen?

Onze specialisten staan graag voor u klaar. Neem gerust contact met ons op!