Wat u echt moet weten over het genezingsproces van Lip Blushing

Na een Lip Blushing-service te hebben ontvangen, heeft u geduld nodig en, belangrijker nog, u moet de beste nazorgpraktijken volgen om het beste resultaat te bereiken. Lip Blushing kan 2-3 jaar tussen behandelingen duren en de nazorgprotocollen zijn vergelijkbaar met die van een permanente tatoeage. De eerste genezingsfase duurt 1-2 weken en tegen ongeveer week 4 zouden je lippen volledig moeten zijn genezen.

De kwaliteit en consistentie van uw nazorg op uw lippen na het aanbrengen van Lip Blush heeft direct invloed op hoe uw lippen eruit zullen zien aan het einde van het genezingsproces. Om er zeker van te zijn dat u de juiste kleur, gladde en gezonde lippen krijgt, is het essentieel om te leren over de beste hygiënepraktijken en veranderingen in uw levensstijl.

Dag 1

Lippen moeten de eerste dag of zo behoorlijk gezwollen zijn. Om ervoor te zorgen dat u tijdens de procedure geen pijn voelt, zal uw artiest waarschijnlijk een verdovende crème gebruiken. U kunt wat pijn in het gebied ervaren als het verdovende gevoel begint te vervagen. Om deze bijwerkingen te verlichten, kunt u in schone handdoeken gewikkelde ijspakken op uw lippen aanbrengen.

Om het Lip Blush-resultaat te creëren, maken uw stylisten kleine wondjes die de ontstekingsreactie van uw lichaam uitlokken. Naarmate je sessie eindigt, creëren je lippen lymfevloeistof als een natuurlijke ontstekingsreactie. Gebruik na ongeveer 4-6 uur een schoon waterdoekje om deze vloeistof van je lippen te wassen.

Zodra de lippen schoon zijn, gebruikt u een vochtinbrengende balsem om het gebied schoon en gehydrateerd te houden. Net als bij permanente tatoeages, zal de kleur van je lipblush het helderst zijn na voltooiing van de sessies. Naarmate de microwondjes beginnen te genezen, zal de door u geselecteerde kleur verschijnen.

Dag 2-3

Op dag 2 zou de zwelling moeten zijn afgenomen.

Op dag 3 zou de kleur van je lippen er donkerder uit moeten zien dan toen je de salon verliet. Gedurende deze tijd is het ESSENTIEEL om je lippen twee keer per dag te reinigen en te hydrateren. Gebruik water of een geurvrij reinigingsmiddel op een wattenschijfje om de lippen te wassen. Hydrateer de lippen met occlusieve balsem, zalf of zachte vochtinbrengende crème. Om droogheid op afstand te houden, hydrateert u uw lippen zo vaak als nodig is.

Dag 3-4 – De Flaky Stage

Rond dag 3-4 beginnen je lippen te schilferen en te vervellen.

Om te herstellen van de microwondjes zullen zich korstjes vormen op je lippen.

Trek nooit de korstjes van je lippen af. U moet uw investering beschermen en korstjes kunnen het pigment van de lipblush doen vervagen of vlekkerigheid veroorzaken. Ook bestaat het risico dat u de wond opent waardoor u vatbaar wordt voor infecties.

Nieuwe huidlagen zullen doorkomen als de droge schilfers eraf vallen.

Het is op dit moment belangrijk om consistent te zijn met uw was- en liphygiëneroutine. Hydratatie van je lippen is in dit stadium van cruciaal belang.

Deze fase van schilferen en schilferen kan tot een week duren.

Je moet geduld hebben, want het kan tot vier weken duren voordat de inkt volledig in de huid zit.

Dag 7-10 – Laatste genezingsdagen

De schilfering zou na ongeveer een week moeten afnemen.

Op dit moment zou de lipkleur 30%-50% lichter moeten zijn dan toen je de salon verliet.

Het komt vaak voor dat pigment tijdelijk verdwijnt voordat het een paar weken later terugkeert. In wezen wordt de huid dikker terwijl deze geneest en de inkt kort verbergt.

Na 4-6 weken zou de huid zichzelf hebben hersteld en zou de kleur zijn gestabiliseerd. De inkt wordt dan weer zichtbaar en je ideale liptint komt er doorheen.

Dag 56-60 (8-9 weken) – Tijd om bij te werken

Plan ongeveer 8 weken na je eerste sessie een vervolgafspraak met je stylist.

Mogelijk moet u wat kleur egaliseren of moet u uw lipkleur lichter of neutraler maken. Uw stylist zal de nodige aanpassingen doen.

Nazorg Langdurig

Gebruik een lippenbalsem met een SPF-waardering om de lippen tegen de zon te beschermen en te voorkomen dat pigment vervaagt. Dit zal ook helpen voorkomen dat je lippen fijne lijntjes en rimpels ontwikkelen. Deze zullen nog duidelijker worden met het blozen van de lippen.

 • Wees voorzichtig bij het exfoliëren van je huid op het gezicht en de lippen. Het is toegestaan ​​om te exfoliëren, maar houd er rekening mee dat regelmatige exfoliatie ervoor kan zorgen dat je lip-blozende tatoeage sneller vervaagt.
 • De levensduur van uw lipblush-kleur wordt ook beïnvloed door Roken
 • Als je een vette huid hebt
 • Als u een ijzertekort heeft

Vermijd dit tijdens uw nazorgtraject

 • U mag uw lippen niet aanraken, tenzij u ze reinigt of bevochtigt.
 • We raden aan om altijd een wattenschijfje, een schone handdoek of gewassen handen te gebruiken bij het aanbrengen van hygiëne- en nazorgproducten op je lippen.
 • Onthoud u van activiteiten of het gebruik van producten die uw lippen kunnen irriteren. Micro-wondjes worden gemaakt met Lip Blushing die u kwetsbaar maken voor infecties. Vermijd activiteiten die veel zweet genereren gedurende ten minste twee weken na het blozen van de lippen. (bijv. intensief sporten, hot yoga, zwemmen, sauna’s). Overtollig vocht en zweetdeeltjes maken uw huid vatbaar voor ziektekiemen die een bacteriële of schimmelinfectie kunnen veroorzaken.
 • Vermijd gedurende ten minste 48 uur na uw sessie pittig eten, soepen en warme dranken.
 • Gebruik een rietje om te drinken.
 • Probeer te voorkomen dat je de lippen aanraakt door voedsel direct in je mond te steken met een vork.
 • Vermijd zure, olieachtige of zoute voedingsmiddelen en alcohol tijdens het genezingsproces.
 • Vermijd tandenbleekactiviteiten met strips of een tandarts terwijl uw lippen genezen.
 • Probeer tijdens het tandenpoetsen geen tandpasta op de lippen te krijgen.
 • Blijf gedurende 2 weken na uw sessie uit de buurt van directe blootstelling aan de zon, chemische peelings of laserbehandelingen.

Het wordt ook aanbevolen om tijdens het genezingsproces het volgende te vermijden:

 • Het dragen van lippenstift of lipgloss
 • Exfoliators voor lippen
 • Kussen
 • Huid wrijving

Afspraak maken of meer informatie?

U kunt altijd telefonisch een afspraak maken of vrijblijvend informeren via  040-2012922.

Maakt u liever digitaal een afspraak? Geen probleem! Gebruik het afspraakformulier en we bevestigen de afspraak achteraf via e-mail.

Hidden
DD dash MM dash JJJJ
Gewenst tijdstip(Vereist)
:

Meer informatie

Heeft u vragen over deze behandeling? Neem dan gerust contact met ons op.
Onze medewerkers staan graag voor u klaar.