Genezingsproces na het verwijderen van een tatoeage

Soms realiseren we ons dat de tatoeage die we hebben, waarvan we absoluut zeker waren dat we voor altijd zouden blijven liefhebben, niet langer de persoon weerspiegelt die we zijn of de levensstijl die we nu leiden. De tatoeage kan een ongewenste herinnering zijn aan een herinnering die je wilt vergeten of een belemmering vormen voor je toekomstige doelen. Gelukkig zijn er manieren om je ongewenste tatoeage te verwijderen.

Bij de Filler Kliniek opleidingen, Tattoo Removal zorgt voor een veilige en gemakkelijke verwijdering van van tattoos door middel van een laser behandeling. Met behulp van de nieuwste en meest geavanceerde laserlichttechnologie verwijderen we ongewenste inkt van je huid. Het is een zeer veilig proces, maar er is een bepaald nazorgprotocol dat moet worden gevolgd om uw genezing te maximaliseren. Zwelling, blaarvorming en korstvorming komen vaak voor na verwijdering van tattoos met de laser en moeten worden behandeld, anders kan er littekenvorming optreden.

Uw huid tijdens en na verwijdering van een tattoo

Hoe werkt het? Bij het verwijderen van een tattoo met de laser wordt een oppervlakkige verbranding gegenereerd om de gepigmenteerde inkt te verspreiden en de huid onder druk te zetten in de fase van generatie en reproductie. De nieuwe huid die wordt gevormd, is tatoeage-vrij.

De huid wordt onmiddellijk witter en bij sommige cliënten kan zwelling of blauwe plekken optreden. Het wit worden duurt slechts enkele minuten, maar daarna ontwikkelen klanten binnen 8 tot 72 uur blaren, korsten of korsten. Blaren zien eruit als luchtbellen op de bovenste huidlaag. Ze zijn de manier waarop uw lichaam uw huid beschermt en voorkomt dat bacteriën binnendringen. Het is niet aan te raden om uw blaren te laten knappen of te laten barsten, omdat het barsten van een blaar een infectie kan veroorzaken.

Als de blaren eenmaal zijn verdwenen, is het normaal dat korstvorming en uitdroging optreden en dat zich korstjes beginnen te vormen. Het is belangrijk om uw huid niet te irriteren en om de huid van een korstje te peuteren of te verwijderen, want dat kan onnodige littekens veroorzaken. Wees geduldig bij deze stap, aangezien korsten en korsten dienen als bescherming voor uw huid terwijl deze geneest. Als korstjes eraf beginnen te vallen, kan de huid al het pigment verliezen, maar dat is slechts tijdelijk. In veel gevallen duurt het vier weken voordat het gebied is genezen.

Zorgprotocol en hoe te genezen na een procedure voor het verwijderen van tattoos

  • Elke huidspecialist in Valkenswaard zal u specifieke instructies geven over hoe u voor uw huid kunt zorgen. Volg hun aanwijzingen en houd ook deze tips in gedachten:
  • Houd het gebied schoon en droog, gebruik alleen milde zeep en water.
  • Breng antibacteriële gel aan op het gebied en bedek het met gaas gedurende vier dagen na uw procedure.
  • Breng indien nodig een koel kompres aan gedurende vierentwintig uur na de procedure om gevoeligheid en ontsteking te verminderen. Het gebruik van paracetamol is aan te raden, maar geen aspirine, omdat dit de kans op bloedingen of blauwe plekken vergroot.
  • Laat geen blaren knappen of barsten, omdat dit de kans op infectie vergroot.
  • Draag gedurende ten minste drie maanden na de behandeling een sunblock van SPF 30 of hoger tezamen met een litteken en brandwonden crème zoals alhydran.
  • Rust, ontspan en doe je best om zware lichamelijke inspanning te vermijden. Naast het weghouden van zweet van het gebied, heeft uw lichaam tijd nodig om te herstellen en een gezonde huid te regenereren.

Een goede nazorg voor het verwijderen van tattoos is cruciaal voor een succesvolle procedure. Het helpt uw lichaam en huid sneller en beter te genezen.
Als u overweegt tatoeages te verwijderen, kunnen de huidspecialisten in Valkenswaard u helpen door ongewenste tatoeages efficiënt en professioneel te verwijderen. Verwijder een specifiek deel van een bestaande tatoeage, laat een ontwerp vervagen om je huid voor te bereiden op een gloednieuwe tatoeage of verwijder een hele tatoeage. Deskundig opgeleide medewerkers zetten zich in voor verbluffende resultaten en hoge klanttevredenheid.

Afspraak maken of meer informatie?

U kunt altijd telefonisch een afspraak maken of vrijblijvend informeren via  040-2012922.

Maakt u liever digitaal een afspraak? Geen probleem! Gebruik het afspraakformulier en we bevestigen de afspraak achteraf via e-mail.

Hidden
DD dash MM dash JJJJ
Gewenst tijdstip(Vereist)
:

Meer informatie

Heeft u vragen over deze behandeling? Neem dan gerust contact met ons op.
Onze medewerkers staan graag voor u klaar.