Wat is het verschil tussen 4D en 8D Hifu

Wat is HIFU nu eigenlijk?

High Intensity Focused Ultrasound (HIFU) is een niet-chirurgische en niet-invasieve behandeling die wordt gebruikt om de huid strakker te maken en teverouderingstekenen te verminderen. Het maakt gebruik van geconcentreerde ultrasound om warmte te genereren in de onderste lagen van de huid. Deze warmte stimuleert de productie van collageen, een eiwit dat helpt om de huid stevig en elastisch te houden.

Wat is het verschil tussen de 4D en 8D Hifu

4D HIFU en 8D HIFU zijn beide variaties op de oorspronkelijke HIFU-technologie. Het belangrijkste verschil tussen de twee is de diepte van de werking. 4D HIFU werkt op een diepte van 3 mm tot 4,5 mm in de onderste lagen van de huid.

8D HIFU gaat dieper, tot een diepte van 13 mm. Dit betekent dat 8D HIFU geschikt is voor het behandelen van moeilijkere gebieden zoals de nek, kaaklijn en het decolleté.

Bodycontouring Hifu

HIFU is niet alleen geschikt voor het gezicht, maar is ook geschikt voor andere delen van het lichaam zoals de armen, dijen en de buik. Het kan helpen om verzakking en slappe huid te verminderen en de huid strakker te maken.

Er zijn wel bepaalde delen waarop HIFU niet kan worden uitgevoerd. Dit omvat de ogen, lippen en een deel van het voorhoofd. Deze gebieden zijn te gevoelig voor HIFU en kunnen het risico lopen opbrandwonden en andere verwondingen.

Hoe verloopt de behandeling

In termen van hoe de behandeling verloopt, wordt de behandeling meestal uitgevoerd in sessies van 30 tot 90 minuten. De tijd die nodig is, hangt af van het gebied dat wordt behandeld. De behandeling kan soms wat ongemakkelijk aanvoelen, maar het is niet pijnlijk. Na de behandeling kan de huid er een beetje rood en gezwollen uitzien, maar dit verdwijnt gewoonlijk binnen enkele dagen.

Kortom, HIFU is een geavanceerde en effectieve manier om de huid strakker te maken en verouderingstekenen te verminderen zonder chirurgie of invasieve procedures. Het verschil tussen 4D en 8D HIFU ligt in de diepte van de werking en welke gebieden het geschikt voor zijn. HIFU kan op verschillende delen van het lichaam worden toegepast, maar er zijn gebieden waarop dit niet kan.

Het is belangrijk om met een gekwalificeerde professional te spreken om te bepalen of HIFU de juiste behandeling is voor jouw specifieke situatie.

Meer informatie

Heeft u nog vragen of wilt u een intake bij ons inplannen?

Onze specialisten staan graag voor u klaar. Neem gerust contact met ons op!