Wenkbrauwen epileren doe je zo!

Zorg voor een scherp pincet met spitse punten. Met een grof pincet maken we het onszelf alleen maar moeilijker om precisiewerk te verrichten.
Vervolgens is het handig om je wenkbrauwen te epileren als je net gedoucht hebt. De huid en haartjes zijn dan wat zachter, waardoor het niet zo’n pijn doet als je haartjes eruit trekt. Eventueel kun je nog wat crème rondom je wenkbrauwen smeren.
Kam je wenkbrauw vervolgens in de richting van de haartjes mee. Het kan zijn dat niet alle haartjes in je wenkbrauw dezelfde kant op groeien. Neem de tijd om dit even te bestuderen.
Daarna ga je bepalen waar er haartjes weggehaald kunnen worden. Het begin van je wenkbrauw bepaal je met een dun potlood. Leg deze langs de binnenkant van je oog en langs de buitenkant van je neusvleugel. Zet aan de neuszijde van het potlood een streepje of puntje met een licht potlood. Daar begint je wenkbrauw

Daarna bepaal je waar de ‘knik’ in je wenkbrauw komt. Vaak zit die al een beetje in je wenkbrauw. Om het precieze punt te bepalen, pak je weer een dun potlood en leg je deze langs de binnenkant van je neus en langs de buitenkant van je iris. Dit is het hoogste punt. Ook hier kun je weer een licht puntje zetten.

Tot slot bepaal je waar je je wenkbrauw zou moeten eindigen. Dit bepaal je door een lijn te trekken van je buitenste neusvleugel naar je buitenste ooghoek. Wederom kun je dit vaststellen met een dun potlood en kun je het punt markeren met een licht stipje.

Voordat je ècht kan gaan beginnen met epileren, is het nog goed om te bedenken hoe dik je je wenkbrauwen wil hebben. Over het algemeen geldt dat kleinere ogen mooier uitkomen bij dunnere wenkbrauwen en dat grotere ogen mooi in balans zijn bij iets dikkere wenkbrauwen. Kijk ook vooral op internet voor inspiratie.
Als je haartjes nog goed geborsteld zijn, kun je gaan beginnen. Begin haartje voor haartje en ga vooral niet bosjes tegelijk uit je huid trekken. Haal de haartjes weg die buiten het gebied vallen dat je eerder gemarkeerd hebt. Beter is om geen haartjes boven de wenkbrauw weg te halen, maar liever onder je wenkbrauw.
Mocht het te veel pijn doen, kun je ook geregeld switchen naar je andere wenkbrauw of kun je een beetje koelen met verkoelingsgel of ijs.

Meer informatie

Heeft u nog vragen of wilt u een intake bij ons inplannen?

Onze specialisten staan graag voor u klaar. Neem gerust contact met ons op!