De Carbon laser peeling

De Carbon Laser Peel, ook bekend als de Black Diamond Facial, Hollywood Carbon Peel, Spectra Peel en China Doll Peel (vernoemd naar de porseleinen pop-achtige afwerking op de huid), is een innovatieve laserresurfacing-behandeling die gebruikmaakt van de kracht van laserenergie en de zachtheid van koolstof om huidonvolkomenheden te behandelen.

Wat doet de carbon behandeling voor je huid

Het doel van de Carbon Laser Peel is om de talgbalans van de huid te herstellen en een frisse en egale glans te bevorderen. Naarmate de behandelde huid herstelt, wordt het uiterlijk van een ongelijkmatige kleur en textuur zichtbaar helderder en uniformer van structuur.

Wat gebeurd er tijdens een carbon behandeling

De Carbon Laser Peel-behandeling werkt door een dun laagje koolstof masker op het huidoppervlak aan te brengen. Vervolgens wordt een pico Laser op het gebied gericht. De koolstofdeeltjes absorberen afvalstoffen en overtollige oliën op de huid, en de laserenergie wordt aangetrokken door de zwarte kleur van de koolstof. De laserenergie laat de koolstof als het ware exploderen, waardoor de dode huid die zich in de poriën en de binnenwanden van de poriën heeft opgehoopt, wordt verwijderd. Daarnaast stimuleert de behandeling opwekking van thermische energie, de synthese van nieuw collageen en bevordert het een gezond ogende teint. Hierdoor wordt de huidstructuur zichtbaar versterkt en worden vergrote poriën gezuiverd en opgeruimd.

Voordelen van een carbon behandeling

De voordelen van de Carbon Laser Peel zijn onder andere geschikt voor het behandelen van een

 • ongelijkmatige teint,
 • een verstopte huid
 • pigmentvlekken die ontstaan als gevolg van schade door de zon,
 • ontstekingen,
 • hormonale veranderingen,
 • acne.

Bij de Huidspecialisten bieden we een selectie van intensieve behandelingen aan, waaronder de Carbon Laser Peel, die langdurige resultaten oplevert.

De Carbon Laser Peel is geschikt voor diegenen die hun teint willen verhelderen en hun poriën diep willen reinigen.

 • Het stimuleert collageen voor een stevigere en vollere huid,
 • verbetert de huidskleur en textuur,
 • verbetert de glans van de huid,
 • vermindert de tekenen van vroegtijdige veroudering,
 • reinigt diep,
 • vermindert overtollige olie en heeft een exfoliërend effect.

Deze behandeling is geschikt voor velen huidaandoeningen en levert direct resultaat zonder pijn.

Bij De Huidspecialisten raden we  behandelingen aan met een tussenpoos van 2-4 weken, dit tijdsbestek maakt regeneratie van collageen en elastine van huidweefsel mogelijk. De effectiviteit van de behandeling zal van persoon tot persoon verschillen, maar een kuur van 2 tot 6 behandelingen zal mooie resultaten opleveren. Onderhoudsbehandelingen na uw eerste kuur worden elke 1-3 maanden aanbevolen.

Is de carbon laser behandeling pijnlijk

Er is geen pijn verbonden aan de Carbon Laser Peel behandeling. Tijdens de procedure kunt u een lichte tinteling en warmte op de huid ervaren, wat normaal is terwijl de laser de dunne laag koolstof wegpulseert.

Bijwerkingen

Bijwerkingen zijn minimaal met lichte roodheid en tintelingen enkele uren na de behandeling. Tijdelijke ontharing van het behandelde gebied kan voorkomen, en sommige personen kunnen de week na de behandeling een milde uitbraak van acne ervaren. Ook kan het lichter worden van gezichtshaar voorkomen.

Informatie of advies

Wil je meer informatie of advies over een carbon laser behandeling, dan staan de medewerkers van de Huidspecialisten je graag te woord.

Meer informatie

Heeft u nog vragen of wilt u een intake bij ons inplannen?

Onze specialisten staan graag voor u klaar. Neem gerust contact met ons op!