Wat is een ooglidcorrectie zonder operatie?

ooglidcorrectie zonder operatie is een esthetische procedure die sommige schoonheidsspecialisten kunnen aanbieden als alternatief voor laser- , injecties of chirurgische behandelingen om de huid strakker en mooier te maken.

Een ooglidcorrectie zonder operatie is vrij nieuw op het gebied van gezichts- en cosmetische behandelingen. Blijf lezen om erachter te komen hoe het werkt en hoeveel de procedure u zal kosten.

Wat houdt een ooglidcorrectie zonder operatie in?

Plasma-fibroblasttherapie richt zich op fibroblasten. Dit zijn collageen- en eiwitproducerende cellen in de dermis, de huidlaag net onder je buitenste huidlaag. Fibroblasten spelen een belangrijke rol bij het helpen genezen van huidwonden en bij het verzorgen van de stevigheid en trekkerigheid van de huid.

Bij een ooglidcorrectie zonder operatie wordt een penachtig apparaat gebruikt dat een hoogfrequente elektrische stroom naar kleine delen van de huid afgeeft. De plasmapunt raakt de huid niet rechtstreeks, maar geeft in plaats daarvan een gerichte stroom net boven de huid af. Door de hete stroom ontstaan ​​kleine gaatjes of micro-verwondingen in de huidlaag.

Een ooglidcorrectie zonder operatie oftewel een plasmabehandeling breekt eiwitten in de huid af en

 • stimuleert weefselregeneratie;
 • stimuleert de fibroblastactiviteit;
 • veroorzaakt weefselcontractie (aanscherping)

Specialisten kunnen deze benadering ook wel ‘plasma skin resurfacing’ noemen.

Wat zijn de voordelen van plasmabehandelingen?

Een ooglidcorrectie zonder operatie is een niet-chirurgische behandeling die kan worden gebruikt om de volgende aandoeningen te behandelen:

Cosmetisch specialisten kunnen ook de ooglidcorrectie zonder operatie gebruiken als alternatief voor lipvullers om de lippen er voller uit te laten zien.

Werkt het?

Wanneer een ooglidcorrectie zonder operatie wordt uitgevoerd in een veilige, gecontroleerde omgeving, kan het:

 • verbetering van de huidtextuur bevorderen
 • bieden huidverstrakkingseffecten

Hoe verloopt de procedure van een ooglidcorrectie zonder operatie?

Hoewel de procedure enigszins kan variëren, afhankelijk van waar u de behandeling ondergaat, omvatten de basisstappen doorgaans:

Reiniging van de huid en het aanbrengen van een plaatselijke verdovende (verdovende) crème. Mogelijk moet u ongeveer 30 minuten wachten voordat de verdovende crème effect heeft.

Het aangewezen huidgebied behandelen met de plasmapen. De pen zal kleine bogen van microstromen creëren die kleine korstachtige puntjes op de huid vormen.

Een professional zal de verdovende crème verwijderen en een verkoelende gel aanbrengen om het tintelende en branderige gevoel zoveel mogelijk te minimaliseren.

De procedure duurt gewoonlijk ongeveer 30 tot 60 minuten om uit te voeren.

Herstel van een ooglidcorrectie zonder operatie

Als de procedure eenmaal is voltooid, kunt u verwachten dat de kleine puntjes na ongeveer 1 week overkomen en eraf vallen. Als uw huid de komende weken geneest, zou deze er strakker en steviger uit moeten zien.

Sommige mensen zien de voordelen van één behandeling, terwijl anderen mogelijk drie behandelingen nodig hebben voordat ze resultaten zien.

Wie is een goede kandidaat voor deze procedure?

De beste kandidaten voor deze procedure zijn mensen met overtollige huid of rimpels.

 • U mag geen plasmafibroblasttherapie krijgen als u:
 • borstvoeding geven of zwanger
 • als u allergisch bent voor plaatselijke verdovingspreparaten
 • een infectie hebben op de behandelingsplaats
 • gebruik isotretinoïne voor rimpels of acne
 • Als u een voorgeschiedenis van keloïden of hypertrofische littekens heeft, is het bovendien raadzaam om de plasmafibroblasttherapie voorzichtig te benaderen.

Het is belangrijk om voorafgaand aan de procedure met een specialist te praten om uw behandeldoelen en mogelijke zorgen over uw algehele gezondheidstoestand te bespreken.

Is het veilig en zijn er bijwerkingen?

Het is erg belangrijk dat de zorgverlener die de procedure uitvoert, samen met u realistische doelen stelt. 

Hoeveel kost ooglidcorrectie zonder operatie?

De kosten van een plasmabehandeling zijn afhankelijk op welke delen van uw huid de behandeling plaatsvind. Wilt u graag wat meer informatie dan staan de Huidspecialisten in Valkenswaard u graag te woord voor wat meer informatie. U bent ook van Harte welkom in onze kliniek aan de Luikerweg 74 te Valkenswaard.

Afspraak maken of meer informatie?

U kunt altijd telefonisch een afspraak maken of vrijblijvend informeren via  040-2012922.

Maakt u liever digitaal een afspraak? Geen probleem! Gebruik het afspraakformulier en we bevestigen de afspraak achteraf via e-mail.

Hidden
DD dash MM dash JJJJ
Gewenst tijdstip(Vereist)
:

Meer informatie

Heeft u vragen over deze behandeling? Neem dan gerust contact met ons op.
Onze medewerkers staan graag voor u klaar.