Cupping massage

Vuur cupping is een therapie die is ontstaan in China. Vuur cuppen is geen zelfstandige behandeling maar kan tijdens een behandeling ingezet worden bij pijnklachten in het lichaam. Het is een eeuwenoude techniek vanuit de TCM (Traditionele Chinese Geneeskunde) en wordt gebruikt om stagnaties op te heffen. Denk hierbij aan pijnlijke schouders, armen nek maar ook frozen shoulders kunnen bij deze techniek baat hebben. Het bevordert de Qi, dat levenskracht betekent.

Cupping-therapie is een krachtige techniek in massagetherapie om stijve en strakke spieren in het lichaam te verlichten en stimuleert onmiddellijk de bloedtoevoer op de getroffen gebieden. Diepe spierknopen en verklevingen worden op het huidoppervlak gezogen, zodat blokkades worden opgeheven. Het afval in het lichaam wordt vrijgegeven en onmiddellijk verwijderd.

Wat doet cupping voor de huid

Het bevordert het herstellen van de balans tussen deze twee uitersten en helpt bij de weerstand van het lichaam tegen ziekteverwekkers, en bij het vermogen om de bloedstroom te verhogen en pijn te verminderen. Cupping verhoogt de bloedcirculatie naar het gebied waar de cups worden geplaatst. Dit kan de spierspanning verminderen, wat de algehele doorbloeding kan verbeteren en celherstel kan bevorderen. Het kan ook helpen bij het vormen van nieuw bindweefsel en het creëren van nieuwe bloedvaten in het weefsel. Mensen gebruiken cupping als aanvulling op hun zorg voor een groot aantal problemen en aandoeningen.

Hoe vaak cuppen?

Afhankelijk van de anatomie en reactie, eens in de twee weken. Een behandeling met cuppen kan 4 tot 5 keer worden toegepast.

Rode vlekken

Door de vacuümdruk op de huid verschijnen er na de behandeling ronde vlekken die in kleur kunnen variëren van lichtrood tot donkerpaars. Ze zullen in een paar dagen tot een week verdwijnen. Advies is om de huid na een behandeling warm te houden en veel water te drinken, omdat dit afvalverwijdering bevordert. Meestal vervagen de donkere of rode vlekken binnen een paar dagen tot een week. Wanneer de cupping spots zijn verdwenen, kan een herhalingsbehandeling worden geadviseerd.

Duur van de behandeling

De Cupping massage duurt 45 of 60 minuten, waarbij de rug, nek, schouders en bij de 60 minuten behandeling ook de benen en/of armen worden behandeld. Bij de intake bespreken we welke lichaamsdelen aandacht nodig hebben met cupping.

 

 

Afspraak maken of meer informatie?

U kunt altijd telefonisch een afspraak maken of vrijblijvend informeren via 040-2012922.

Maakt u liever digitaal een afspraak? Geen probleem! Gebruik het afspraakformulier en we bevestigen de afspraak achteraf via e-mail. 

Hidden
Let op komt u uit België? Graag even de landcode 0032 erbij neerzetten.
DD dash MM dash JJJJ
Gewenst tijdstip(Vereist)
: