Vanaf nu is het mogelijk snel en veilig bruin te worden bij de Huidspecialisten in Valkenswaard. Er komt geen zon(nebank) aan te pas. Deze spray Tanning methode is volkomen veilig en heeft geen bijwerkingen.
Met behulp van een Spraypistool wordt een tanning-lotion verneveld over het gehele lichaam. Bruin worden is nu voor iedereen mogelijk. Je kunt kiezen voor het sprayen van het hele lichaam of een bepaalde zone, bijvoorbeeld het gelaat.

Wat is spray tanning?

Spray tanning is het aanbrengen (vernevelen) van een tanning-lotion (bruiningslotion) op de huid. Aard en graad van het kleuringsproces worden door de gekozen teint bepaald.

Verschillende tips voordat je een spray tanning behandeling ondergaat

Er zijn echter een paar handige dingen die je moet weten, zoals waar die plakvoetjes eigenlijk voor dienen. Lees verder voor wat meer verduidelijking voordat je aan je bruine gloed begint…

 1. Het is het beste om geen foundation te dragen, of je make-up daar te verwijderen, omdat de meeste salons gezichtsdoekjes beschikbaar stellen. Gebruik ze ook om eventuele deodorant weg te vegen, aangezien dat een barrière kan vormen voor de zelfbruiningsformule.
 2. Nadat de Huidspecialist buiten de kamer op je wacht, kleed je volledig uit. Als je comfortabeler voelt, kun je ondergoed aanhouden, maar kies dan bij voorkeur voor iets minimalistisch, zoals een string, om witte plekken te voorkomen. Verwijder al je sieraden en maak je klaar met de meegeleverde accessoires.
 3. Allereerst doe je een wegwerpbroekje (of string – let er dan op dat je deze goed draagt!), wat je thuis gemakkelijk kunt dragen. Dan een haarnetje of tulband om je haar te beschermen (laat je oren vrij, hoe vreemd het ook aanvoelt). En tot slot, plakkerige voetjes waarop je kunt stappen om te voorkomen dat je bruine kleur op je voetzolen krijgt. Simpel.
 4. De tanning specialist zal je vragen hoe diep je de kleur wilt hebben. Dit is het moment om aan te geven wat je graag wilt; je kunt refereren naar een beroemdheid of een foto laten zien van de gewenste bruine teint. Het helpt ook als ze weten voor welke gelegenheid de spraytan is bedoeld, zodat ze het hierop kunnen aanpassen.
 5. Wanneer je in de bruiningscabine staat (een eenpersoonscabine met een open voorkant), zal de tanning specialist doorgaans beginnen met het aanbrengen van de formule met behulp van een spuitpistool op je gezicht. Adem diep in zoals geadviseerd en sluit je ogen. En je zult het meteen voelen: het is behoorlijk fris.
 6. Hoewel de bruiningsmethodes van tanning specialist kunnen verschillen, werken ze meestal van boven naar beneden, beginnend bij de voorkant en dan de achterkant, waarbij ze je misschien vragen om te buigen zodat ze overal goed bij kunnen. Maak je geen zorgen over witte vlekken op plekjes zoals de ‘plooien’! Vergeet niet om je handen te klauwen zodat de formule tussen je knokkels terechtkomt.
 7. Volg de instructies over je houding. Het kan soms een kwestie zijn van “linkerarm omhoog, rechterarm vooruit terwijl je door je knieën gaat”, maar zelfs als het een beetje gek voelt, is het makkelijk te volgen. Normaal gesproken worden er twee lagen aangebracht, maar dit kan verschillen.
 8. Elke tanning specialist heeft zijn eigen ‘geheime’ techniek. Sommigen polijsten wellicht de huid met een handschoen rond je polsen enkels voor perfectie wanneer ze klaar zijn, terwijl anderen je mogelijk drogen met een luchtpistool om ervoor te zorgen dat je helemaal droog bent. Zij zullen ervoor zorgen dat je handen worden afgeveegd en je nagels worden schoongemaakt zodat je niet de indruk krijgt dat je een stevige roker bent.
 9. Als je eenmaal droog bent, kun je aankleden. Het is slim om losse, donkere kleding te dragen en vermijd alles wat de bruine kleur kan aantasten, zoals strakke enkellaarsjes.
 10. De meeste formules zien er tegenwoordig niet meer zo vreemd uit voordat ze worden afgespoeld, maar de eerste kleur van je bruine tint kan donkerder lijken dan het uiteindelijke resultaat. Maak je geen zorgen! Verwacht niet dat je er de hele dag uit zal zien alsof je de zon hebt gekust, en niet alsof je in een bad met zelfbruiner bent gesprongen.
 11. Je zou een lichte hint van een moutige koekjesgeur kunnen ruiken, maar het is lang niet zo sterk als vroeger. Als je het wilt verdoezelen, breng dan parfum aan op je kleding, niet op je huid.
 12. Na 8 uur kan je douchen, of eerder als je een ‘express’-formule hebt gebruikt die sommige merken, zoals Sienna X aanbieden.
 13. Als je van plan bent om de volgende ochtend te douchen, maakt het niet uit wanneer dat gebeurt, maar wees voorbereid op mogelijk wat rommel als je witte lakens in bed hebt. Of stapel gewoon wat handdoeken op!

Wil je graag een behandeling boeken of meer informatie over de spraytan behandeling, dan staan de medewerkers van de Huidspecialisten in Valkenswaard je graag te woord.