Kun je mascara met wimperextensions dragen

Kun je mascara met wimperextensions dragen? Alleen op klassieke wimpers!
Hoewel het waar is dat wimperverlengingen je vrijheid bieden van mascara en verschillende andere oogmake-upproducten, kan niet iedereen mascara in een oogwenk weggooien. Voor velen van ons is mascara de kroon op je make-uproutine. Voordat u doorgaat met het oude regime, is het belangrijk om te weten wat het met uw nieuwe wimpers doet. Dus kun je mascara met wimperextensions dragen?

Je kunt mascara met wimperextensions dragen. Draag mascara echter alleen bij klassieke wimperextensions en niet bij volumewimpers. Je moet ook waterdichte mascara op wimperextensies vermijden, omdat het moeilijk is om te verwijderen. Ga in plaats daarvan voor een oplossing op waterbasis.

Het volgende artikel zal licht werpen op de voor- en nadelen van het gebruik van mascara met wimperextensions, waarom mascara kan worden gebruikt op klassieke wimperextensions maar niet op volumewimpers, waar u op moet letten bij het aanbrengen van mascara op uw wimperextensions en soorten mascara u kunt gebruiken op valse wimpers.

Maak je klaar om de stapsgewijze instructies te ontdekken over hoe je mascara als een professional ook op je wimperextensies kunt aanbrengen.

Moet je mascara met wimperextensions dragen?

Het eerste dat u moet onthouden, is dat mascara niet op alle soorten wimperextensions kan worden aangebracht. Hoewel het een goede gok is voor klassieke wimpers, geldt hetzelfde niet voor andere sets zoals volume- of hybride wimperextensies. Onthoud dat klassieke wimpersextensions bestaan uit één extension op één natuurlijke wimper, terwijl volumewimpers uit meerdere extensions op één natuurlijke wimper bestaan. Een mega volume fan bevat zes tot zelfs zestien wimperextensions per natuurlijke wimper. Er zijn twee redenen waarom je mascara met volumewimpers en hybride wimpers moet vermijden: Extra gewicht. Wanneer je mascara op een volumewaaier draagt, kan dit een enorm gewicht toevoegen aan je nieuwe wimpers, waardoor ze gaan verzwaren en voortijdig uitvallen.

In plaats van mascara op één enkele wimper aan te brengen, breng je in wezen mascara aan op de meerdere wimpers die de waaier vormen. Extra mascara = extra gewicht.

Volume wimpers geven je het voordeel van extra… volume! Schokbreker ik weet het. Als je mascara op een volumewaaier aanbrengt, sluit de waaier en worden de wimpers in mascara vermengd. Mascara op volume wimper extensions verslaat het doel. Voors en tegens van mascara met wimperextensions Mascara verbetert je wimpers, of je nu wilt pronken met je natuurlijke wimpers of prachtige nieuwe extensions. Maar wanneer u dit oogproduct op wimperextensions aanbrengt, kunnen er veel dingen fout gaan, tenzij u heel goed weet wat u doet.

Hoewel wimperextensions relatief nieuw zijn, is het dragen van mascara dat niet. Het oude en het nieuwe kunnen naast elkaar bestaan, maar het is belangrijk om de voor- en nadelen te kennen van het dragen van mascara met wimperextensions.

Dat zoeken we uit!

Waarom mascara dragen met wimperextensions

De geschiedenis zegt dat mascara al sinds 4000 voor Christus in het oude Egypte werd gebruikt Volgens National Geographic werd mascara ook gebruikt voor oogheelkundige gezondheid.

Wimperextensions zijn voor velen een doorbraak. Maar om ze er prachtig uit te laten zien, moet u routinematig onderhoud uitvoeren totdat u teruggaat naar de salon voor een nieuwe vulling.

Dit zijn de tijdelijke voordelen van het aanbrengen van mascara op wimperextensions:
Je wimperextensions zien er dikker uit en zorgen voor een gedurfde en heldere look.
Mascara kan de kleur van je extensions veranderen als je een contrastkleurige mascara gebruikt.
Het kan de lengte van nepwimpers verlengen .
Wanneer uw wimperextensions schaars zijn en u een vulling nodig heeft, kunnen een of twee lagen mascara u helpen de afspraak iets te verlengen . Bepaalde mascara’s zijn doordrenkt met ingrediënten zoals peptiden, stamcelcomplexen, vitamine E, biotine en keratine. Dat is hoe ze kunnen helpen bij het laten groeien van je natuurlijke wimpers en ze niet alleen gezond houden.

Waarom geen mascara dragen met wimperextensions

Verschillende schoonheidsproducten bevatten giftige chemicaliën en daarom kunnen ze slecht voor je zijn. Uit een onderzoek naar de correlatie tussen wimperverlies en het gebruik van mascara bleek dat in 19% van de gevallen wimperuitval werd waargenomen.

Maar wat doet mascara met je wimperextensions?

De meeste mascara’s bevatten oliën zoals sesamolie, eucalyptusolie, lanoline, enzovoort. En wanneer olie langdurig in contact komt met wimperlijmen, kan het langzaam de verbinding tussen extensions en natuurlijke wimpers verbreken. Hierdoor vallen je wimperextensions voortijdig uit.
Omdat mascara’s doorgaans zwaar zijn voor natuurlijke wimpers, blijken ze zwaarder te zijn voor langere, dikkere en vollere wimperextensions. Dit zal ertoe leiden dat uw nieuwe wimpers breken, hangen of hun vorm verliezen, tenzij ze licht van gewicht zijn (nertswimpers zijn bijvoorbeeld vederlicht). Mascara laat je nepwimperextensions er nog nepper uitzien. Het wordt duidelijker dat je wimperverbeteringen hebt.

Welk type mascara moet worden vermeden bij wimperextensies?

Niet alle mascara’s zijn goed voor valse wimpers, ongeacht of die van jou zijn gemaakt van synthetische of natuurlijke vezels.

Waterproof mascara

Een type mascara dat bestand is tegen water, tranen en zweet, waterproof mascara is bijna nooit goed voor elk type wimpers. De belangrijkste componenten van deze mascara zijn Teflon (de antiaanbaklaag op je kookgerei) en Dimethicone copolyol (een soort siliconen). Dat is de belangrijkste reden waarom ze uiteindelijk de hechting van de wimperlijm beschadigen en vervolgens leiden tot het vroegtijdig loslaten van wimperextensies. Vanwege het waterafstotende karakter maakt dit type mascara je wimpers vaak broos en droogt ze ook uit. Als je aan mascara denkt voor dagelijks gebruik, dan is de waterdichte versie zeker niet de juiste.

Tot slot is waterproof mascara erg moeilijk te verwijderen. Er zijn slechts een handvol manieren om het te verwijderen zonder intensief wrijven, trekken of haken. Dat is ook de reden waarom het ervoor kan zorgen dat wimperextensions vroegtijdig uitvallen.

Mascara Met Oliën

De grootste afknapper in de meeste mascara’s voor wimperextensies is olie. Dat komt omdat olie de wimperlijm kan beschadigen en de binding tussen wimperextensions en natuurlijke wimpers kan verbreken. Mascara met ingrediënten als lanoline, ricinusolie, bijenwas, carnaubawas, paraffine, minerale olie, terpentijnolie, lijnzaadolie, eucalyptusolie en sesamolie moet je actief vermijden .

Buis Mascara

Tube-mascara is een product dat de wimpers omhult door buisjes rond elke wimper te vormen. Hoewel deze mascara gemakkelijk van natuurlijke wimpers te verwijderen is, plakt hij op wimperextensions als teer. Daarom leidt langdurig gebruik van tube-mascara tot schadelijke wimperverlengingen.

Vezelmascara

Dit type mascara is beladen met droge vezels zoals zijde, rayon of nylon om je wimpers er dikker en dichter uit te laten zien. In tegenstelling tot tube-mascara is dit erg moeilijk te verwijderen en daarom wordt het niet aanbevolen voor wimperextensions.

Soorten mascara die u op wimperextensies kunt gebruiken

Of je nu verliefd bent op een plantaardige mascara of een biologische, niet alle premium producten zijn veilig voor wimperextensions. In plaats daarvan moet je op zoek gaan naar een mascara op waterbasis die uitsluitend bedoeld is voor valse wimpers.

Terwijl de meeste mascara’s worden geproduceerd met oliën, additieven en kunstmatige wassen, is de mascara op waterbasis gemaakt met een natuurlijke pH-waarde. Daarom zijn ze veilig voor de gevoelige huid rond de ogen. Ze drogen snel en kunnen met niets anders dan warm water worden verwijderd.

Meestal bevat een dergelijk product geen oliën en siliconenproducten. Mogelijk ziet u bijenwas, toverhazelaar, pro-vitamine B5, fruitextracten en kamille. Probeer mascara met alle juiste ingrediënten.

Hoe breng je mascara aan op wimperextensions

In tegenstelling tot aanbrengen op natuurlijke wimpers, werkt mascara op wimperextensions anders. Dat is ook dezelfde reden waarom je extra voorzichtig moet zijn. Dit komt vooral omdat wimperextensions aan de natuurlijke wimpers worden gehecht en een verkeerde beweging ze kan beschadigen of ervoor kan zorgen dat ze eerder dan normaal uitvallen.

Zo breng je mascara aan op wimperextensions:
• Was, droog en kam je wimpers.
• Breng voorzichtig een laag mascara aan op je natuurlijke wimpers en extensions.
• Zorg ervoor dat je vanuit het midden begint met aanbrengen en ga richting de tips.
• Denk eraan om geen mascara op de wortels aan te brengen.
• Vermijd het toevoegen van meer dan een laag of twee mascara aan valse wimperextensions.

 

Kun je mascara op de onderste wimpers dragen?

Mascara kan gedragen worden op je onderste wimpers met wimperextensions. Zorg er echter voor dat u een mascara op waterbasis gebruikt die u gemakkelijk kunt afwassen. Omdat wimperextensions meestal alleen op de bovenste wimpers worden aangebracht, is het aanbrengen van mascara op de onderste wimpers minder een probleem.

Wat te onthouden bij het gebruik van mascara op wimperextensies

Als je wimperextensions niet te dik of te zwaar zijn, zal het dragen van mascara je look veilig verbeteren. Maar als u niet voorzichtig bent met het kiezen van het juiste product om het correct aan te brengen, is het gemakkelijk om uw prachtige nieuwe extensions in een oogwenk te beschadigen.

Hier zijn de belangrijkste dingen om in gedachten te houden bij het aanbrengen van mascara op wimperextensions:

Toepassing

Als je mascara op valse wimpers draagt, is het belangrijk om niet dezelfde methode te volgen als bij natuurlijke wimpers. De beste manier om mascara op de wimperextensions aan te brengen, is door in het midden van de wimper te beginnen en naar voren te gaan naar de punten.

Verwijdering

Wat betreft het verwijderen van mascara die op wimperextensions is aangebracht, is uiterste zorg nodig om te voorkomen dat ze van tevoren uitvallen. Ten eerste moet je make-upverwijderaars met olie uit de buurt houden. Als je eenmaal de juiste reiniger hebt gekozen, maak je de mascara voorzichtig schoon, vooral zonder te wrijven of te trekken. Zorg ervoor dat u pluisvrije applicators of handdoeken gebruikt om ook vastlopen te minimaliseren.

Slaapetiquette

Tot slot, draag je mascara nooit naar bed, hoe gezond of veilig het ook klinkt. Mascara een nacht laten staan leidt tot oogpijn, bacteriële infecties en hoornvlieserosie. Was en kam ook de wimperextensions na het verwijderen van de mascara.

Laatste gedachten

Hoewel mascara wimperextensions kan versterken en verlengen, is het normaal gesproken niet nodig om mascara op wimperextensions te gebruiken.
Als je toch mascara op je wimperextensions wilt gebruiken, zorg er dan voor dat je klassieke wimpers draagt en geen volumewimpers. Mascara op volumewimpers zal te veel gewicht toevoegen en je volumefans sluiten. Bovendien kunnen bepaalde mascara’s de bindingen die door wimperlijm zijn gemaakt, doen uiteenvallen om de extensions verbonden te houden met je natuurlijke wimpers.

Een ander belangrijk ding is om mascara’s met oliën en kunstmatige wassen te vermijden, omdat ze ook de retentie van extensions kunnen verminderen. Gebruik nooit waterproof mascara want deze bestaan uit siliconen en giftige stoffen die je extensions snel beschadigen. Vermijd ook fiber-mascara’s. en tube mascara’s.

Blijf altijd bij mascara-oplossingen op waterbasis bij het gebruik van mascara op wimperextensions. Deze zijn gemakkelijk te verwijderen en minder droog dan de waterdichte variant. Bij het aanbrengen van mascara op wimperextensions, vermijd het aanraken van de wortels en werk vanuit het midden naar de punten.

Dat gezegd hebbende, is het een goed idee om een dikkere wimperverlenging te kiezen (denk aan 0,03 mm, 0,05 mm of 0,07 mm) dan je extensions te verpesten door herhaaldelijk gebruik van mascara.

Zou je graag meer informatie willen of een behandeling in willen boeken, kun je dit via https://www.dehuidspecialisten.nl je kunt ook telefonisch een afspraak maken met een van de wimperspecialisten

Afspraak maken of meer informatie?

U kunt altijd telefonisch een afspraak maken of vrijblijvend informeren via  040-2012922.

Maakt u liever digitaal een afspraak? Geen probleem! Gebruik het afspraakformulier en we bevestigen de afspraak achteraf via e-mail.

Hidden
DD dash MM dash JJJJ
Gewenst tijdstip(Vereist)
:

Meer informatie

Heeft u vragen over deze behandeling? Neem dan gerust contact met ons op.
Onze medewerkers staan graag voor u klaar.