Vallen haren uit na een laser ontharing behandeling?

Laser ontharing met de diode ice laser is een populaire ontharingsmethode die gebruikmaakt van hoogenergetisch licht om de haarzakjes te vernietigen en haargroei te voorkomen.

Hoe werkt laserontharing met de diode laser

De diode laser zendt een lichtgolf uit dat wordt geabsorbeerd door het pigment in de haarzakjes. Dit licht transformeert in warmte, waardoor de haarfollikel vernietigd wordt en stopt met het produceren van nieuwe haren.

Vallen haren uit na een laser ontharing behandeling?

Na de behandeling kunnen de haren die zich in de actieve groeifase bevinden inderdaad uitvallen. Het kan echter enkele weken tot maanden duren voordat alle haren volledig zijn verwijderd. Dit komt doordat de diode laser alleen de haarzakjes vernietigd in de actieve groeifase, terwijl de meeste haren zich in de rustfase bevinden en niet worden aangetast. Het behandelen van deze haren die zich in de rustfase bevinden zal daarom later nodig zijn.

Het aantal behandeling

Het aantal behandelingen dat nodig is om volledige ontharing te bereiken, varieert van persoon tot persoon en is afhankelijk van verschillende factoren, zoals haarkleur, huidskleur en waar de behandeling wordt uitgevoerd. Over het algemeen zijn er ongeveer 6-8 behandelingen nodig om tot volledige ontharing te komen en de resultaten zijn over het algemeen langdurig.

Kortom, laser ontharing met de diode laser werkt door de haarzakjes te vernietigen met hoogenergetisch licht. Terwijl de haren uitvallen, zijn meerdere behandelingen nodig om volledige en langdurige resultaten te bereiken.

Zou je graag wat meer informatie over permanent ontharen willen, dan staan onze medewerkers je graag persoonlijk te woord.

Meer informatie

Heeft u nog vragen of wilt u een intake bij ons inplannen?

Onze specialisten staan graag voor u klaar. Neem gerust contact met ons op!