Uw gids voor wimperextensions

Ondanks het feit dat ik dol ben op schoonheidsproducten, ben ik geen make-upmeisje, daarom had ik absoluut nooit gedacht dat ik een wimperextensions specialiste zou zijn. Hoewel ik alles waardeer dat de teint verbetert, zoals pure foundations, bedauwde markeerstiften en mooie perzikkleurige blosjes, gebruik ik mascara alleen op mijn verjaardag, wanneer ik een grote vergadering heb of als ik naar een bruiloft ga. Zelfs dan is het de zeer subtiele Clinique Naturally Glossy in Brown of mijn vertrouwde tube YSL Faux Cils als ik “groots ga”.

Dus, voorafgaand aan mijn eigen bruiloft, was het erg vreemd voor mij om een afspraak te maken om wimperextensions te krijgen. Het was zelfs meer uit karakter dat ik absoluut gek van ze hield. Mijn eerste afspraak was drie weken eerder om ze ‘uit te proberen’. Binnen een maand ging ik nog twee keer terug: de dag voor mijn vlucht (ongeveer een week vanaf mijn trouwdag) en vlak voordat ik op huwelijksreis ging. Obsessie is een understatement.
Dit is wat ik ontdekte over wimperextensions: je voelt je er glamoureuzer door dan je voor mogelijk had gehouden. Het is verslavend. Toen ik thuiskwam van mijn tweede afspraak met mijn meest dramatische set, keek ik in de spiegel en voelde me als Elizabeth Taylor in Cleopatra (let op: ik lijk helemaal niet op haar). Ze bereiken wat mascara nooit kan en nooit zal bereiken, hoe dik en volumineus de formule ook is: je ziet eruit alsof je geboren bent met de dikste, meest flaterende, meest perfect gekrulde wimpers. Er zijn geen klonten en ze lopen perfect taps toe van wortel tot punt. En zo zie je er 24 uur per dag uit!

Het andere dat ik heb geleerd: het is een onderhouds intensieve, tijdrovende en niet bepaald goedkope gewoonte. Dit is wat u moet weten voordat u ze probeert.

Volledig bloot op uw afspraak verschijnen.
Dat houdt ook in dat je je wimpers niet krult. “Als ze gekruld zijn, is er een vouw bij de wortel, en het is moeilijk voor de wimperartiest om de extensions aan te brengen – het zal geen gladde afwerking zijn”, zegt Dewi, medewerkster van de huidspecialisten & Lash Studio in Valkenswaard, waar ik voor extensions ben geweest. Andere dingen die u moet vermijden: mascara, waterdichte oogmake-up, vette huidverzorging en oogcrème. Je wilt eigenlijk niets dat de lijm verstoort. “Als je moet trainen, ga dan naar de sportschool en neem van tevoren een douche”, adviseert Dewi. “Je kunt ze niet 24 uur na de sessie nat maken omdat de lijm volledig moet drogen.” Dewi raadt zelfs aan om tot een week voor je afspraak waterdichte oogmake-up te vermijden. “Het laat een onzichtbare film achter die ervoor zorgt dat de wimpers niet volledig hechten”, zegt ze.

Het is geen in-en-uit afspraak.

Wimperextensions nemen veel tijd in beslag (tot twee uur!), vooral als je voor een nieuwe vulling gaat, omdat ze veel bestaande extensions moeten verwijderen en je wimpers moeten reinigen voordat je een nieuwe set aanbrengt. Ik heb deze tip ook uit persoonlijke ervaring geleerd: overweeg misschien om die tweede cappuccino door te geven omdat je heel stil moet liggen. Ik deed het niet voor mijn eerste afspraak en had de hele tijd het twitchy-eye-syndroom, tot groot ongenoegen van mijn wimperstyliste.

De beste extensions zijn op maat.

Wat ook betekent dat de beste wimperextensions prijzig zijn en een consult vereisen. (De kosten variëren enorm van salon tot salon, Omdat ieders ogen anders zijn, wil je een set die bij je oogvorm, wimperlengte en levensstijl past. “Eén krul en lengte zullen er bij de ene persoon totaal anders uitzien dan bij de andere”, legt Dewi uit. De meeste wimperstudio’s hebben een menu om het gesprek op gang te helpen en de look te begeleiden die je zoekt (van subtiel en rond tot de brutaalste kattenogen). Omdat mijn ogen rond zijn en een beetje naar beneden draaien aan de buitenste hoeken, raadde Dewi aan om de langste wimpers in het midden van mijn ogen te plaatsen (tussen een twee en een drie op haar ” Glam Scale’), in tegenstelling tot de immer populaire cat-eye-vorm, om ze verder te openen.

Een consult zal u ook helpen te bepalen welk materiaal u moet kiezen (meest voorkomende zijn zijde en faux nerts; zijde is wat glanzender en springt meer, terwijl nerts het meest fladderig en natuurlijk is), lengte en krultype (J is de kleinste kromming maar ziet er uiteindelijk langer uit; C en D zijn het meest omgedraaid), evenals hoeveel wimpers er moeten worden aangebracht.

Een geweldige wimperartiest zal ook lengtes mixen om wimpers een natuurlijk piekerige sfeer te geven, zegt Dewi. “Bij de huidspecialisten in Valkenswaard gebruiken we minimaal vier verschillende lengtes voor elke stijl die we aanbieden.”

Blijf uit de buurt van clusterwimpers.

Als je wimpers schaars zijn, kunnen sommige salons 3D-wimpers of clusters voorstellen, dit zijn drie aan elkaar gelijmde haren om je ogen een meer volumineus uiterlijk te geven. Vermijd ze – ze zullen alleen je natuurlijke wimpers verzwaren en leiden tot breuk. “Je moet altijd één extension op één natuurlijke wimper laten aanbrengen, er mag geen zichtbare lijm zijn en de extensions mogen je ooglid op geen enkele manier raken”, zegt Dewi. Kortom, als ze op vals lijken, zullen ze veel te zwaar zijn.

Ze zullen in het begin raar aanvoelen.

Het duurt een dag of twee om te wennen aan het gevoel van het dragen van extensions,. Ze zullen ook je slaap bemoeilijken met de manier waarop je normaal slaapt (tenzij je al een rugslaper bent). “Als je op je zij en buik slaapt, verpletter je ze en ze zullen niet zo lang meegaan”, zegt Dewi. “Probeer een reiskussen te gebruiken of iets dat helpt om te verheffen en je op je rug te houden.”

Misschien moet je je huidverzorgingsroutine aanpassen…

De algemene vuistregel is om iets te vettig te vermijden. Ik hou van niets meer dan rijke gezichtsoliën, maar moest ze opgeven terwijl ik extensions had. En als je oogcrème gaat aanbrengen , raadt Dewi aan om het ‘s morgens te gebruiken in plaats van’ s nachts, zodat het niet in je wimpers terechtkomt. Blijf ook bij niet-vette make-upremovers: De huidspecialisten raden aan om micellair water met een wattenstaafje te gebruiken om make-up rond je ogen te verwijderen (met wattenschijfjes blijven vezels aan je wimpers plakken), terwijl Dewi de voorkeur geeft aan voorgeweekte olievrije make-upverwijderingspads.

…en de manier waarop je je make-up doet.

Hoewel er een aantal ‘extensieveilige’ mascara’s zijn, raadt Dewi aan om mascara volledig te vermijden. Je hebt net je wimpers laten zetten – breng ze niet in gevaar! Blijf ook weg van waterdichte oogmake-up; het verwijderen ervan zal een zware tol hebben op uw ogen en kan de lijm verzachten. Dewi raadt ook aan om losse poeders of glinsterende oogschaduws te vermijden, die zich op de wortels van je wimpers kunnen ophopen, ze uiteindelijk verzwakken en tot breuk leiden.

Trekken.

Je zult opnieuw moeten leren hoe je je gezicht moet wassen.
Er is niets zo schokkend als in een gootsteen leunen, je gezicht wassen en per ongeluk tegen je extensions stoten. Het voelt ongelooflijk vreemd en ik ben op deze manier meer dan een paar wimpers kwijtgeraakt (RIP, wimpers!). Dit is de techniek die voor mij werkte: ga zo laag mogelijk naar de gootsteen – ik steek eigenlijk mijn hoofd in de kom – en spat zachtjes water op de onderkant van je gezicht en voorhoofd. Schuim vervolgens voorzichtig de onderste helft van uw gezicht en voorhoofd op en spoel het schoon door licht te deppen en een lichte, naar buiten trekkende beweging te maken. Daarna gebruik ik mijn ringvingers om mijn ogen nat te maken met een overgebleven reinigingsmiddel, gevolgd door water. Niet wrijven.

En geef je ogen extra aandacht.
Dit is walgelijk, maar omdat u uw oogcontour niet zo grondig wast als gewoonlijk, kunt en zult u resten krijgen, vooral bij de wimperlijn. “Zelfs als je geen oogmake-up opdoet, zijn er nog steeds onzuiverheden en stof van buiten, dat kan vast komen te zitten. “Ik meng gedestilleerd water met een klein beetje traanvrije babyshampoo en gebruik het mengsel om mijn bovenste oogleden en de onderkant van mijn ogen grondig schoon te maken.”

Net als je haar, moeten wimpers worden geborsteld.
Na mijn afspraak bij de huidspecialisten wordt elke afspraak afgesloten door een zachtroze spoolie te overhandigen en te demonstreren hoe je dagelijks je wimpers kamt. Dit is hoe ze het doet: naar beneden kijkend, onder je wimpers ondersteunen met je wijsvinger. Draai vervolgens voorzichtig met de spoel aan de bovenkant van je wimpers (het tegenovergestelde van hoe je mascara zou aanbrengen; op die manier borstelen zal aan het haar trekken). Het kost vijf seconden van je dag.

Verwijder ze nooit zelf, nooit!
De enige manier om wimpers te verwijderen is met een pro – serieus. Je zult uiteindelijk je wimpers afscheuren of breken als je het zelf probeert, en het is het niet waard. “Dat betekent niet dat je ze moet verwijderen; je kunt ze ook gewoon dragen totdat ze er allemaal afvallen. Meestal gaan ze zo’n drie tot vier weken mee, maar wees niet verbaasd als u voor die tijd terugkomt voor vullingen. Ik zei je al, ze zijn verslavend.

Afspraak maken of meer informatie?

U kunt altijd telefonisch een afspraak maken of vrijblijvend informeren via  040-2012922.

Maakt u liever digitaal een afspraak? Geen probleem! Gebruik het afspraakformulier en we bevestigen de afspraak achteraf via e-mail.

Hidden
DD dash MM dash JJJJ
Gewenst tijdstip(Vereist)
:

Meer informatie

Heeft u vragen over deze behandeling? Neem dan gerust contact met ons op.
Onze medewerkers staan graag voor u klaar.