Laserontharing en tatoeages

Traditionele ontharingsmethoden kunnen vaak tijdrovend zijn. Harsen, scheren, epileren en het gebruik van ontharingscrèmes nemen veel tijd en energie in beslag, en veel van hen hebben slechts tijdelijke resultaten. De technologie van vandaag biedt echter een beter alternatief dat zorgt voor een permanent gladde, haarvrije huid en minder pijn – laser ontharing.

 

Maar hoe zit het met je geliefde tattoo?

Mensen die tatoeages krijgen, zijn er vaak erg trots op en willen de kleur net zo levendig houden als in de eerste weken. Als je een tattoo hebt, dan is het begrijpelijk dat je op je hoede moet zijn voor een laser ontharingsprocedure. Zoals je weet, worden tatoeages meestal met een laser verwijderd, dus het is een redelijke aanname dat laserbehandelingen ook je tatoeage kunnen beschadigen.
We zijn hier om uw vragen over laserontharing en tatoeages te beantwoorden!

 

Hoe werkt haar verwijderen met de laser?

Laserontharing is een procedure waarbij gebruik wordt gemaakt van een geconcentreerde lichtstraal . Dit laserlicht beschadigt je haarzakjes, waardoor toekomstige haargroei wordt geminimaliseerd en vertraagd. U moet ten minste zes behandelingen ondergaan ( en af en toe een onderhoudsbehandeling) om van de volledige resultaten te genieten.
Maar nadat je sessies voorbij zijn hoef jij je niet meer zorgen te maken over regelmatige ontharing en hergroei.

 

Werkt laser ontharing voor iedereen?

Mensen met een lichte huid en donkere haargroei zijn de ideale kandidaat voor laser ontharing.
Houd er rekening mee dat het niet wordt aanbevolen voor lichaamsdelen met tatoeages. Omdat de laser op de huid wordt gebruikt, wordt deze aangetrokken door de inkt. Het kan leiden tot schadelijke gevolgen door overmatige productie van warmte. Mensen met tatoeages kunnen brandwonden, blaren, vervaging of zelfs vervorming van hun lichaamskunst ervaren. Als je het risico wilt nemen, moeten de beoefenaars het gebied voorzichtig benaderen en elke directe reactie met de inkt vermijden. Het advies is om de tattoo af te dekken met verbindtape of een gaasje, zodat het niet in contact komt met de laser. Ze zorgen er ook voor dat er minimaal twee tot drie centimeter afstand is tussen de behandelde delen en de tatoeage. Dit beschermt de techniek en voorkomt het risico op blaren.

Voor de duidelijkheid: als je bijvoorbeeld een tatoeage op je arm hebt en je wilt dat je okselhaar wordt verwijderd, dan zijn er geen problemen. Als je haar wilt verwijderen in hetzelfde gebied als je tatoeage, dan zal een getrainde professional de laser niet direct over je tatoeage laten gaan en de tatoeage verpesten. Laserontharing kan niet over de tatoeage worden voltooid zonder een sjabloon om deze te bedekken, en de laser moet er omheen werken.

Kun je een tattoo laten zetten na de laser haarverwijdering behandeling?

Ja zeker. Er zijn geen problemen met het verwijderen van laserhaar voordat u een tatoeage krijgt. Houd er rekening mee dat uw behandeling met laserontharing 6-8 sessies duurt, met een of twee weken tussen elke sessie. Daarom is het, het beste om te wachten, of geen tatoeage te laten zetten in hetzelfde gebied als uw ontharingsbehandeling, totdat uw ontharingskuur is voltooid.

Wat doet meer pijn de laser haarverwijdering of een tattoo?

De pijn of het gevoel van laserontharing wordt vaak omschreven als een elastische band tegen de huid aan komt. In vergelijking met het hebben van een tatoeage is het pijn verschil groot. Een tatoeage krijgen is veel pijnlijker dan laserontharing. Maar bij beide hangt het natuurlijk af van het deel van het lichaam waar het plaatsvind.

Onze conclusie

Voordat u doorgaat met de behandeling, moet u echter rekening houden met dat u een getrainde en ervaren ontharingsdeskundige moet raadplegen, zodat deze uw situatie kan beoordelen en een gepaste manier van behandelen kan raadplegen voordat u doorgaat met de behandeling.
Maak niet de fout om de behandeling bij amateurs of ongeschoolden te nemen, want je verhoogt het risico op een verbrande huid, die achteraf niet opnieuw kan worden getatoeëerd.
Wat je ook besluit , je moet allen bekwaamde beoefenaars vertrouwen om ervoor te zorgen dat er voor je tatoeage wordt gezorgd en dat je haar veilig wordt verwijderd. Wil je graag meer informatie over ontharen of het verwijderen van je tattoo, dan staan de huidspecialsiten in Valkenswaard je graag persoonlijk te woord.

Afspraak maken of meer informatie?

U kunt altijd telefonisch een afspraak maken of vrijblijvend informeren via  040-2012922.

Maakt u liever digitaal een afspraak? Geen probleem! Gebruik het afspraakformulier en we bevestigen de afspraak achteraf via e-mail.

Hidden
DD dash MM dash JJJJ
Gewenst tijdstip(Vereist)
:

Meer informatie

Heeft u vragen over deze behandeling? Neem dan gerust contact met ons op.
Onze medewerkers staan graag voor u klaar.