Wat zijn powder brows

Wenkbrauwen spelen een grote rol in de schoonheidswereld van vandaag. Er zijn zoveel verschillende manieren waarop je je wenkbrauwen kunt stylen.


Wat zijn Powder Brows

Geïnspireerd door de poederwenkbrauwen is het een procedure die je het uiterlijk geeft van opgevulde, schaduwrijke wenkbrauwen, maar met een speciale twist: het ombre-effect.

Alle permanente make-upprocedures impliceren het injecteren van pigmenten van natuurlijke oorsprong tussen de bovenste en middelste laag van de huid, en hetzelfde geldt voor ombre-wenkbrauwen in poedervorm.

Het pigment wordt ingebracht met behulp van een dottechniek genaamd pixelisatie, waardoor de wenkbrauwen een poederachtige 3D-look krijgen. De procedure wordt uitgevoerd met behulp van een PMU pen die speciaal is ontworpen voor permanente make-up.

De powder brow behandeling

De behandeling wordt uitgevoerd door een opgeleide en erkende permanente make-upspecialist en bestaat uit twee stappen :

  1. De initiële pigmentatie 
  2. de touch-up na 6 tot 8 weken.

Het poeder-wenkbrauweffect is gemakkelijk te herkennen aan de kleurgradatie die begint aan het begin van de wenkbrauwboog

  • bekend als de kop van de wenkbrauw
  • in het midden van het voorhoofd en geleidelijk donkerder wordt naar de staart toe. Dit creëert een illusie van vervaging.

Ombre Powder Brows zijn een subcategorie van Powder Brows en hebben in feite slechts een bepaald schaduwpatroon. Ombre-wenkbrauwen worden ook wel ombre-wenkbrauwtatoeages, ombre-powderbrows, powderbrows of microshad-brows genoemd.

Om misverstanden te voorkomen, kunt u de pmu specialist van uw keuze om voorbeelden vragen van powder brows die ze eerder hebben gemaakt.

Wie is een goede kandidaat voor powder Brows?

De meeste mensen zijn goede kandidaten voor powder brows. In sommige gevallen zijn powder brows een betere optie dan microblading, bijvoorbeeld voor mensen met een vette huid, collageen arme huid, grove poriën of alopecia. Deze kenmerken zijn vaak problematisch bij het plaatsen van microblading.  Ze zijn ook meer geschikt voor mensen die veel tijd in de zon doorbrengen, omdat zonlicht ervoor kan zorgen dat hairstrokes ongelijkmatig vervagen. Bij powder brows is dit niet zo vanzelfsprekend.

Informatie of advies

Wil je meer informatie of advies over een powder brow behandeling, dan staan de medewerkers van de Huidspecialisten je graag te woord.

Meer informatie

Heeft u nog vragen of wilt u een intake bij ons inplannen?

Onze specialisten staan graag voor u klaar. Neem gerust contact met ons op!