skinboosters en anti-aging.

Skinboosters zijn een methode van anti-aging die verschillende soorten injectablebehandelingen omvat die in de huid worden ingebracht. Deze behandelingen richten zich op het stimuleren van gezonde huidvorming door deze van binnenuit te hydrateren en te voeden met essentiële voedingsstoffen, antioxidanten en andere actieve bestanddelen. Bij deze behandelingen worden micro-injecties in de huid gebruikt om de huid en het onderliggende weefsel te stimuleren en te herstellen, waardoor de natuurlijke huidvernieuwing en het collageenproductieproces wordt gestimuleerd.

Een belangrijk ingrediënt in skinboosters is hyaluronzuur, een natuurlijk voorkomend molecuul dat in het lichaam voorkomt en verantwoordelijk is voor het vasthouden van vocht in de huid en het stimuleren van de productie van collageen en elastine in de huid. Naarmate we ouder worden, neemt de hoeveelheid hyaluronzuur in het lichaam af, waardoor de huid er dof, droog en gerimpeld uitziet. Door hyaluronzuur in de huid te injecteren, wordt het vochtgehalte in de huid hersteld, waardoor de huid er voller, steviger en jonger uitziet.

 

Weefsel van de huid

Een andere belangrijke factor bij huidveroudering is de afbraak van collageen, elastine en andere vormen van weefsel in de huid. Skinboosters stimuleren de productie van collageen en elastine, hetgeen essentieel is voor het herstellen van de huidelasticiteit en het verminderen van lijntjes en rimpels. Door micro-injecties in de huid te gebruiken om deze ingrediënten in de huid te injecteren, kan het genezingsproces van de huid worden gestimuleerd, waardoor de huid er weer steviger uitziet.

Een andere manier waarop skinboosters werken, is doordat het antioxidantniveau van de huid wordt verhoogd. Antioxidanten zijn stoffen die de huid beschermen tegen zonneschade en vrije radicalen, die de huid beschadigen en huidveroudering veroorzaken. Skinboosters bevatten krachtige antioxidanten zoals vitamine C en vitamine E, die helpen om de huid te beschermen tegen deze schadelijke invloeden en de huid een gezond, stralend uiterlijk geven. Andere antioxidanten die soms in skinboosters worden gebruikt, zijn resveratrol, groene thee-extract en Q10.

Soms bevatten skinboosters ook andere voedingsstoffen die helpen bij het verbeteren van de huidtextuur en het verminderen van verouderingstekenen. Zo bevatten sommige skinboosters aminozuren, zoals glycine en proline, die helpen bij de opbouw van collageen in de huid. Vitamines zoals vitamine A, die de celvernieuwing stimuleert, en vitamine D, dat helpt bij het behoud van gezonde huidweefsels, worden soms ook aan skinboosters toegevoegd.

 

Skinboosters

Hyaluronzuur is een belangrijk ingrediënt in skinboosters die de hydratatie van de huid verbeteren, maar soms bevatten skinboosters ook andere hydraterende stoffen, zoals glycerine, dat helpt bij het behouden van een gezonde huidbarrière en urea, dat de huid zacht en soepel maakt. Skinboosters kunnen ook geformuleerd zijn met andere actieve ingrediënten, zoals aminozuren en peptiden, die helpen bij het stimuleren van de huidvernieuwing en het verstevigen van de huid. Zo kan het peptide Matrixyl, bijvoorbeeld, helpen bij het verminderen van de zichtbaarheid van fijne lijntjes en rimpels door de productie van collageen te stimuleren.

Andere skinboosters bevatten groeifactoren, die belangrijk zijn voor de huidvernieuwing.

Zou je graag een skinbooster behandeling willen plannen, dan staan de medewerkers van de Huidspecialisten voor je klaar.

Afspraak maken of meer informatie?

U kunt altijd telefonisch een afspraak maken of vrijblijvend informeren via  040-2012922.

Maakt u liever digitaal een afspraak? Geen probleem! Gebruik het afspraakformulier en we bevestigen de afspraak achteraf via e-mail.

Hidden
DD dash MM dash JJJJ
Gewenst tijdstip(Vereist)
:

Meer informatie

Heeft u vragen over deze behandeling? Neem dan gerust contact met ons op.
Onze medewerkers staan graag voor u klaar.