Kun je eyeliner met wimperextensions dragen?

De meeste vrouwen hebben geen behoefte meer om eyeliner te dragen als ze eenmaal wimperextensions hebben geprobeerd, maar soms is een beetje extra “humf” nodig. De waarheid is dat de meeste make-up die u gebruikte voordat wimperextensies werden gebruikt, nog steeds kan worden gebruikt. Speciale zorg is echter om uw mooie wimpers te behouden. Dus, kun je eyeliner dragen met wimperextensions?

Je kunt eyeliner met wimperextensions dragen. De beste eyeliners voor wimperextensions zijn vloeibare en op schaduw gebaseerde producten, terwijl gel- en waterdichte producten de slechtste zijn. U moet eyeliners op oliebasis vermijden, omdat wimperlijm bij herhaaldelijk gebruik door olie kan worden opgelost.

Lees verder om erachter te komen wat de voor- en nadelen zijn van het aanbrengen van eyeliner wanneer u wimperextensions draagt, welk type liners veilig zijn voor extensions en welk type uw extensions zal beschadigen. De huidspecialisten in Valkenswaard zullen ook bespreken hoe u eyeliner aanbrengt of verwijdert bij het dragen van wimperextensions.

 

Voors en tegens van eyeliner met wimperextensions

Oogmake-up is ontworpen om je ogen te accentueren. Wanneer je wimperextensions draagt, kan oogmake-up averechts werken als je niet voorzichtig bent. Voordat u de perfecte eyeliner kiest voor uw nieuwe prachtige wimperextensions, is het belangrijk om eerst te leren hoe het uw extensions kan helpen of beschadigen.

 

Waarom je eyeliner moet vermijden met wimperextensions

Het meest voorkomende argument tegen eyeliners als je wimperextensions hebt, zijn de bijwerkingen die worden veroorzaakt door het verwijderen van je eyeliner aan het eind van de dag. Als je tijdens het verwijderen van je eyeliner hard wrijft, kunnen je wimperextensions voortijdig uitvallen.

Andere redenen om eyeliner met wimperextensions te vermijden zijn:
• Eyeliner is opgebouwd uit wassen, oliën en andere stoffen waardoor deze lang glanzend blijft zonder te vegen. Wanneer je eyeliner draagt die wimperextensions raakt of erin sijpelt, breekt de wimperlijm die de extensions met je natuurlijke wimpers lijmt langzaam af door de olie uit de liner. Dit leidt tot voortijdig afvallen van wimperextensions.
• Wanneer je meerdere lagen eyeliner bovenop je wimperextensions aanbrengt , kan het de nepwimpers samenklonteren en de hele dag zo houden, waardoor de schade nog groter wordt.
• Het aanbrengen van onhygiënische eyeliner leidt tot ooginfecties door de bacteriën of schimmels die zich ophopen in de eyelinerfles.
• Het verkeerde type eyeliner kan ook irritaties en andere problemen veroorzaken voor mensen die contactlenzen dragen of gevoelige ogen hebben.
• Een risico van het aanbrengen van eyeliner is slijtage van het hoornvlies, wat optreedt wanneer u per ongeluk op het hoornvlies krabt tijdens het aanbrengen van dit oogmake-upproduct.
• Wanneer u dagelijks eyeliners gebruikt, kan het de klieren rond de ogen, de klieren van Meibom, blokkeren . Dit kan leiden tot acute blefaritis.
• Tijdens het aanbrengen van eyeliner is het mogelijk om aan de wimperextensions te trekken of eraan te trekken , vooral als je extreem droge formules gebruikt.

 

Waarom je misschien nog steeds eyeliner wilt dragen met wimperextensions

Of je nu wilt dat je ogen er mooi of scherp uitzien, eyeliner polijst je look als magie. Het is een make-uptool die de ogen definieert door de bovenste en/of onderste oogleden te bekleden.
Eyeliner kan het uiterlijk van je ogen helemaal veranderen. Het is in staat om kleine ogen groot te laten lijken , grote ogen klein en platte ogen rond.

Als je wimperextensions niet vol zijn of als je de klassieke set draagt, kan het aanbrengen van eyeliner je wimpers er dikker laten uitzien met een gedurfde omtrek. Het opent je ogen en laat ze er ook helderder uitzien.
Een veelvoorkomend voordeel van eyeliner is dat je wimperextensions er natuurlijker uitzien , alsof je alleen maar opvallende oogmake-up draagt. Dit is een perfect product voor diegenen die graag nieuwe looks creëren, omdat het leuk is als je een smokey eye wilt creëren. Het is zelfs nog beter als je graag verschillende eyelinerstempels of kleuren gebruikt om gewone stijlen te upgraden.
Door een eyeliner te dragen, zien uw ogen er vaak schoon, scherp en mooi uit zonder dat u mascara of oogschaduw hoeft aan te brengen.

 

Soorten eyeliners die u kunt dragen met wimperextensions

Wanneer je oogmake-up rond je prachtige wimperextensions wilt aanbrengen, moet elk product eerst dubbel worden gecontroleerd. Nee, we staan niet in voor hypoallergene eyeliners, maar iets dat nog belangrijker is: de formule achter de eyeliner die je kiest. Dat komt omdat niet alle soorten eyeliner hetzelfde werken bij wimperextensions.

 

Dit zijn de beste soorten eyeliners die je kunt dragen met synthetische wimperextensions:

Vloeibare product: Ook bekend als ‘inkt’, kan deze eyeliner worden geleverd als een vloeibare pen, gelpot of in een tube. Vloeibare liners zijn niet alleen gemakkelijk aan te brengen, maar ook eenvoudig te verwijderen met warm water.
Poeder eyeliner: Een andere beste metgezel voor wimperextensions is het zwart geperste poeder dat vaak wordt aangebracht met een schuine borstel rond de ogen. Vaak een schaduwliner genoemd, is het de beste manier om je ogen te definiëren bij het dragen van wimperextensions zonder ze te veel te irriteren. Bovendien is het ook vrij eenvoudig te verwijderen met water.
Op waterbasis: elke eyeliner die u besluit te gebruiken met wimperextensies, moet op waterbasis zijn in plaats van op oliebasis.
Cakeliner: Hoewel dit type eyeliner gemakkelijk uitveegt, is het zacht, gemakkelijk te verwijderen en perfect voor het creëren van een vintage-geïnspireerde look.

 

Soorten eyeliners die u met wimperextensions moet vermijden

Breng nooit willekeurige eyeliner aan op uw ogen wanneer u extensions draagt. Het is belangrijk om op zoek te gaan naar de juiste ingrediënten als je op de lange termijn je wimperextensions niet wilt beschadigen.

 

Dit zijn de belangrijkste eyeliners waar je op moet letten.

• Waterproof. Net zoals je waterdichte mascara’s met wimperextensions moet vermijden, zijn waterdichte eyeliners verschrikkelijk voor wimperextensions. Omdat ze dik zijn, wassen en oliën bevatten die moeilijk te verwijderen zijn, beschadigen ze uiteindelijk je wimpers. De olie in de waterdichte voering verslechtert de hechting die wordt gecreëerd door wimperlijm om extensions aan je natuurlijke wimpers te bevestigen.Bovendien zijn waterproof eyeliners moeilijk te verwijderen omdat ze bestand zijn tegen tranen en make-up op waterbasis. Daarom vereist zo’n voering vaak meedogenloos schrobben rond de ogen tijdens het verwijderen.Als vuistregel geldt dat als de eyeliner beweert niet te schilferen of uit te vegen, de kans groot is dat hij waterproof is en dat je het moeilijk zult hebben om hem te verwijderen.
• PotloodvoeringTen eerste zijn er twee soorten potloodvoeringen. Een daarvan is mechanisch waarbij je de onderkant van de eyeliner moet draaien om te gebruiken als deze klaar is. De andere is de traditionele waarbij je het potlood moet slijpen op basis van hoeveel product je hebt gebruikt.
• Beide zijn een grote no-no als je wimperextensions draagt, omdat ze tijdens het aanbrengen vaak aan de wimperlijn kunnen trekken. Bovendien kunnen ze allebei de druk verhogen die u uitoefent op wimperverlengingen wanneer u de voering op de wortels aanbrengt, wat uiteindelijk de door de lijm gecreëerde wimperbinding zal beschadigen.

Daarnaast worden de meeste potloodvoeringen gemengd met wassen en oliën om hun houdbaarheid te verlengen.
• Kohl voering: Van oudsher bekend als kajal, wordt kohl over het algemeen afgeleid van koolstofroet. Hoewel een Kohl-liner de gemakkelijkste manier is om de smokey-eye-look te creëren, leiden de meeste Kohl-liners tot hardnekkige vlekken die aan het eind van de dag moeilijk uit de ogen te verwijderen zijn.
• Gelvoering: Vaak aangeduid als de cream liners, is gel liner een van de dikste eyeliners die momenteel op de markt verkrijgbaar zijn. Tijdens het aanbrengen trekt dit type eyeliner vaak aan de wimperlijn.

Bovendien zijn de meeste gelliners waterproof en zweetbestendig. Ze zijn moeilijk op te brengen omdat je heen en weer moet vegen rond de ogen. Dit zal leiden tot voortijdig afvallen van wimperextensions. Bij gebruik op valse wimperextensions laten ze een plakkerig residu achter, waardoor het verwijderen nog moeilijker wordt.
• Glitter product: Een van de nieuwste rages in de oogmake-upindustrie is glinstering. Maar als je glitter eyeliner gebruikt om dit te realiseren, wees gewaarschuwd dat het niet veilig is voor je natuurlijke wimpers of wimperextensions. Het punt is dat glitters in de traanfilm van het oog kunnen komen en tot irritaties kunnen leiden.

Bovendien komt glitter vaak vast te zitten in je wimpers. Daarom kost het meer tijd om te verwijderen dan een gewone eyeliner.

 

Hoe eyeliner aan te brengen met wimperextensions

Omdat eyeliner zo dicht bij de wimperlijn wordt aangebracht waar je extensions zitten, moet je voorzichtig zijn bij het gebruik ervan. Dat gezegd hebbende, moet eyeliner op de huid boven de wimperlijn worden aangebracht (geen strakke lijn door het tussen de wimpers toe te voegen) bij het dragen van wimperextensies. Daarom komt het meestal niet in contact met je extensions en is het veilig om te dragen met valse wimpers.

Het volgende is de enige checklist die u in gedachten moet houden bij het veilig aanbrengen van eyeliner met wimperextensions.

• Maak je wimpers schoon door ze te wassen, te kammen en aan de lucht te drogen.
• Neem uw vloeibare eyeliner en plaats deze voor het aanbrengen achter de wimpers.
• Begin met tekenen vanuit de binnenste ooghoek en ga naar de buitenste hoeken.
• Als je een wing nastreeft, begin dan eerst met de wings op beide ogen.
• Voorkom dat je eyeliner je wimpers raakt. Breng de eyeliner altijd aan boven de wimperlijn om aanraking van de extensions te voorkomen.
• Eyeliner aanbrengen is niet makkelijk als je geen wimperextensions hebt. Het is dus geen verrassing dat het nog lastiger is als je de extra taak hebt om je wimperextensions te beschermen.

 

Hier zijn een paar extra tips om in gedachten te houden:

Als je niet zonder eyeliner naar buiten kunt, hoe dik je prachtige nieuwe extensions er ook uitzien, houd er dan rekening mee dat minder meer is. De gouden regel is om te voorkomen dat je die eyeliner keer op keer in lagen legt. Als je de liner moet aanbrengen, houd er dan rekening mee dat je deze zo aanbrengt dat deze de wimperlijn niet raakt. Vermijd het aanbrengen van uw eyeliner op de wortels, hoe veilig het ook wordt geadverteerd voor wimperextensions. Plaats de eyeliner niet tussen de wimpers en maak geen strakke lijnen. Gebruik geen producten op oliebasis.
Vermijd het indrukken of naar beneden trekken van uw wimperextensions bij het aanbrengen van de eyeliner, aangezien deze beschadigd kunnen raken als u dit vaak doet.

 

Hoe eyeliner te verwijderen met wimperextensions

Het verwijderen van eyeliner terwijl u wimperextensions draagt, is een eenvoudig proces als u onze aanbevelingen opvolgt en waterdichte eyeliners vermijdt. Vergeet niet om altijd je eyeliner uit te doen voordat je naar bed gaat.

Hier leest u hoe u uw eyeliner moet verwijderen terwijl u wimperextensions draagt:
• Neem een pluisvrij materiaal.
• Doop het in je olievrije oogmake-up remover of wimpershampoo.
• Wrijf de eyeliner voorzichtig van uw oogleden door op te drukken .
• Wrijf niet heen en weer of van links naar rechts tijdens het schoonmaken.
• Als je klaar bent, was je wimperextensions met de reiniger die je gebruikt.
• Droog en kam de wimpers.

 

Laatste gedachten

Oogmake-up dragen zonder wimperverlenging is eenvoudig. Maar als je eenmaal wimperextensions hebt gekregen, moet je op je hoede zijn voor de producten die je gebruikt en voor het aanbrengen en verwijderen ervan om ervoor te zorgen dat je wimperextensions drie tot vier weken meegaan zonder eruit te vallen.

Als je een eyeliner-liefhebber bent, kun je het blijven gebruiken om je ogen te verbeteren, zelfs nadat je wimperextensions hebt gekregen. Liners met was en olie kunnen echter schadelijk zijn voor de gezondheid van uw wimperextensions.

Zou je graag meer informatie willen over wimperextensions of wil je graag een afspraak in Valkenswaard met de huidspecialisten plannen om je wimpers te laten doen, kan dit via https://www.dehuidspecialisten.nl

Afspraak maken of meer informatie?

U kunt altijd telefonisch een afspraak maken of vrijblijvend informeren via  040-2012922.

Maakt u liever digitaal een afspraak? Geen probleem! Gebruik het afspraakformulier en we bevestigen de afspraak achteraf via e-mail.

Hidden
DD dash MM dash JJJJ
Gewenst tijdstip(Vereist)
:

Meer informatie

Heeft u vragen over deze behandeling? Neem dan gerust contact met ons op.
Onze medewerkers staan graag voor u klaar.