alles wat u moet weten over het verwijderen van tatoeages

Mensen krijgen tatoeages om vele redenen, of het nu cultureel, persoonlijk of gewoon omdat ze het ontwerp leuk vinden. Tatoeages worden ook steeds meer mainstream, waarbij gezichtstatoeages zelfs in populariteit toenemen. Net zoals er veel redenen zijn waarom mensen tatoeages krijgen, zijn er veel redenen waarom mensen ze misschien willen verwijderen. Hoewel tatoeages permanent zijn, is dit slechts tot op zekere hoogte. Ze kunnen worden verwijderd als u besluit dat u ze niet langer wilt.

Laten we eens kijken naar de manieren waarop u een tatoeage kunt verwijderen, inclusief kosten, hoe lang het duurt en meer.

 

Beste kandidaten voor het verwijderen van tatoeages

Oudere tatoeages en amateur (“stick and poke”) tatoeages zijn gemakkelijker te verwijderen dan nieuwere.

Sommige kleuren zijn ook gemakkelijker te verwijderen dan andere. Deze omvatten:

  • Zwart
  • bruin
  • donkerblauw
  • groen

Grotere, donkerdere, kleurrijkere tatoeages zijn tijdrovender en duurder om te verwijderen dan kleinere, lichtere en minder kleurrijke tatoeages.

Vanwege het risico op bijwerkingen is het ook moeilijker om tatoeages te verwijderen als je:

  • donkere huid
  • een reeds bestaande huidaandoening, zoals eczeem
  • een gezondheidstoestand die de huid aantast, zoals herpes

Dit betekent echter niet dat u uw tatoeage niet kunt verwijderen als dit op u van toepassing is. Het betekent gewoon dat u misschien wat meer tijd moet nemen om de beste verwijderingsoptie voor u te vinden. Uw zorgverlener kan u ook helpen als u een gezondheidstoestand heeft. Ze kunnen bijvoorbeeld antivirale medicijnen voorschrijven om te voorkomen dat een verwijdering van een tattoo met de laser een herpesopflakkering veroorzaakt. Zij kunnen u ook doorverwijzen naar een dermatoloog voor verdere begeleiding.

 

Hoe werkt het verwijderen van een tattoo?

De meeste experts beschouwen laserverwijdering als de meest succesvolle en kosteneffectieve manier om tatoeages te verwijderen.

Tegenwoordig worden de meeste tatoeages verwijderd met een pico laser. Het zendt energie uit in één sterke puls. Deze puls van energie verwarmt de inkt in je huid om het op te lossen. U heeft een aantal laserbehandelingen gedurende enkele maanden of langer nodig om uw tatoeage te verwijderen of te laten coveren.

Vaak verwijderen lasers een tatoeage niet volledig. In plaats daarvan verlichten of vervagen ze het, zodat het veel minder opvalt. Dit zijn de Yag lasers van vroeger.

 

Voor wie zijn het verwijderen van tattoos met de laser het meest geschikt?

Tatoeages met veel kleuren zijn moeilijker te verwijderen. Ze kunnen behandeling met verschillende lasers en golflengten nodig hebben om effectief te zijn. De huidspecialisten in Valkenswaard heeft diverse lasers met verschillende golflengtes om uw tattoo goed te verwijderen.

De beste kandidaten voor traditionele laserverwijdering zijn die met een lichtere huid. Dit komt omdat laserbehandeling de kleur van een donkere huid kan veranderen.

Als u een donkere huid heeft, is uw beste laseroptie op een lagere stand de tattoo te verwjderen en er een langere tijd tussen de behandelingen te laten zitten.

Oudere tatoeages hebben de neiging om het meest te vervagen met laserbehandeling, wanneer er stoffen in zitten zoals titaniumdioxide.  Nieuwere tatoeages zijn moeilijker te verwijderen en vaak ook iets dieper gezet dan de oudere tattoos. Dit heeft als reden dat de huidige tattoos met plantaardige inkten worden gezet en om de kleuren levendiger te krijgen moet de artiest dieper de huid in. Dit maakt de kans op littekens ook groter.

 

Hoeveel kost het?

De kosten van het verwijderen van tatoeages zijn afhankelijk van de grootte, kleur en leeftijd van uw tatoeage.

De gemiddelde kosten van een totale verwijdering van een tattoo zit op € 463. Afhankelijk van de grootte.

Het verwijderen van tatoeages wordt niet gedekt door de meeste verzekeringsmaatschappijen omdat het wordt beschouwd als een cosmetische ingreep.

Hoe werkt een behandeling om een tattoo te verwijderen met de laser?

Een lasertechnicus zal de getatoeëerde huid verdoven of koelen. Vervolgens brengen ze de laser aan boven de huid. De huid kan na elke procedure blaarvorming krijgen en zwellen.

Dit proces wordt herhaald over meerdere sessies totdat je tevreden bent met de mate waarin je tatoeage is vervaagd. Het gemiddelde verloop van de behandeling varieert sterk van persoon tot persoon. Over het algemeen duurt het ongeveer zes tot acht sessies om een tatoeage met laserbehandeling te verwijderen. Je moet acht weken tussen de sessies wachten om de beste resultaten te krijgen van het genezingsproces en de afvoer van de inkten door de huid.

 

nazorg

Uw huidspecialist geeft u specifieke nazorginstructies.

Breng over het algemeen vier a vijf dagen na elke procedure burnshield aan op uw huid. De gel helpt uw huid te genezen en het risico op infectie te verminderen. Na de vijfde dag begint u met alhydran te smeren. Een brandwonden en litteken crème die gedurende de gehele behandeling wordt gebruikt.

  • Voor ten minste de komende twee weken:
  • Houd het behandelde gebied schoon en droog.
  • Vermijd het dragen van strakke kleding.
  • Stel het behandelde gebied niet bloot aan direct zonlicht.
  • Pluk geen korstjes of blaren die zich vormen.

 

Littekens en andere risico’s

Sommige mensen ervaren littekens. Om uw risico op littekens te verminderen, moet u het gebied niet behandelen of er aan zitten terwijl het geneest. Zorg er ook voor dat u de instructies en aanbevelingen van uw huidspecialiste opvolgt.

 

Chirurgische tattoo verwijdering

Chirurgische verwijdering, ook wel excisie van de tatoeage genoemd, omvat het afsnijden van de getatoeëerde huid en het weer aan elkaar naaien van de resterende huid.

Chirurgische verwijdering is de meest invasieve methode voor het verwijderen van tatoeages. Het is echter de enige trefzekere methode om een tatoeage volledig te verwijderen.

 

Wie kan een chirurgische tattoo verwijdering laten doen?

Chirurgische verwijdering is een zeer effectieve methode om zich te ontdoen van een ongewenste tatoeage. Het is vaak goedkoper dan sommige van de andere opties. Chirurgische verwijdering zal echter een litteken achterlaten, dus het heeft meestal de voorkeur voor kleine tatoeages. Omdat het verwijderen van tatoeages wordt beschouwd als een cosmetische procedure, dekt de verzekering het meestal niet.

 

Hoe gaat een chirurgische tattoo verwijdering in zijn werk?

De ingreep kan worden uitgevoerd in een kliniek. Tijdens de ingreep injecteert een chirurg de huid met een lokaal verdovingsmiddel zodat u geen pijn voelt.

Ze gebruiken een scherp, mes instrument genaamd een scalpel om de getatoeëerde huid weg te snijden. Dan hechten ze de resterende huid weer aan elkaar.

Een operatie om een tatoeage te verwijderen kan een tot enkele uren duren, afhankelijk van de grootte van de tatoeage en de reparatiemethode van de chirurg. Het duurt meestal enkele weken voordat de plaats van uw tatoeageverwijdering is genezen.

 

nazorg

Uw chirurg zal u specifieke nazorginstructies geven. Breng over het algemeen de voorgeschreven of aanbevolen zalf enkele dagen na de procedure aan om uw huid te helpen genezen en het risico op infectie te voorkomen. Houd de behandelde plaats minstens twee weken schoon en uit de zon.

 

Littekens en andere risico’s

Iedereen die kiest voor het verwijderen van chirurgische ingreep om tatoeages te verwijderen ervaart littekens. U kunt echter het risico op ernstige littekens verminderen.

Zorg ervoor dat u de nazorginstructies van uw chirurg opvolgt voor het beste resultaat.

 

Tattoo verwijderen met dermabrasie

Dermabrasie omvat het gebruik van een schuurapparaat om huidlagen te verwijderen om inkt uit te laten spoelen. Dermabrasie is een minder voorkomende optie voor het verwijderen van tatoeages. De werkzaamheid varieert sterk van persoon tot persoon. Het kan soms het grootste deel van een bestaande tatoeage verwijderen.

 

Voor wie is dermabrasie geschikt

Dermabrasie wordt niet aanbevolen voor mensen met een gevoelige huid of huidaandoeningen zoals eczeem.  Bloedverdunners kunnen u een risico op bloedingen, blauwe plekken en veranderingen in uw huidskleur geven als u dermabrasie krijgt.

Mensen met een donkere huid kunnen een groter risico lopen op huidpigmentveranderingen.

 

Hoe wordt een dermabrasie behandeling uitgevoerd?

Tijdens een typische dermabrasie sessie zal een arts de huid koelen of verdoven met een lokaal verdovingsmiddel om eventuele pijn te verminderen. Ze gebruiken een snel roterend schuurmiddel dat de bovenste lagen van de huid schuurt om tatoeage-inkt te laten verwijderen. Dermabrasie wordt meestal gedaan tijdens één ingreep bij een cosmetisch chirurg. Hoe lang de procedure duurt, hangt af van de grootte en kleur van uw tatoeage.

Grotere tatoeages met veel kleuren kunnen meer dan een uur duren om te behandelen.

 

nazorg

Uw arts kan aanbevelen om een antibacteriële crème op de behandelde plaats aan te brengen, omdat deze geneest om infectie te voorkomen en littekens te verminderen.

Het behandelde gebied zal waarschijnlijk pijnlijk en rauw aanvoelen gedurende enkele dagen na de procedure. Uw huid kan er in deze periode rood of roze uitzien. Eerste herstel kan twee tot drie weken duren. De kleur van het behandelde gebied vervaagt meestal in 8 tot 12 weken.

Uw arts kan u ook adviseren om:

Vermijd direct zonlicht gedurende drie tot zes maanden na de ingreep.

Breng zonnebrandcrème aan op de site elke keer dat je buiten bent.

Vermijd het dragen van strakke kleding op de site totdat deze geneest.

Vermijd het weken van de behandelde huid in water terwijl het geneest.

 

Littekens en andere risico’s

Sommige mensen ervaren littekens van dermabrasie behandelingen. U kunt littekens verminderen door:

  • met behulp van de voorgeschreven zalven
  • het dragen van zonnebrandcrème
  • het vermijden van de zon
  • het gebruik van anti-scarring oliën en crèmes, nadat de behandelingsplaats volledig is genezen

Na de behandeling kan dermabrasie leiden tot:

veranderingen in huidskleur,  zoals hypopigmentatie, hyperpigmentatie

  • Infectie
  • roodheid,
  • zwelling en bloeding
  • littekens door slecht uitgevoerde dermabrasie

Om deze complicaties te voorkomen, moet u de nazorginstructies van uw arts volgen.

 

Kunnen verwijderingscrèmes helpen?

Tattoo verwijdering crèmes zijn de meest beschikbare en goedkoopste optie. Er is een reden waarom: er is geen solide bewijs dat ze werken.

Volgens experts is het beste wat deze crèmes doen het vervagen of verlichten van een tatoeage. Vanwege het hoge risico op huidirritatie en allergische reactie, raden wij het niet aan om diy tattoo verwijdering crèmes te gebruiken om van je tatoeage af te komen.

 

Hoe zit het met het coveren van de tattoo?

Een andere optie is om de ongewenste tatoeage te bedekken met een andere tatoeage. Dit staat bekend als de cover up. Ja, het gaat om het toevoegen van meer permanente inkt in je huid, maar het kan worden gebruikt om een tatoeage te maskeren die je niet langer wilt.

 

Wie kiest voor een cover up?

Een cover up kan een kosteneffectieve, snelle optie zijn om de tatoeage die je al hebt te verbloemen. Deze methode is een goede optie als je het ontwerp van je tatoeage niet leuk vindt, maar het niet erg vindt om nog een tatoeage te zetten.

 

Hoeveel kost het?

Als je al tatoeages hebt, ben je waarschijnlijk bekend met de kosten van je lokale tatoeëerders.

 

Hoe gaat een cover up in zijn werk

Wanneer je een tatoeëerder vraagt om een cover up te doen, zullen ze met je samenwerken om een tatoeage te ontwerpen die kan worden gebruikt om te verbergen wat je al hebt.

Dit kan het maken van een ontwerp met zwaardere lijnen, meer arcering of unieke vormen inhouden. Veel tatoeëerders zijn behoorlijk bedreven in het maken van nieuwe ontwerpen om ongewenste tatoeages te verbergen. Nadat je het eens bent over een ontwerp, zal je tatoeëerder de cover-up aanbrengen net zoals ze je originele tatoeage hebben gedaan.

Tatoeages kunnen enkele minuten tot uren tot dagen duren, afhankelijk van de grootte en het detail.

 

nazorg

Uw tatoeëerder geeft u instructies over de zorg voor uw nieuwe tatoeage.

Over het algemeen was je de tatoeage drie keer per dag zachtjes met ongeparfumeerde, milde zeep – zonder te weken – gedurende de eerste drie dagen nadat je het verband hebt verwijderd. Na het wassen, dep je tatoeage.

Na die paar dagen kunt u uw tatoeage eenmaal per dag wassen en twee keer per dag speciale zalf op de tatoeage aanbrengen.

Het is makkelijker gezegd dan gedaan, maar verzet je tegen het plukken of schrobben van de schilfers van de huid op je helende tatoeage. Als de tatoeage erg droog of jeukend wordt, breng dan een dun laagje zalf aan om wat verlichting te krijgen.

Vermijd zwemmen,

blootstelling aan de zon en  strakke kleding, die aan uw cover up kan blijven plakken. Binnen een paar weken moet je tatoeage volledig genezen zijn.

 

Littekens en andere risico’s

Het is belangrijk om je cover up en elke tatoeage van een erkende tatoeëerder te krijgen in een schone, steriele tattooshop die geen geschiedenis van gezondheidsschendingen heeft.

Zorg ervoor dat uw tatoeëerder handschoenen draagt en gesteriliseerde apparatuur gebruikt. Lees beoordelingen voordat u uw afspraak boekt. Als u zich zorgen maakt of vragen heeft, aarzel dan niet om het uw tatoeëerder te vragen.

De meeste mensen ervaren geen andere problemen dan wat pijn en roodheid na het tatoeëren. Het is ook normaal om wat jeuk te ervaren tijdens het genezingsproces.

Elke tatoeage brengt echter risico’s met zich mee. Deze omvatten:

Allergische reacties. Sommige mensen zijn allergisch voor bepaalde gekleurde kleurstoffen. Deze reacties kunnen jaren na het krijgen van de tatoeage optreden.

Door bloed overgedragen ziekten. Niet-gesteriliseerde tatoeageapparatuur kan Methicilline-resistente Staphylococcus aureus (MRSA) of hepatitis overbrengen. Hoewel ongewoon in moderne tattooshops, is het nog steeds iets om op te letten.

MRI complicaties. Als uw arts een MRI aanvraagt om een gezondheidstoestand te diagnosticeren, kunt u pijn ervaren op de tatoeageplaats of kan de tatoeage de kwaliteit van het MRI-beeld verstoren.

Littekens en ontstekingen. Deze kunnen permanent zijn. Littekens zijn waarschijnlijk als je tatoeëerder een slechte techniek gebruikt. Verhoogd littekenweefsel, een keloïde genaamd, kan zich ook vormen op de tatoeageplaats.

Huidinfecties. Deze komen meestal voor bij slechte nazorg. Kijk uit voor deze symptomen. 

Afspraak maken of meer informatie?

U kunt altijd telefonisch een afspraak maken of vrijblijvend informeren via  040-2012922.

Maakt u liever digitaal een afspraak? Geen probleem! Gebruik het afspraakformulier en we bevestigen de afspraak achteraf via e-mail.

Dit veld is verborgen bij het bekijken van het formulier
DD dash MM dash JJJJ
Gewenst tijdstip(Vereist)
:

Meer informatie

Heeft u vragen over deze behandeling? Neem dan gerust contact met ons op.
Onze medewerkers staan graag voor u klaar.

November Korting Extravaganza!

November: Maand van Schoonheid bij De Huidspecialisten!🌟

Deze maand hebben we een waanzinnige aanbieding voor jou! Boek een gezichtsbehandeling en krijg een gratis lash of browlift of wimpers of wenkbrauwen verven cadeau! 

Verwen jezelf en geef je uitstraling een boost met prachtige wimpers of perfect gevormde wenkbrauwen, helemaal gratis bij jouw gezichtsbehandeling. 

🗓️ Aanbieding geldt in de gehele maand november.  

❗️ Let op: Deze behandeling is niet geldig in combinatie met andere kortingen.

Mis deze kans niet om jezelf te stralen! Maak snel een afspraak en ontdek de perfecte combinatie voor jouw huid en ogen.