Voor wie is dermabrasie geschikt
Dermabrasie wordt niet aanbevolen voor mensen met een gevoelige huid of huidaandoeningen zoals eczeem. Bloedverdunners kunnen u een risico op bloedingen, blauwe plekken en veranderingen in uw huidskleur geven als u dermabrasie krijgt.
Mensen met een donkere huid kunnen een groter risico lopen op huidpigmentveranderingen.
Hoe wordt een dermabrasie behandeling uitgevoerd?
Tijdens een typische dermabrasie sessie zal een arts de huid koelen of verdoven met een lokaal verdovingsmiddel om eventuele pijn te verminderen. Ze gebruiken een snel roterend schuurmiddel dat de bovenste lagen van de huid schuurt om tatoeage-inkt te laten verwijderen. Dermabrasie wordt meestal gedaan tijdens één ingreep bij een cosmetisch chirurg. Hoe lang de procedure duurt, hangt af van de grootte en kleur van uw tatoeage.
Grotere tatoeages met veel kleuren kunnen meer dan een uur duren om te behandelen.
nazorg
Uw arts kan aanbevelen om een antibacteriële crème op de behandelde plaats aan te brengen, omdat deze geneest om infectie te voorkomen en littekens te verminderen.
Het behandelde gebied zal waarschijnlijk pijnlijk en rauw aanvoelen gedurende enkele dagen na de procedure. Uw huid kan er in deze periode rood of roze uitzien. Eerste herstel kan twee tot drie weken duren. De kleur van het behandelde gebied vervaagt meestal in 8 tot 12 weken.
Uw arts kan u ook adviseren om:
Vermijd direct zonlicht gedurende drie tot zes maanden na de ingreep.
Breng zonnebrandcrème aan op de site elke keer dat je buiten bent.
Vermijd het dragen van strakke kleding op de site totdat deze geneest.
Vermijd het weken van de behandelde huid in water terwijl het geneest.
Littekens en andere risico’s
Sommige mensen ervaren littekens van dermabrasie behandelingen. U kunt littekens verminderen door:
- met behulp van de voorgeschreven zalven
- het dragen van zonnebrandcrème
- het vermijden van de zon
- het gebruik van anti-scarring oliën en crèmes, nadat de behandelingsplaats volledig is genezen
Na de behandeling kan dermabrasie leiden tot:
veranderingen in huidskleur, zoals hypopigmentatie, hyperpigmentatie
- Infectie
- roodheid,
- zwelling en bloeding
- littekens door slecht uitgevoerde dermabrasie
Om deze complicaties te voorkomen, moet u de nazorginstructies van uw arts volgen.
Kunnen verwijderingscrèmes helpen?
Tattoo verwijdering crèmes zijn de meest beschikbare en goedkoopste optie. Er is een reden waarom: er is geen solide bewijs dat ze werken.
Volgens experts is het beste wat deze crèmes doen het vervagen of verlichten van een tatoeage. Vanwege het hoge risico op huidirritatie en allergische reactie, raden wij het niet aan om diy tattoo verwijdering crèmes te gebruiken om van je tatoeage af te komen.
Hoe zit het met het coveren van de tattoo?
Een andere optie is om de ongewenste tatoeage te bedekken met een andere tatoeage. Dit staat bekend als de cover up. Ja, het gaat om het toevoegen van meer permanente inkt in je huid, maar het kan worden gebruikt om een tatoeage te maskeren die je niet langer wilt.
Wie kiest voor een cover up?
Een cover up kan een kosteneffectieve, snelle optie zijn om de tatoeage die je al hebt te verbloemen. Deze methode is een goede optie als je het ontwerp van je tatoeage niet leuk vindt, maar het niet erg vindt om nog een tatoeage te zetten.
Hoeveel kost het?
Als je al tatoeages hebt, ben je waarschijnlijk bekend met de kosten van je lokale tatoeëerders.
Hoe gaat een cover up in zijn werk
Wanneer je een tatoeëerder vraagt om een cover up te doen, zullen ze met je samenwerken om een tatoeage te ontwerpen die kan worden gebruikt om te verbergen wat je al hebt.
Dit kan het maken van een ontwerp met zwaardere lijnen, meer arcering of unieke vormen inhouden. Veel tatoeëerders zijn behoorlijk bedreven in het maken van nieuwe ontwerpen om ongewenste tatoeages te verbergen. Nadat je het eens bent over een ontwerp, zal je tatoeëerder de cover-up aanbrengen net zoals ze je originele tatoeage hebben gedaan.
Tatoeages kunnen enkele minuten tot uren tot dagen duren, afhankelijk van de grootte en het detail.
nazorg
Uw tatoeëerder geeft u instructies over de zorg voor uw nieuwe tatoeage.
Over het algemeen was je de tatoeage drie keer per dag zachtjes met ongeparfumeerde, milde zeep – zonder te weken – gedurende de eerste drie dagen nadat je het verband hebt verwijderd. Na het wassen, dep je tatoeage.
Na die paar dagen kunt u uw tatoeage eenmaal per dag wassen en twee keer per dag speciale zalf op de tatoeage aanbrengen.
Het is makkelijker gezegd dan gedaan, maar verzet je tegen het plukken of schrobben van de schilfers van de huid op je helende tatoeage. Als de tatoeage erg droog of jeukend wordt, breng dan een dun laagje zalf aan om wat verlichting te krijgen.
Vermijd zwemmen,
blootstelling aan de zon en strakke kleding, die aan uw cover up kan blijven plakken. Binnen een paar weken moet je tatoeage volledig genezen zijn.
Littekens en andere risico’s
Het is belangrijk om je cover up en elke tatoeage van een erkende tatoeëerder te krijgen in een schone, steriele tattooshop die geen geschiedenis van gezondheidsschendingen heeft.
Zorg ervoor dat uw tatoeëerder handschoenen draagt en gesteriliseerde apparatuur gebruikt. Lees beoordelingen voordat u uw afspraak boekt. Als u zich zorgen maakt of vragen heeft, aarzel dan niet om het uw tatoeëerder te vragen.
De meeste mensen ervaren geen andere problemen dan wat pijn en roodheid na het tatoeëren. Het is ook normaal om wat jeuk te ervaren tijdens het genezingsproces.
Elke tatoeage brengt echter risico’s met zich mee. Deze omvatten:
Allergische reacties. Sommige mensen zijn allergisch voor bepaalde gekleurde kleurstoffen. Deze reacties kunnen jaren na het krijgen van de tatoeage optreden.
Door bloed overgedragen ziekten. Niet-gesteriliseerde tatoeageapparatuur kan Methicilline-resistente Staphylococcus aureus (MRSA) of hepatitis overbrengen. Hoewel ongewoon in moderne tattooshops, is het nog steeds iets om op te letten.
MRI complicaties. Als uw arts een MRI aanvraagt om een gezondheidstoestand te diagnosticeren, kunt u pijn ervaren op de tatoeageplaats of kan de tatoeage de kwaliteit van het MRI-beeld verstoren.
Littekens en ontstekingen. Deze kunnen permanent zijn. Littekens zijn waarschijnlijk als je tatoeëerder een slechte techniek gebruikt. Verhoogd littekenweefsel, een keloïde genaamd, kan zich ook vormen op de tatoeageplaats.
Huidinfecties. Deze komen meestal voor bij slechte nazorg. Kijk uit voor deze symptomen.