Benen ontharen

Benen ontharen met de diode ice laser

Hoe werkt de diode laser om je benen te ontharen. De haarzakjes worden selectief beschadigd door lichtenergie om te zetten in warmte. De laser zend gericht licht uit dat op de haarfollikel is gericht, hierdoor ontstaat geen schade aan de omringende huid tijdens het ontharen van de benen.

Omdat we de tijdens de benen ontharen rekening moeten houden met de haargroeicycli plannen we verschillende laser ontharingsbehandelingen, met een tussenpoos van 4-8 weken om een optimaal resultaat te bereiken. Vaak zullen cliënten jaarlijks of meer of minder vaak “bijwerken” ondergaan, afhankelijk van de individuele haargroei. Het is bewezen dat laserontharing de terminale haargroei met 75-90% vermindert.

Vanwege de grote verscheidenheid aan huid- en haarkleuren, moeten cliënten worden geëvalueerd voorafgaand aan de behandeling om de benen te ontharen, zodat een behandelplan kan worden opgesteld om maximale resultaten te produceren.

Veel haar- en huidtypes kunnen worden behandeld, bijvoorbeeld om te kijken hoer cliënten met donker, grof haar en een lichte huidskleur tijdens het ontharen van de benen het beste op de laser reageren.

Wat zijn mijn behandelingsopties?

We hebben twee verschillende apparaten bij de huidspecialisten in Valkenswaard om ongewenst haar te verwijderen:

De diode ice laser wordt gebruikt voor gezichtshaar of kleinere gebieden zoals natuurlijke bikini. Benen ontharen en oksels.

IPL (Intense Pulsed Light) wordt zowel voor grotere gebieden als voor cliënten met donkere huidtypes gebruikt.

Resultaten en herstel

Over het algemeen brengt laserontharing om de benen te ontharen weinig tot geen downtime met zich mee. Het (de) behandelde gebied (en) kunnen kort na de behandeling rood of gevoelig zijn; dit gaat na een aantal uurtjes weg. In de komende weken en bij de daaropvolgende behandelingen zou u moeten merken dat er minder haar groeit en uiteindelijk moet alle haargroei worden verwijderd na het voltooien van een behandelingsreeks.

Als u geïnteresseerd bent in het plannen van een consult voor laser ontharing, voor het ontharen van de benen neem dan contact op met de huidspecialisten en Valkenswaard om een consult in te plannen. Voor meer cosmetische dermatologische opties, zie onze website.

Wat kost benen ontharen

De kosten van een laser ontharings pakket zijn afhankelijk van factoren zoals de grootte van het behandelingsgebied, het aantal benodigde behandelingen en het type laser dat wordt gebruikt. Tijdens uw overleg met onze huidspecialist wordt dit aan u uitgelegd.

Afspraak maken of meer informatie?

U kunt altijd telefonisch een afspraak maken of vrijblijvend informeren via  040-2012922.

Maakt u liever digitaal een afspraak? Geen probleem! Gebruik het afspraakformulier en we bevestigen de afspraak achteraf via e-mail.

Hidden
DD dash MM dash JJJJ
Gewenst tijdstip(Vereist)
:

Meer informatie

Heeft u vragen over deze behandeling? Neem dan gerust contact met ons op.
Onze medewerkers staan graag voor u klaar.