Wat is permanent make up?

Permanente make-up is nog steeds een beautytrend, maar de laatste tijd erg populair. Tegenwoordig kun je bijna bij iedereen permanente make-up zien, van beroemdheden zoals Instagram-influencers tot gewone mensen die het gewoon te druk hebben om zich elke dag zorgen te maken over het opnieuw aanbrengen van make-up.

Voor degenen onder u die schoonheidstrends niet al te nauw volgen, is het misschien niet helemaal duidelijk wat permanente make-up precies is. Daarom beantwoorden we vandaag de meest gestelde vragen over permanente make-up.

Wat is permanente make-up?

Permanente make-up, semi-permanente make-up, cosmetische tatoeage en micropigmentatie zijn allemaal namen voor hetzelfde, namelijk het aanbrengen van pigment in de papillaire laag van de dermis”

permanente make-up is een algemene term die een aantal verschillende procedures impliceert die resulteren in permanente markeringen op het gezicht die eruitzien alsof een specifiek make-upproduct is aangebracht. Het voorvoegsel semi staat voor de korte termijn effecten van deze permanente make-up behandelingen die, afhankelijk van de procedure, meestal een paar jaar aanhouden

Omdat ze niet volledig permanent zijn, worden de behandelingen in plaats daarvan als semi-permanent beschreven.

Alle genoemde procedures hebben één ding gemeen; de resultaten worden bereikt door pigmenten in de huid tussen de dermis en de epidermis te injecteren met behulp van micronaalden.

Natuurlijk varieert de kleur van de pigmenten afhankelijk van het behandelde gebied (zwart voor eyeliner, zwart en bruine tinten voor wenkbrauwen, roze tinten voor lippen en wangen, en speciaal getinte serums voor BB glow-procedures).

Voor meer informatie over verschillende semi-permanente behandelingen bezoek onze Behandelingen pagina!

Verschillende technieken voor het beste resultaat

Sommige technici noemen de techniek die wordt gebruikt voor gezichts-, lip- en wangbehandeling pixelisatie, wat de methode vrij goed beschrijft – een reeks kleine stippen wekt de illusie van schaduw en markering. Wimperverbetering is bijvoorbeeld relatief nieuw en houdt in dat er kleine stippen zwart pigment worden geïnjecteerd tussen de natuurlijke wimpers en net onder hun wortels, op de bovenste waterlijn, wat de illusie geeft van vollere en dikkere wimpers.

Procedures gericht op de wenkbrauwen kunnen enigszins variëren. Het gaat erom lijnen te tekenen die zo dicht mogelijk lijken op de natuurlijke wenkbrauwhaartjes. Dit wordt bereikt door talloze individuele slagen tussen de haartjes te trekken, waarbij de micronaald door de huid wordt gesleept.

Ook zijn er wenkbrauwtechnieken die gebruik maken van het dotting effect, zoals powder brows. Het klinkt misschien een beetje eng, maar de pijn is minimaal en plaatselijke verdoving in de vorm van gels is voldoende om de procedures meer dan draaglijk te maken.

Zou u graag een afspraak willen maken voor een permanent make-up behandeling of persoonlijk meer informatie willen, nodigen wij u graag uit voor een gratis consult.

Afspraak maken of meer informatie?

U kunt altijd telefonisch een afspraak maken of vrijblijvend informeren via  040-2012922.

Maakt u liever digitaal een afspraak? Geen probleem! Gebruik het afspraakformulier en we bevestigen de afspraak achteraf via e-mail.

Hidden
DD dash MM dash JJJJ
Gewenst tijdstip(Vereist)
:

Meer informatie

Heeft u vragen over deze behandeling? Neem dan gerust contact met ons op.
Onze medewerkers staan graag voor u klaar.