Endermologie: wat u moet weten

Endermologie is een diepe weefselmassage die wordt gebruikt om cellulite te verminderen. De eerste cellulitebehandeling die is goedgekeurd. Endermologie heeft geen uitvaltijd en is minder invasief dan andere cellulitebehandelingen zoals Cellfina (die de vezelige banden doorsnijdt die de huid naar beneden trekken en kuiltjes veroorzaken).

Het apparaat werd oorspronkelijk in de jaren tachtig ontwikkeld door de Franse ingenieur Louis-Paul Gitay (LPG) om littekenweefsel los te maken van brandwonden en spierschade die hij had opgelopen bij een auto-ongeluk. Fysiotherapeuten en cliënten ontdekten al snel dat het ook effectief was in het verminderen van cellulite.

De meeste mensen gebruiken Endermologie, ook wel lipomassage genoemd, als cellulitebehandeling voor de dijen en billen, maar het is ook veilig om op andere gebieden te gebruiken.

Sommige artsen gebruiken het ook als aanvulling op liposuctie of andere lichaamsbehandelingen om vet te verminderen. Door het lymfestelsel te stimuleren, stimuleert Endermologie uw lichaam om overtollig vocht af te voeren, wat zwelling en ontsteking vermindert en de hersteltijd van liposuctie verkort.

De behandeling kan ook de resultaten van de lichaamscontouren verbeteren en de huid er gladder uit laten zien. Endermologie is geweldig na liposuctie. Het helpt de huid strakker te maken, steviger te maken en cellulite te verminderen.

Omdat het een vorm van massagetherapie is, kan de behandeling ook helpen bij het verlichten van spierpijn en spierpijn, samen met het verbeteren van de huidskleur en de algemene bloedsomloop.

Endermologie is geen behandeling voor gewichtsverlies en de beste kandidaten hebben een stabiel gewicht, aangezien gewichtstoename kan leiden tot nieuwe cellulite (of kuiltjes duidelijker kan maken).

Wat kunt u verwachten tijdens een Endermologie behandeling?

De huidspecialisten in Valkenswaard adviseren gewoonlijk 8-10 sessies van Endermologie-behandeling, een of twee keer per week, voor de beste resultaten. Elke sessie duurt 35-40 minuten.

Tijdens uw behandeling wordt u gevraagd een bodysuit te dragen dat voorkomt dat het massagehulpmiddel uw huid rechtstreeks raakt en zwelling helpt verminderen.

Een gecertificeerde massagetherapeut, of endermoloog, zal een klein handmassage-instrument gebruiken om druk uit te oefenen en gebieden met cellulite voorzichtig te kneden. De tool maakt gebruik van een combinatie van zuigen, rollen en pulseren om het vet opgesloten in het diepe weefsel te stimuleren.

Naarmate het weefsel in het behandelingsgebied losser wordt, breken klonten vetcellen langzaam uit elkaar, waardoor het strakke gebied wordt vrijgegeven en de huid gladder wordt.

Is endermologie pijnlijk?

Cliënten melden geen pijn tijdens de procedure en geen bijwerkingen. Voor sommigen voelt Endermologie als een ontspannende massage, terwijl anderen het gewoon te verdragen vinden.
De sterkte van de behandeling kan ook worden aangepast als u ongemak voelt.

Resultaten van endermologie zijn niet blijvend. Om een gladde huid te behouden, moet u jaarlijkse vervolgbehandelingen plannen. Wilt u graag meer weten over de endermologie behandeling, staan onze huidspecialisten u graag telefonisch of persoonlijk te woord.

Afspraak maken of meer informatie?

U kunt altijd telefonisch een afspraak maken of vrijblijvend informeren via  040-2012922.

Maakt u liever digitaal een afspraak? Geen probleem! Gebruik het afspraakformulier en we bevestigen de afspraak achteraf via e-mail.

Hidden
DD dash MM dash JJJJ
Gewenst tijdstip(Vereist)
:

Meer informatie

Heeft u vragen over deze behandeling? Neem dan gerust contact met ons op.
Onze medewerkers staan graag voor u klaar.