het lichter maken van henna brows als ze te donker zijn geworden.

Henna brows zijn tegenwoordig erg populair vanwege de natuurlijk ogende resultaten die het biedt. Bij het aanbrengen van henna brows is het mogelijk dat de kleur te donker uitvalt en niet overeenkomt met de gewenste kleur of natuurlijke haarkleur van de klant. In dit artikel gaan we bespreken hoe u te donkere henna brows kunt verlichten en wat de beste oplossing is om lichtere tinten te creëren, terwijl rekening wordt gehouden met de gezondheid van de huid.

Hoe Henna brows de Juiste Kleur Te Geven

Om de geschikte kleur van henna-wenkbrauwen met lichte en donkere tinten te garanderen is het belangrijk dat de professional een goede voorbereiding treft en de juiste kleurmix maakt. Henna pasta’s zijn er doorgaans verkrijgbaar in verscheidene tinten, variërend van lichtblond tot donkerbruin. Sommige professionals kiezen ervoor om zelf de henna voor uw wenkbrauwen te mengen, terwijl anderen kant-en-klare hennapasta’s gebruiken. Het mengen van kleuren is ook aangeraden om de juiste tint te verkrijgen die u wenst. 

Hoe te donkere Henna brows te Verlichten

Maar wat gebeurt er als de getoonde kleur van de wenkbrauwen donkerder is dan verwacht nadat de henna is aangebracht? Gelukkig zijn er verschillende manieren om henna brows te verlichten als ze te donker zijn geworden.

Verwijderen met Water en Vanish Tonic

Een eenvoudige en niet-schadelijke oplossing voor het verlichten van henna browsisom de huid zachtjes schoon te maken met water en een tonic zoals Vanish Tonic. Breng de Vanish Tonic aan op een wattenschijfje en dep zachtjes op de henna-wenkbrauwen. Laat het kort inwerken, maar controleer regelmatig de kleur. Dit kan herhaald worden totdat de gewenste kleur verkregen is.

Citroensap

Citroensap kan ook helpen om henna brows lichter te maken. Het sap van citroenen bevat natuurlijke zuren die pigmenten breken en daarmee de kleur van de wenkbrauwen lichter maken. Week een wattenschijfje met verse citroensap en dep het zachtjes op de wenkbrauwen. Laat het enkele minuten intrekken en spoel de wenkbrauwen vervolgens af met water. Dit kan meerdere keren worden herhaald totdat de gewenste kleur is bereikt.

Bakpoeder

Bakpoeder is een andere eenvoudige en effectieve manier om henna brows te verlichten. Meng een theelepel bakpoeder met een paar druppels water tot een dikke pasta ontstaat. Breng het mengsel aan op de wenkbrauwen en laat het een paar minuten inwerken voordat u het afspoelt met water. Herhaal het proces indien nodig om de gewenste kleur te verkrijgen.

Henna-Verwijderaar

Er zijn een aantal henna-verwijderaars op de markt die zijn ontworpen om de henna van uw wenkbrauwen veilig te verwijderen zonder de huid of de wenkbrauwen te beschadigen. Dit is een goede optie om de henna browste verlichten, maar voordat u het gebruikt, is het essentieel om eerst de gebruiksaanwijzing zorgvuldig te lezen en de instructies van de fabrikant op te volgen.

Bedenk wel dat elke huid anders is en dat bij sommige van deze methoden het resultaat minder effectief kan zijn of de interactie van de huid met de henna kan niet geschikt zijn, waardoor irritatie en gevoeligheid kan ontstaan. Het wordt aangeraden om de bovenstaande opties te proberen voordat u de extreme opties overweegt. Vraag ook professioneel advies voordat u overgaat tot uitvoering.

 

Tips voor het voorkomen van te donkere henna wenkbrauwen

 

Het voorkomen van te donkere henna brows is gemakkelijker dan het corrigeren ervan. Hieronder staan enkele nuttige tips om te voorkomen dat henna brows te donker worden na een afspraak:

Henna brows tekenen: Vraag uw professional om de henna brows voor het aanbrengen te tekenen met een potlood of een eyeliner om de “go” te geven. Dit zorgt ervoor dat de kleur overeenkomt met uw gewenste kleur of uw natuurlijke haarkleur – leg uw verwachtingen goed en duidelijk uit.

– Voorzichtige Bewerkingsduur: Zorg ervoor dat de henna niet te lang blijft zitten om te voorkomen dat de kleur te donker wordt. Een professional gespecialiseerd in henna brows brengt de henna meestal tussen 10 en 20 minuten aan, afhankelijk van het huidtype en haarkleur.

– Nauwkeurige Menging van Kleuren: Het mengen van kleuren is een essentieel onderdeel van het aanbrengen van henna wenkbrauwen. Een ervaren en professioneel persoon kent de juiste verhouding en het mengproces om de gewenste kleur te verkrijgen en om teleurstellingen te vermijden.

– Gezonde Huid: Henna brows op gezonde huid aanbrengen is essentieel om goede resultaten te verkrijgen. De huid moet zo gezond en schoon mogelijk zijn, om de beste, langste en gelijke pigmentatie te bieden. Het is dus belangrijk een afspraak te maken als uw huid zacht en gezond is.

– Pre-test: Als u twijfels heeft over een bepaalde kleur of een bepaald soort henna, kunt u een patch-test aanvragen om de reactie van uw huid op de aanstaande pigmentatie te controleren.

 

Conclusie

Het aanbrengen van henna brows is een geweldige manier om uw natuurlijke wenkbrauwen in vorm te brengen en de uitstraling van uw ogen te verbeteren. Het kan echter voorkomen dat de kleur te donker uitvalt en niet overeenkomt met uw natuurlijke haarkleur. Door de bovengenoemde methoden te gebruiken, kunt u henna brows lichter maken zonder de huid of de wenkbrauwen te beschadigen. Om te voorkomen dat u te donkere henna brows krijgt, is het belangrijk om een ervaren professional te bezoeken die kennis en ervaring heeft in het mengen van kleuren en aandacht heeft voor de gezondheid van de huid. Het is ook belangrijk om de instructies van de professional op te volgen en goed te communiceren over uw gewenste resultaat.

Afspraak maken of meer informatie?

U kunt altijd telefonisch een afspraak maken of vrijblijvend informeren via  040-2012922.

Maakt u liever digitaal een afspraak? Geen probleem! Gebruik het afspraakformulier en we bevestigen de afspraak achteraf via e-mail.

Hidden
DD dash MM dash JJJJ
Gewenst tijdstip(Vereist)
:

Meer informatie

Heeft u vragen over deze behandeling? Neem dan gerust contact met ons op.
Onze medewerkers staan graag voor u klaar.