Bereik een natuurlijk ogende, verjongde uitstraling zonder operatie of downtime.

Gefocusseerde echografie met hoge intensiteit (meestal eenvoudigweg ‘HIFU’ genoemd) is een niet-chirurgische behandeling met bijna geen hersteltijd, ontworpen om de effecten van tijd en zwaartekracht op uw huid rond het gezicht, de hals en decolleté aan te pakken, evenals vele gebieden op het lichaam. 

Er zijn twee belangrijke manieren waarop ons HIFU-apparaat resultaten levert: door de huid op te tillen en strakker te maken, in samenwerking met de eigen regeneratieve en genezingsprocessen van uw lichaam; of gericht onderhuids vet vernietigen om hardnekkige gebieden vorm te geven.

Een populaire behandeling staat bekend als de ‘lunchtime facelift’, waarbij ons 8D HIFU-systeem werkt om lijntjes en rimpels glad te strijken en de productie van collageen en elastine te stimuleren die na verloop van tijd werkt. Geen operaties, naalden, fillers, medicijnen of crèmes – gewoon natuurlijke, merkbare resultaten

Is HIFU de juiste behandeling voor mij?

Hoge intensiteit, hoogfrequente gerichte ultrasone golven liften, contouren en maken gebieden glad die mogelijk wat zorg en aandacht nodig hebben.

Hoe werkt HIFU?

HIFU is een apparaat dat ultrasone energie gebruikt in combinatie met warmte om de diepe, structurele spieren en weefsels van de huid op verschillende diepten te richten, afhankelijk van het te behandelen gebied. Het kan zich effectief richten op de oppervlakkige musculoaponeurotische systeemlaag (of SMAS) van de huid die tussen de spieren en het vet zit – de laag die een plastisch chirurg strakker maakt tijdens een chirurgische facelift.

De behandeling stimuleert een natuurlijk proces dat bekend staat als neocollagenese, om nieuwe vezels en collageen te produceren die van binnenuit een verstevigend effect hebben, zonder schade aan het huidoppervlak of omliggende weefsels.

In een andere setting kan HIFU zich richten op vetcellen diep in de huid en deze vernietigen, waardoor hardnekkige delen van het lichaam worden hervormd en gebeeldhouwd.

Wanneer zie ik resultaat en hoe lang houden ze aan?

De eerste resultaten zijn snel en direct zichtbaar. Voor de facelift tijdens de lunch en andere lifting-behandelingen die het wondgenezingsproces van uw lichaam starten, zien onze cliënten een klinisch significante weefsellift en verstrakking die zich gedurende de volgende twee tot drie maanden blijven ontwikkelen.

Bij behandelingen die gericht zijn op vetvernietiging of lichaamscontouren zijn de resultaten na twee tot vier maanden zichtbaar.

Aangezien de procedure uw eigen collageenproductieproces stimuleert, hangt de duur van de resultaten echt af van hoe dat er voor u uitziet. Je natuurlijke verouderingsproces en levensstijl bepalen ook hoe lang zichtbare resultaten zichtbaar blijven.

Waar werkt HIFU het beste?

HIFU is een uitstekende anti-verouderings- en verstrakkingsoplossing voor veel gebieden rond het gezicht en lichaam, waardoor het een zeer veelzijdige behandelingsoptie is.

Rond het gezicht kunnen we ons overal richten waar u een verstrakkend en verhelderend effect wilt, waardoor het een effectieve niet-invasieve facelift wordt. We kunnen ons op alles richten, voorhoofd, wenkbrauwen, kraaienpootjes tot wangen, verslapte nekhuid, dubbele kin en kaaklijnen.

Voor het lichaam werkt HIFU goed als een lichaamscontourbehandeling die vetcellen diep onder de huid vernietigt, dus het is zeer effectief voor de benen, armen, heupen en flanken.

Wat is de downtime voor een HIFU-behandeling?

Een van de beste onderdelen van een HIFU-behandeling is dat er geen downtime is. Na de ingreep kunt u uw normale activiteiten onmiddellijk hervatten, zonder dat u specifieke maatregelen na de behandeling hoeft te volgen en het heeft ook weinig effect op uw huidverzorgings-, bruinings- of make-uproutines. Veel mensen komen zelfs langs tijdens de lunchpauze – zo snel en eenvoudig gaat dat!

Is een HIFU-behandeling voldoende?

Ons algemeen advies is één kuur met onderhoud naar behoefte. Voor veel cliënten is één kuur met twee sessies voldoende om een bepaald resultaat te bereiken, vooral als u er op uw best uit wilt zien.

De behoeften van iedereen zijn echter anders, gebaseerd op de mate van verslapping van de huid, uw natuurlijke reactie op ultrasone energie en het vermogen van uw huid om collageen op te bouwen, dus sommigen hebben baat bij aanvullende behandelingen.

En naarmate de huid ouder wordt, wilt u misschien in de toekomst touch-upbehandelingen om het natuurlijke verouderingsproces van uw lichaam bij te houden.

Wat te verwachten bij een HIFU behandeling

Na een eerste consult met onze ervaren therapeut om er zeker van te zijn dat HIFU de beste manier is om het gewenste esthetische resultaat te bereiken, komt u gewoon naar onze kliniek de Huidspecialisten in Valkenswaard, gaat u liggen en wordt het HIFU-apparaat over de huid geplaatst. Dit lijkt een beetje op een ultrasone staaf, of zelfs een kleinere penachtige versie, afhankelijk van het te behandelen gebied. 

De tijd die nodig is, is afhankelijk van het gebied en uw op maat gemaakte behandelplan, maar een gezichts- en halsbehandeling duurt gewoonlijk 60 tot 90 minuten, terwijl een enkel lichaamsgebied ongeveer 60 minuten kan duren. 

Tijdens de behandeling voel je kleine warmteprikjes terwijl de energie in de huid wordt afgezet, wat aangeeft dat neocollagenese is begonnen. Het gevoel kan een beetje vreemd zijn, maar het is niet pijnlijk voor de meerderheid van onze cliënten. 

Daarna kan de huid er rood uitzien, maar de roodheid zou binnen een paar uur moeten verdwijnen. U zou vrijwel onmiddellijk enkele eerste resultaten moeten zien, maar de belangrijkste verbeteringen zullen zich in de volgende twee tot drie maanden ontwikkelen, aangezien uw lichaam op natuurlijke wijze collageen regenereert

Afspraak maken of meer informatie?

U kunt altijd telefonisch een afspraak maken of vrijblijvend informeren via  040-2012922.

Maakt u liever digitaal een afspraak? Geen probleem! Gebruik het afspraakformulier en we bevestigen de afspraak achteraf via e-mail.

Hidden
DD dash MM dash JJJJ
Gewenst tijdstip(Vereist)
:

Meer informatie

Heeft u vragen over deze behandeling? Neem dan gerust contact met ons op.
Onze medewerkers staan graag voor u klaar.