Chemische peelings

Verbeter de toon en textuur van door de zon beschadigde, verouderende of hypergepigmenteerde huid

Peelings zijn niet voor niets een populaire aanvulling op andere behandelingen en een goede huidverzorgingsroutine, omdat ze een eenvoudige, gemakkelijke en naaldloze manier bieden om de huid te verjongen. Er zijn een aantal soorten om verschillende huidproblemen aan te pakken, maar ze verwijderen allemaal in wezen vermoeide, doffe huidcellen om een frisse, gezonde huid te stimuleren, waardoor een versnelde celvernieuwing en de stimulatie van collageenvormende cellen mogelijk wordt.

Krachtige actieve ingrediënten werken om doffe, droge, dode cellen te verwijderen en de groeicyclus van de huidcellen te stimuleren. Een zachtere, gladdere huid verschijnt binnen enkele dagen en regelmatige peeling versterkt de buitenste laag van de huid, waardoor tekenen van schade door de zon, fijne lijntjes en ouderdomsvlekken, of meer algemene problemen zoals acne, bruine vlekken en verstopte poriën zichtbaar worden verbeterd. melasma, sproeten of hyperpigmentatie.

Is een chemische peeling geschikt voor mij?

Hoewel ze misschien eenvoudig en gemakkelijk genoeg lijken om thuis te doen, kunnen ze een zeer krachtige behandeling zijn die echt moet worden uitgevoerd door een gekwalificeerde schoonheidsspecialiste of huidtherapeut om ervoor te zorgen dat u de gewenste resultaten krijgt, zonder uw huid te beschadigen.

Wat zijn chemische huidpeelings?

Chemische gezichtspeelings omvatten het aanbrengen van een chemische oplossing op uw huid om het natuurlijke regeneratieproces te versnellen – beschouw het als een zeer geavanceerde exfoliatiebehandeling. Er zijn verschillende soorten medische huidpeelings wat betreft ingrediënten en sterkte, maar ze werken allemaal door het opnieuw opduiken van de bovenste huidlagen te activeren, waardoor het uiterlijk van het huidoppervlak merkbaar verbetert.

Wanneer zie ik resultaat?

Bij onze meest populaire lichte chemische peelings duurt het drie tot vijf dagen voordat de huid begint te vervellen en plaats maakt voor de nieuwe huid eronder. De echte resultaten komen echter wanneer die nieuwe huid volledig is genezen – meestal twee tot drie weken, en kan langer zijn voor diepere peelings. Deze timing, en de mate waarin peeling optreedt, is afhankelijk van je huid en de peeling die je hebt gekozen naast ons advies over wat voor jou het beste zou werken. Onze deskundige schoonheidsspecialiste zullen u door alles leiden wat u moet weten.

Welke ingrediënten zitten er in een skinpeeling?

Chemische peelings bevatten verschillende soorten exfolianten en enzymen, afhankelijk van welke wordt gebruikt. Er is een breed scala aan exfoliërende zuren beschikbaar in professionele peelings, zoals alfyhydroxyzuren (zoals melkzuur), bètahydroxyzuren (zoals salicylzuur) of TCA (trichloorazijnzuur). Al deze exfolianten werken door het oplossen van de intercellulaire bindingen die de huidcellen bij elkaar houden. Enzymen worden gebruikt om chemische reacties in de huid te activeren en zijn meestal afgeleid van natuurlijke ingrediënten zoals rijst, papaja, ananas en pompoen.

Welke gebieden kunnen worden behandeld?

Medische huidpeelings worden meestal toegepast op het gezicht, maar ook de nek, borst, rug, armen en benen kunnen behandeld worden. U moet echter niet meer dan een klein percentage van het lichaam tegelijk peelen om mogelijke complicaties te voorkomen, en het is belangrijk om te weten dat de gewenste resultaten niet zo voorspelbaar zijn in niet-gelaatsgebieden.

Wat zijn de verschillende soorten chemische peelings?

Lactic peelings  zijn dé oplossing als je huid een algehele boost nodig heeft. Een krachtig maar toch zacht en superieur alternatief voor de traditionele glycolische peeling. Lactische peelings kunnen in verschillende concentraties worden uitgevoerd, afhankelijk van uw behoeften om de huid te helpen hydrateren, cellen om te vormen en pigment af te breken.

Een natuurlijke menselijke metaboliet, op melkzuur gebaseerde chemische peelings hebben minder kans op een allergische reactie. Een reeks van deze peelings om de twee tot vier weken gedurende meerdere maanden kan uw huid transformeren door de bovenste laag huidcellen weg te scrubben en nieuwe groei te stimuleren – ideaal in de aanloop naar een speciale gelegenheid.

Gerichte peelings  kunnen helpen bij het aanpakken van specifieke huidproblemen, ongeacht uw leeftijd, waaronder fijne lijntjes, ouderdomsvlekken en acne, met name gericht op een te vette huid, waardoor een heldere, gezonde huid naar voren komt. Beta-hydroxyzuur (BHA) chemische peelings met salicylzuur zijn hier gebruikelijk en worden over het algemeen gebruikt op een vette of acnegevoelige huid omdat ze in olie oplosbaar zijn en dieper doordringen.

Salicylzuur is effectief door de follikels te penetreren en opgesloten oliën en dode cellen te verwijderen en ontstekingen in de huid te verminderen. Het brengt onzuiverheden naar de oppervlakte die kunnen uitbarsten als actievere puistjes; dit staat bekend als een ‘zuivering’ voordat de huid de exfoliatie- en peelingcyclus voltooit.

Pigmentpeelings  zijn een recente doorbraak in klinische peelingbehandelingen die specifiek bruine vlekken en andere huidverkleuringen aanpakken die worden veroorzaakt door veroudering of hormonale veranderingen. Dit omvat de chemische peeling van Jessner – een combinatiepeeling van salicylzuur, resorcinol, melkzuur en kojiczuur – de laatste is een huidverhelderaar en wordt gebruikt om de verschijning van pigmentatie, hyperpigmentatie (melasma) te verminderen.

Cosmelan-peelings  zijn heel anders en zijn een buitengewone doorbraak in klinische behandelingen gericht op hyperpigmentatie. Bij het begin van het driestapsproces wordt de eerste peeling 6-10 uur op de huid gelaten en later afgespoeld. Gedurende deze tijd voelt de peeling licht tintelend en jeukend aan, maar nog steeds erg comfortabel. Eenmaal afgespoeld, zal de peeling na ongeveer twee of drie dagen optreden. Vervolgens volgt u een onderhoudsplan voor thuis, bestaande uit een compleet huidverzorgingsregime om de resultaten volledig vast te stellen en te behouden.

Vitamine A-peelings  staan ook bekend als retinoïnezuur-chemische peelings en zijn een professionele anabole resurfacing-oplossing met retinols van medische kwaliteit, fantastisch voor de behandeling van fijne lijntjes, rimpels, doffe en doffe huidtextuur, zichtbare poriën en lichte verkleuring. Ze werken ook door schade door de zon aan te pakken, de groei van schadelijke bacteriën te remmen, het immuunsysteem te herstellen, de bloedsomloop te verbeteren en vocht diep in de huid af te sluiten.

Wat kunt u verwachten tijdens een chemische peelingbehandeling

Na een uitgebreid huidadvies en een specifieke peeling wordt uw huid meerdere keren gereinigd met zowel een cleanser als een alcoholoplossing om de peeling gelijkmatig in de huid te laten trekken.

Vervolgens wordt de chemische peelingoplossing aangebracht; tijdens dit proces kunt u een klein beetje prikken en een gevoel van warmte voelen. Enkele dagen daarna kan uw huid trekkerig aanvoelen en roodheid ervaren, wat een volkomen normale indicatie is dat uw huid het regeneratieproces op gang heeft gebracht.

Voor een lichtere peeling kunnen de daadwerkelijke peeling-effecten microscopisch klein zijn en dus niet zichtbaar voor het blote oog. Bij diepere peelings kunnen er 2-5 dagen verstrijken voordat de peeling begint, wat meer dan een week kan duren, waarna de zachtere, gladdere huid begint te helen en zichtbaar wordt. Het is belangrijk om gedurende 4-8 weken na een medische peeling overmatige blootstelling aan de zon te vermijden.

Tijdens deze transformatieperiode raden we ook een huidverzorgingsregime aan om de resultaten van je peeling te verbeteren en te behouden.

Afspraak maken of meer informatie?

U kunt altijd telefonisch een afspraak maken of vrijblijvend informeren via  040-2012922.

Maakt u liever digitaal een afspraak? Geen probleem! Gebruik het afspraakformulier en we bevestigen de afspraak achteraf via e-mail.

Hidden
DD dash MM dash JJJJ
Gewenst tijdstip(Vereist)
:

Meer informatie

Heeft u vragen over deze behandeling? Neem dan gerust contact met ons op.
Onze medewerkers staan graag voor u klaar.