Verjonging met microneedling?

Het proces van microneedling, ook wel collageeninductietherapie genoemd, omvat het gebruik van gesteriliseerde micronaalden om de huid herhaaldelijk te penetreren. Het gebruik van micro-needling biedt de mogelijkheid om talrijke cosmetische en dermatologische aandoeningen op een kosteneffectieve en minimaal invasieve manier te behandelen. Micro-needling is een procedure die voornamelijk afhankelijk is van het veroorzaken van fysiek trauma aan de huid.

Zonder enige schade aan te richten kunnen de naalden gemakkelijk de huid binnendringen, wat leidt tot de vorming van kleine gaatjes die microgeleiders worden genoemd. De vorming van specifieke chemicaliën in de huid is een direct gevolg van dit proces en speelt een cruciale rol bij het stimuleren van de collageenproductie en elastine in de laag van de dermis. Bovendien stimuleert dit proces verschillende factoren in het lichaam, wat leidt tot een versnelde afzetting van collageen op het specifieke toepassingsgebied.

Is microneedling een oplossing voor andere huidproblemen?

Microneedling heeft het vermogen om effectief een breed scala aan huidproblemen te behandelen, inclusief maar niet beperkt tot acnelittekens, fijne lijntjes, matige rimpels, huidlaxiteit, poriegrootte, textuur, tonus, kleur, striae, traumatische littekens, fotoveroudering en littekenschade, hyperpigmentatie en hypopigmentatie. Ook zorgt het voor een diepere penetratie van lokale serums.

De werkzaamheid van microneedling bij de behandeling van littekens wordt door verschillende onderzoeken ondersteund. Bij het testen van microneedling voor de behandeling van ectopische littekens werd een opmerkelijk resultaat waargenomen met een significante toename van de productie van collageen. De klinische onderzoeken die zijn uitgevoerd hebben ondersteuning geboden voor het gebruik van microneedling als middel om de huidtextuur te verbeteren en post-inflammatoire hyperpigmentatie aan te pakken.

Talrijke onderzoekstudies hebben gesuggereerd dat microneedling zou kunnen dienen als een alternatief voor traditionele behandelmethoden bij de behandeling van pigmentatiestoornissen die voornamelijk voorkomen bij personen met een donkere huidskleur.

Afspraak maken of meer informatie?

U kunt altijd telefonisch een afspraak maken of vrijblijvend informeren via  040-2012922.

Maakt u liever digitaal een afspraak? Geen probleem! Gebruik het afspraakformulier en we bevestigen de afspraak achteraf via e-mail.

Hidden
DD dash MM dash JJJJ
Gewenst tijdstip(Vereist)
:

Meer informatie

Zou je graag wat meer informatie over de microneedling behandelingen willen, dan staan de Huidspecialisten je graag persoonlijk te woord.