“Heb je last van een schimmelnagel en wil je er definitief vanaf?

 Bij Kliniek De Huidspecialisten bieden we laserbehandelingen aan om schimmelnagels effectief te verwijderen. In deze tekst leggen we uit hoe dit proces werkt, wat een schimmelnagel precies is en waarom het belangrijk is om deze vroegtijdig te behandelen.

Wat is een schimmelnagel

Een schimmelnagel, ook bekend als onychomycose, is een schimmelinfectie die de nagel en het nagelbed aantast. Deze infectie ontstaat meestal door blootstelling aan dermatofyten, schimmels die makkelijk gedijen in vochtige omstandigheden.

Hoe herken je een schimmelnagel

Typische symptomen zijn verkleuring van de nagel (geel of bruin), verdikking, broosheid en soms zelfs pijn. Het is belangrijk om te weten dat een schimmelnagel besmettelijk is en zich kan verspreiden naar andere nagels of zelfs naar andere mensen.

Laser behandeling voor schimmelnagels

Bij Kliniek De Huidspecialisten maken we gebruik van geavanceerde lasertechnologieën om schimmelnagels effectief te behandelen. De laser zendt geconcentreerde lichtenergie uit die door de nagel dringt en de schimmels vernietigt.

Hierbij wordt het schimmelweefsel aangepakt zonder schade toe te brengen aan het omliggende weefsel. Dit zorgt voor een veilige en vrijwel pijnloze behandeling.

De Behandeling van een schimmelnagel

Het behandelproces bestaat meestal uit meerdere sessies, afhankelijk van de ernst van de schimmelinfectie. Gedurende deze sessies zal de laser de schimmels gedurende een bepaalde tijd blootstellen aan de lichtenergie. Na verloop van tijd zul je merken dat de symptomen van de schimmelnagel verminderen en dat er gezonde nagelgroei optreedt.

Laserbehandeling schimmelnagels werkt

Het is belangrijk om te weten dat laserbehandelingen voor schimmelnagels effectief zijn, maar dat het ook cruciaal is om goede hygiënische maatregelen te nemen om terugkerende infecties te voorkomen.

  • Dit omvat het grondig reinigen en drogen van de voeten,
  • Het dragen van ademende schoenen en sokken,
  • Het vermijden van blootsvoets lopen in openbare ruimtes zoals zwembaden en sportscholen.

Bij Kliniek De Huidspecialisten streven we ernaar om hoogwaardige zorg te bieden aan al onze cliënten tijdens het behandelen van schimmelnagels. Ons ervaren team staat klaar om je te begeleiden en een behandelplan op maat voor je op te stellen.

Informatie

Wacht niet langer en neem vandaag nog contact op met Kliniek De Huidspecialisten voor een consult over het verwijderen van schimmelnagels met behulp van laserbehandeling. Verlos jezelf van de ongemakken van een schimmelnagel en herstel het vertrouwen in je voeten.”

Meer informatie

Heeft u nog vragen of wilt u een intake bij ons inplannen?

Onze specialisten staan graag voor u klaar. Neem gerust contact met ons op!